Απίστευτες καταγγελίες για διευθύντρια που ασκεί βία σε μαθητές και καθηγητές: «Τους αποκαλεί "γουρούνια", "σκουλήκια", "ρουφιάνους"»
Σοβαρές καταγγελίες για «απαράδεκτη συμπεριφορά» και διαρκές bullying από τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ωρωπού προς μαθητές, καθηγητές και γονείς είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σοβαρές καταγγελίες για «απαράδεκτη συμπεριφορά» και διαρκές bullying από τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ωρωπού προς μαθητές, καθηγητές και γονείς είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το χρονικό 

Η κατάσταση άλλαξε άρδην στο ΕΠΑΛ Ωρωπού αμέσως μετά την άφιξη της συγκεκριμένης διευθύντριας το 2018, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα.

Οι καταγγελίες αφορούν λεκτική και σε κάποιες περιπτώσεις σωματική βία σε μαθητές, αλλά και φραστικές επιθέσεις σε καθηγητές. Μάλιστα, τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές ζήτησαν μεταθέσεις ή μετακινήσεις προκειμένου να αποφύγουν την απαράδεκτη συμπεριφορά της διευθύντριας.

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση ξέφυγε ακόμη περισσότερο με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, δηλαδή τον Σεπτέμβριο, όταν, μετά από κατάληψη που έκαναν οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου για να καταγγείλουν την ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά της διευθύντριας, εκείνη τους κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Η περιπέτεια των καταγγελλόντων δεν σταμάτησε όμως εδώ, καθώς οι μαθητές του σχολείου έτρεχαν να κρυφτούν για να γλιτώσουν το αυτόφωρο, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να θέλουν πολλοί από αυτούς να σταματήσουν την εκπαίδευσή τους.

«Είστε γουρούνια, σκουλίκια, ναρκομανείς και ρουφιάνοι»

«Από την κατάληψη και μετά η κατάσταση ξέφυγε εντελώς. Βρίζει τα παιδιά και τους γονείς τους με ακατανόμαστες εκφράσεις. Τους αποκαλεί καθημερινά γουρούνια, σκουλίκια, ναρκομανείς και ρουφιάνους. Βρίζει και απειλεί ακόμα και τους συναδέλφους της. Εχουν κάνει και οι καθηγητές καταγγελία. Είναι ντροπή να βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος σε αυτή την θέση», λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημήτρης Ελεύθερας προσθέτοντας: «Τα παιδιά είναι ψυχολογικά πολύ άσχημα. Τα προσβάλλει για ασήμαντη αφορμή, έχει χτυπήσει πολλά από αυτά, βρίζει τους συναδέλφους της».

Κινητοποίηση έξω από το ΕΠΑΛ

Την Πέμπτη 14 Απριλίου, ημέρα που ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ έγινε μεγάλη κινητοποίηση από όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που εκπροσωπούνται και από τη νομικό Αφροδίτη Παπαδοπούλου, το σύνολο των μαθητών του σχολείου και γονείς. 

«Δεν έχουμε αλήτες, δεν είναι φυλακή το ΕΠΑΛ»

«Σεβαστήκαμε απόλυτα τις διαδικασίες και δεν θέλαμε να κάνουμε καμία κινητοποίηση όσο διαρκούσε η ΕΔΕ. Από εδώ και στο εξής όμως είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μάθει όλος ο κόσμος και όλη η κοινωνία τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα της κυρίας Τουμανίδου. Το ΕΠΑΛ Ωρωπού δεν έχει αλήτες και αλήτισσες όπως αποκαλεί νυχθημερόν τα παιδιά. Δεν είναι σωφρονιστικό κατάστημα να κάνει καψόνια και στερήσεις στα παιδιά. Είμαστε μία μικρή και ήσυχη κοινωνία εδώ και ξέρουμε τα παιδιά μας και τις παρέες τους. Θέλουν να μορφωθούν τα παιδιά και το βράδυ δεν κοιμούνται από την παραβατική συμπεριφορά αυτής της κυρίας. Ζητούμε την απομάκρυνση της "χθες" για να μπορέσει πάλι το ΕΠΑΛ Ωρωπού να αναπτυχθεί. Φεύγουν οι καθηγητές. Φεύγουν και τα παιδιά. Για του χρόνου δεν θα υπάρχουν παιδιά στην Α τάξη. Που θα πάει όλο αυτό»; , λέει στο ethnos.gr η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ελένη Κωνσταντίνου.

Ενήμερη η Νίκη Κεραμέως

Το θέμα της συμπεριφοράς της διευθύντριας έχει φτάσει μέχρι και την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως μετά από το υπόμνημα του Δεκεμβρίου αλλά και την καταγγελία που έστειλε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ μόλις την περασμένη Πέμπτη 14 Απριλίου ολοκληρώθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και στην οποία κατέθεσαν περί τα 30 άτομα, 10 καθηγητές, γονείς και μαθητές. Οι πληροφορίες λένε πως όλοι μίλησαν για συγκεκριμένα περιστατικά που επιβεβαιώνουν με το παραπάνω τις καταγγελίες.

Τον Δεκέμβριο του 2021 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έστειλε σχετικό υπόμνημα από την Κεραμέως, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, την ΟΛΜΕ και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ στις 10 Μαρτίου 2022 επανήλθε με νέα καταγγελία η οποία, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει:

ΕΠΑΛ Ωρωπού

Καταγγελία: Καμία αλλαγή και καμία βελτίωση

«Καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει στον τρόπο Διοίκησης και συμπεριφοράς της Κας Τουμανίδου έναντι των μαθητών, διδασκάλων, και γονέων, αντιθέτως η συνεχόμενη ένταση, οι τιμωρίες για ασήμαντους λόγους που χρησιμοποιεί προσχηματικά στους μαθητές και η εκδικητική συμπεριφορά της, απέναντι σε γονείς και διδάσκοντες, καθιστούν τη λειτουργία του Σχολείου αδύνατη!!!

Το εκπαιδευτικό έργο των καθηγητών δεν πραγματοποιείται, όπως ακριβώς και η συγκέντρωση των μαθητών στα μαθήματά τους ,εφ όσον το μόνο που τους απασχολεί καθημερινά είναι το bulling που υφίστανται  από την ανεξέλικτη πλέον «διοίκηση» της Κας Τουμανίδου.

Οι Μαθητές έχουν ξεπεράσει πλέον τα ανθρώπινα όρια της υπομονής, πολλοί από τους Καθηγητές το ίδιο , θέλουν να ζητήσουν τις κανονικές άδειες τους για να φύγουν από το Σχολείο διότι ο Ψυχαναγκασμός ,οι συνεχόμενες φωνές, η μη λογική συμπεριφορά της εν λόγω Κυρίας τους έχει εξαντλήσει.

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα καθημερινά είναι πάρα πολλά. Ενδεικτικά σας αναφέρω μερικά από αυτά περιληπτικά

«Κέντρο εξωσχολικών και ναρκομανών»
1) Επίσκεψη στις τάξεις με κύριο θέμα την καταγγελία των κακών γονιών και προπαγάνδα υπέρ της, αναφορικά με το πόσο καλά κάνει την δουλεία της (πριν από εκείνη το σχολείο ήταν ξέφραγο αμπέλι, κέντρο εξωσχολικών και ναρκομανών και διάφορα άλλα σύμφωνα με τα λεγόμενά της).

«Προέβη σε σωματικούς ελέγχους»
2) Συνεχόμενες τιμωρίες και αποβολές δίχως σημαντικό λόγο που να μπορεί να τις δικαιολογήσει (συνήθως μονοήμερες από εκείνη και δίχως την απαιτούμενη αιτιολόγησή τους), εξευτελίζει τους μαθητές, είτε για την μάσκα είτε για τον καφέ (μυρίζει τα ποτηράκια αν έχουν καφέ) είτε για το κινητό, (προέβη και σε σωματικούς ελέγχους).

«Τιμωρεί και στοχοποιεί τα παιδιά»
3) Εκδικητική στάση απέναντι στους γονείς που «τόλμησαν» να αναφέρουν αρμοδίως την απαράδεκτη συμπεριφορά της, καθώς τους το λέει χωρίς κανένα ενδοιασμό, μέσω των παιδιών τους, που φυσικά βρίσκει διάφορους λόγους για να τους τιμωρήσει και να τους στοχοποιήσει.

«Διήμερες αποβολές» 
4) Συνεχόμενες Παιδαγωγικές Συνελεύσεις, καθώς και Παιδαγωγικά Συμβούλια Διδασκόντων για την επιβολή Παιδαγωγικών Μέτρων,σε Παραβατικούς Μαθητές που συνήθως το φοβερό παράπτωμα είναι ο καφές ή το κινητό... για διήμερες αποβολές ή αλλαγή Σχολικού περιβάλλοντος, π.χ. μαθητής Λύρος.

«Δημόσιες προστριβές και προσβολές σε καθηγητές» 
5)Δημόσιες προστριβές και προσβολές σε καθηγητές που διαφωνούν μαζί της, εμπλοκή και συνεχείς ενοχλήσεις την ώρα του μαθήματός τους με αποτέλεσμα να τους εκνευρίζει συστηματικά και να προσπαθεί με τη συμπεριφορά της να τους βγάλει εκτός ορίων, ώστε να μη μπορούν να διδάξουν (Παπασταμόπουλος, Αργυροπούλου, Μοροσίδης, Γρηγοράκη και λοιπών καθηγητών).

Η Σχολική μονάδα δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με ηρεμία και συνάφεια. Οι άνθρωποι που κάθε μέρα βρίσκονται στο ΕΠΑΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΩΠΟΥ βιώνουν ένα μόνιμο πόλεμο που αποσυντονίζει τους πάντες από το έργο τους είτε μαθητές είτε Καθηγητές. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν τα όριά τους και αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεραστεί για όλους .

Δε μίλησε η διευθύντρια
Το ethnos.gr επικοινώνησε με την διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ε.Τ. και της ζήτησε να τοποθετηθεί για το θέμα. Αρνήθηκε διότι όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ και δεν έχει σχετική άδεια από την υπηρεσία της για να μιλήσει στα ΜΜΕ. Την ενημερώσαμε πως το ethnos.gr είναι πάντα ανοικτό να δημοσιεύσει τη θέση της

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»
Κ. Μητσοτάκης στο TikTok για το επίδομα μητρότητας: Κρατική στήριξη για εννιά μήνες σε όλες τις μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»