epekesiriza
Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «πρωτοφανή επίθεση» κατά εκπαιδευτικών και εργαζομένων για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Ως «πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης», χαρακτηρίζει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, που στρέφεται κατά εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, ανοίγοντας στην ουσία τον δρόμο για «καταστράγηση της κυριακάτικης αργίας».

Υπενθυμίζεται πως στην τροπολογία του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται η λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Στην ανακοίνωση, αποκαλεί σκωπτικό τον τίτλο του σχεδίου νόμου «Δουλειές Ξανά, Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις»

Υπό το σύνθημα “Δουλεία Ξανά” η ΟΙΕΛΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων" κάλεσαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από τη Βουλή.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι δεν έχει τέλος η παροχή «δώρων» στους επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καταγγέλλει τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη ότι, μετά τη νομιμοποίηση της «εθελοντικής» εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία, τώρα, με αιφνιδιαστική τροπολογία, εννοείται χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους, ορίζει, με την απαιτούμενη «δημιουργική ασάφεια» ως εργάσιμη ημέρα την Κυριακάτικη αργία σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» τονίζει ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική και νομιμοποιεί την κατάσταση που προσπαθούν ήδη να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς οι φροντιστηριάρχες: «Να δουλεύουμε, χωρίς να έχουμε κανένα λόγο για το ωράριό μας, ακόμη και για την πληρωμή μας. Ήδη πολλά φροντιστήρια έχουν επιβάλλει τη δουλειά το Σάββατο και την Κυριακή, χωρίς καν να δηλώνουν και να πληρώνουν τους συναδέλφους, που καλούνται να είναι στο φροντιστήριο για να επιλύσουν τα λεγόμενα φύλλα εργασίας, να επιτηρήσουν διαγωνίσματα κ.α. Αυτή ακριβώς την παράνομη πρακτική που επανειλημμένα έχει καταγγείλει ο σύλλογος μας, έρχεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την προκλητική αυτή τροπολογία και καλεί το σύνολο των εργαζομένων σε επιφυλακή για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, απέναντι στην εντατικοποίηση, την υπερεκμετάλλευση και την απλήρωτη εργασία που προσπαθούν να επιβάλλουν η εργοδοσία και η κυβέρνηση.

Τονίζει ακόμη, πως η διάταξη αυτή, «προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων που θα καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χρήματα
Επιθεώρησης Εργασίας: Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους- Έγιναν 1.012 καταγγελίες
Μετά από παρέμβαση της Αρχής, 91 επιχειρήσεις επέδειξαν συμμόρφωση, οπότε σε 541 εργαζόμενους καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά (1775.372 ευρώ)
Επιθεώρησης Εργασίας: Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους- Έγιναν 1.012 καταγγελίες
αθλητισμος
Βεβαίωση Πανελλήνιας Σχολικής Αθλητικής Νίκης: Εγκύκλιος για την υποβολή των δικαιολογητικών
Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 έως και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μόνο ηλεκτρονικά από τους γονείς/κηδεμόνες/επιτρόπους...
Βεβαίωση Πανελλήνιας Σχολικής Αθλητικής Νίκης: Εγκύκλιος για την υποβολή των δικαιολογητικών