amfitheatro
Ανακοίνωση του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ με αφορμή τα συνθήματα που γράφτηκαν εναντίον του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα για το θέμα των φοιτητικών εστιών

Τη συμπαράστασή της στον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα και τις πανεπιστημιακές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζει η ΠΟΣΔΕΠ, με αφορμή τα συνθήματα που γράφτηκαν εναντίον του για το θέμα των φοιτητικών εστιών. 

Όπως είχε αναφέρει ο πρύτανης μιλώντας στο thebest.gr, «τα συνθήματα γράφτηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου κι εκεί που παρκάρω το αυτοκίνητό μου. Εικάζω ότι η επίθεση έγινε σε συνέχεια μίας συνέντευξης που έδωσα και είπα ότι θα σπάσουμε το άβατο της φοιτητικής εστίας. Φοιτητές που είναι φαντάσματα θα δώσουν τα δωμάτια γι' αυτούς που τα δικαιούνται. Δεν θα σταματήσω, θα φτάσω μέχρι τέλους, γιατί η φοιτητική εστία είναι γι' αυτούς που σπουδάζουν»

Η ΠΟΣΔΕΠ καταδικάζει «τον εκφοβισμό, τις απειλές και τη χρήση βίας μέσα στο πανεπιστήμιο» και επαναλαμβάνει ότι «ιδέες και πρακτικές επιβολής, όπως και οι φορείς τους, δεν έχουν θέση στα ιδρύματα, καθώς όχι μόνο είναι αντίθετα με την ακαδημαϊκή συμπεριφορά, αλλά και υπονομεύουν τον πανεπιστημιακό θεσμό και τη λειτουργία του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Είναι γνωστό ότι ο Πρύτανης και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών είναι αποδέκτες έντονων αντιδράσεων και κριτικής, στο πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου και δημόσιων τοποθετήσεων, για αποφάσεις που έχουν λάβει για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για κάτι διαφορετικό - για προσωπική στοχοποίηση του  Πρύτανη Χρήστου Μπούρα με απειλητικά μακάβρια συνθήματα που έγραψαν «άγνωστοι», οι οποίοι μάλιστα επικαλούνται τη δημοκρατία (*).

Η απόπειρα εκφοβισμού συνδέεται με την προσπάθεια να απομακρυνθούν από τις φοιτητικές εστίες άτομα που δεν δικαιούνται να διαμένουν εκεί (όταν σε περισσότερα από ν+3 έτη σπουδών έχουν περάσει λιγότερα από το 1/3 των μαθημάτων, τη στιγμή που πρωτοετείς διαμένουν σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρει και ο σύλλογος εστιακών φοιτητών). 

Εκφράζουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα και τις πανεπιστημιακές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως και στα μέλη πανεπιστημιακών οργάνων που στοχοποιούνται και υφίστανται τέτοιου είδους απαράδεκτες επιθέσεις για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Καταδικάζουμε τον εκφοβισμό, τις απειλές και τη χρήση βίας μέσα στο πανεπιστήμιο και επαναλαμβάνουμε τη θέση της ΠΟΣΔΕΠ, ότι «ιδέες και πρακτικές επιβολής, όπως και οι φορείς τους, δεν έχουν θέση στα ιδρύματα, καθώς όχι μόνο είναι αντίθετα με την ακαδημαϊκή συμπεριφορά, αλλά και υπονομεύουν τον πανεπιστημιακό θεσμό και τη λειτουργία του».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΗΠΑ
Νέο μακελειό με 6 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολεία των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί στο Όκλαντ συγκλόνισαν και πάλι τις ΗΠΑ έπειτα από τους πρόσφατους πυροβολισμούς σε σχολείο στη Φιλαδέλφεια, ενώ η χώρα ακόμη δεν...
Νέο μακελειό με 6 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολεία των ΗΠΑ
Οδηγός για Δάσκαλους: Οσα πρέπει να γνωρίζουν για τη λειτουργία των σχολείων
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζει για δωδέκατη σχολική χρονιά - τα νομοθετήματα και τις διατάξεις εκείνες που ρυθμίζουν τη λειτουργία της...
Οδηγός για Δάσκαλους: Οσα πρέπει να γνωρίζουν για τη λειτουργία των σχολείων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Μέσα στον Οκτώβριο θα λειτουργήσει η Ενισχυτική Διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων
Αλέξανδρος Κόπτσης στο alfavita.gr "Μέσα στον Οκτώβριο, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων...
Υπουργείο Παιδείας: Μέσα στον Οκτώβριο θα λειτουργήσει η Ενισχυτική Διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων