pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Απάντηση στις κατηγορίες εναντίον του τόσο της ΔΟΕ όσο και πολλών Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ επιχειρεί να δώσει ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Σκρέτας Δημήτριος με επιστολή που έστειλε στο alfavita.gr

Επιστολή έστειλε στο alfavita.gr ο Συντονιστής Εκπαίδευσης του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής Δημήτριος Σκρέτας στην οποία αναφέρεται στις εναντίον του ανακοινώσεις της ΔΟΕ και πολλών ΣΕΠΕ σχετικά με τη στάση που κράτησε στο θέμα της αξιολόγησης. 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ  ΣΚΡΕΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ΣΕΕ-ΠΕ70  ΣΤΟ 6ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                    ΠΡΟΣ   ΤΟΥΣ/ ΤΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                                                 ( ΠΕΙΡΑΙΑΣ 16-4-22)

Αξιότιμοι/ες  Συνάδελφοι/σσες 

Με αφορμή  Ανακοινώσεων  αρκετών Συλλόγων ΠΕ και του ΔΣ  της ΔΟΕ, με την υπ.αρ.   αρ. πρωτ. 2225, Αθήνα 4/4/2022  Ανακοίνωσή της , φθάνοντας  διά της ροής …του κειμένου στο όνομά μου , καλώντας με , «…να σταματήσουν άμεσα οι απειλές των Σ.Ε.Ε.( και του Σκρέτα Δ.) κατά των Συλλόγων Εκπαιδευτικών…»  προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας , καθότι αδικούμαι , μάλλον συκοφαντούμαι , δια ηλεκτρονικού τύπου, σας  καταθέτω  με κάθε ειλικρίνεια και εντιμότητα τα ακριβή γεγονότα.

Όταν άνοιξε η ειδική πλατφόρμα του ΙΕΠ για να καταθέσω εκ του Νόμου ,  των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων μου , ως ΣΕΕ-ΠΕ70 ,την Ανατροφοδότησή μου, για τα Σχέδια Δράσης των Δημοτικών Σχολείων , όπου έχω την Παιδαγωγική και Επιστημονική ευθύνη,  δέχθηκα λεκτικές επιθέσεις και προσωπικές ύβρεις από τοπικό συνδικαλιστικό σωματείο . Σημειώνεται δε πως  σε προηγούμενη συνάντησή μου  με το ΔΣ του εν λόγω Συλλόγου ΠΕ , προσπάθησα με γραπτό Υπόμνημά μου (8-2-22) να τους εξηγήσω την υπηρεσιακή και επιστημονική άποψή μου , περί των «ενιαίων» κειμένων , τα οποία , αρκετά, είναι πολύ καλά «σημειώματα» , για  συνδικαλιστική χρήση και όχι για Σχέδια Δράσης για τη διαδικασία της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων , καθότι δεν πληρούν τα κριτήρια και το κανονιστικό πλαίσιο των Οδηγιών του ΙΕΠ και της σχετικής υφιστάμενης Νομοθεσίας του ΥΠΑΙΘ. Μάλιστα τους εφιστούσα την προσοχή να μη διακινούν τα κείμενα της Ανατροφοδότησής μου, καθότι είναι αντιδεοντολογικό και μη υπηρεσιακό.

Δεν εισακούσθηκα και όταν ολοκλήρωσα τα κείμενα της Ανατροφοδότησής μου , δέχθηκα βάναυση προσωπική προσβολή από το εν λόγω ΔΣ του Συλλόγου ΠΕ της περιοχής μου, με εκφράσεις που δε συνάδουν σε πολίτες και δη εκπαιδευτικούς. Μετά από αυτή την κάκιστη εξέλιξη,  ως εργαζόμενος εκπαιδευτικός, μη ανεχόμενος τις προσωπικές ύβρεις , έστειλα στο εν λόγω ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  ΠΕ , ένα απλό υπηρεσιακό σημείωμά μου , όπου τους παρακαλούσα να αποσύρουν τις προσωπικές ύβρεις , τη στοχοποίηση κλπ, διαφορετικά θα ενεργούσα δεόντως. Ερωτώ : Αν ένας από εσάς στον εργασιακό σας χώρο δεχόσασταν προσωπικές ύβρεις κλπ από άλλο πρόσωπο ή κάποιο φορέα τι θα κάνατε? Εγώ έκανα το καθήκον μου για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου!!!

Κάτι ανάλογο έπραξα και για το άλλο ΔΣ Συλλόγου ΠΕ, όταν με στοχοποίησε γιατί είχα διαφορετική άποψη για θέματα της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και συγκεκριμένα για τα «ενιαία» κείμενα.

Ποτέ δεν απείλησα κανέναν Εκπαιδευτικό, Σύλλογο Διδασκόντων ή ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών για τις απόψεις τους για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα και ειδικότερα και για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Όταν αντιθεσμικά, αντιδεοντολογικά και αντισυναδελφικά με στοχοποίησαν επώνυμα και με «στόλισαν» με απαξιωτικές ύβρεις στις Ανακοινώσεις τους ,αντέδρασα  με ηρεμία και τους παρακαλούσα να σταματήσουν αυτές τις «πρακτικές».

Είναι πολύ εύκολο κάποιος/οια  να «πετά την μπάλα στην εξέδρα» και να παρουσιάζεται ως «θύμα» και ότι ο ΣΕΕ-ΠΕ70, Σκρέτας Δημήτριος  «απείλησε» Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ. Για του λόγου το αληθές , το μεν ένα ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ, απέσυρε τις προσωπικές ύβρεις, αλλά εξακολουθούσε να αναφέρεται στο πρόσωπό μου, γιατί κατάλαβε ότι υπέπεσε σε ποινικά παραπτώματα , το δε άλλο ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών  ανασκεύασε εν μέρει την αρχική του Ανακοίνωση, αλλά και αυτό έκανε επώνυμη αναφορά στο πρόσωπό μου.

Σημειώνεται δε, πως τις απόψεις και γνώμες των συνδικαλιστών για τα θέματα της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων τις σέβομαι, αλλά διαφωνώ. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία.

Όταν ένα Στέλεχος της Εκπαίδευσης «παρανομεί» στην άσκηση των καθηκόντων του, υπάρχουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί  παράγοντες να τον ανακαλέσουν στην «τάξη» . Κάτι τέτοιο δε συνέβη , ούτε από τον Επιστημονικό μου Προϊστάμενο, ούτε από το Διοικητικό- Πειθαρχικό μου Προϊστάμενο.

Όλως παραδόξως δέχθηκα «κριτική» , από συνδικαλιστές , που από πουθενά δεν προβλέπεται ,ούτε από το Δημοσιοϋπαλληλικό  Κώδικα , ούτε από το σχετικό ΦΕΚ, περί λειτουργίας των ΠΕΚΕΣ.

Το πιο οξύμωρο είναι πως οι συνδικαλιστές είναι κατά της αξιολόγησης, σεβαστό, αλλά οι ίδιοι «αξιολογούν» το ΣΕΕ-ΠΕ70 , της περιοχής τους και μάλιστα, επώνυμα, τον «κρεμάνε» στο διαδίκτυο, στις ιστοσελίδες των Συλλόγων τους.

Ερωτώ: Αφού εκ του Νόμου η Ανατροφοδότηση του οικείου ΣΕΕ, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, γιατί αυτή η στοχοποίηση;  Εδώ δεν μπορώ να δώσω απάντηση!!

Περαίνοντας , έχοντας 20ετή ευδόκιμη υπηρεσία, ως Σχολικός Σύμβουλος και νυν ΣΕΕ-ΠΕ70, ταπεινά σας λέω , τη ρήση του Αποστόλου Παύλου: «Πάντα δοκιμάζετε το καλόν κατέχετε»!!

Συναδελφικά

Δρ Σκρέτας Δημήτριος ΣΕΕ-ΠΕ70

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωση βαθμολογιών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι αύριο, Τρίτη 28-6-2022, μετά τις 13.00 μμ, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών...

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωση βαθμολογιών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022
peripoliko astinomia perama
Άγρια συμπλοκή ανηλίκων με μαχαίρια και γκλοπ στον Άγιο Δημήτριο: Δύο τραυματίες
Πέντε άτομα συνελήφθησαν για την άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Άγρια συμπλοκή ανηλίκων με μαχαίρια και γκλοπ στον Άγιο Δημήτριο: Δύο τραυματίες
Πεκίνο: Πιθανή παράταση στην πολιτική «μηδενικής Covid»
Νέα ανακοίνωση δείχνει μία μελλοντική και συνεχή τήρηση των μέτρων και των ελέγχων υπέρ της πολιτικής που επιδιώκει την μέγιστη δυνατή ελαχιστοποίηση...
Πεκίνο: Πιθανή παράταση στην πολιτική «μηδενικής Covid»