Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των φοιτητών στα σχέδια συγχωνεύσεων του ΔΙΠΑΕ: Κάλεσαν σε κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, για να φωνάξουν μαζί «Κάτω τα χέρια από τις σχολές μας, εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας»

Σε κατάληψη στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΔΙΠΑΕ (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος) στη Σίνδο προχώρησαν από το πρωί φοιτητές των Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών, ενώ την Τετάρτη προγραμματίζουν νέα διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις, μαζί με φοιτητές από αντίστοιχες σχολές των Σερρών και Καβάλας.

Οι φοιτητές αντιδρούν "στην προσπάθεια απαξίωσης της Σχολής από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ και τον πρόεδρό της κ. Καϊση", όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Τις αντιδράσεις τους προκάλεσαν τα σχέδια της διοίκησης για συγχώνευση τμημάτων καθώς σύμφωνα με τους ίδιους θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή 6.000 ενεργών φοιτητών. Στις προτάσεις και στο σχεδιασμό του ΔΙΠΑΕ είναι η μεταφορά τριών τμημάτων Μηχανικών από τη Σίνδο στις Σέρρες, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. 

Στη συνέχεια οι φοιτητές προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της πόλης.

12.jpg

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» τα σχέδια της διοίκησης προκαλούν αντιδράσεις και στην Καβάλα. Οπως καταγγέλλουν οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ «δεν μας έφταναν οι ελλείψεις που είχαμε σε καθηγητές και προσωπικό μαζί με τις απαρχαιωμένες υποδομές, τώρα μας λένε ότι θα μας κλείσουν!».

Δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να ακυρώσουν αυτά τα σχέδια στην πράξη στην απόφασή του ο Σύλλογος Φοιτητών έχει σκοπό να προχωρήσει σε κοινό αγώνα με «φοιτητικούς συλλόγους του ΔΙΠΑΕ της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δέχονται αντίστοιχη επίθεση, αφού προτείνεται να καταργηθεί το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα τη Σίνδο, να μεταφερθεί στις Σέρρες το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και να συγχωνευτούν διάφορα άλλα τμήματα».

13.jpeg

Σημειώνεται ότι ιδρυτική συνέλευση του φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου πήρε την απόφαση να στηρίξει τους φοιτητές του Τμήματος Φυσική στον αγώνα τους.

Ολόκληρη η απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής του ΔΙΠΑΕ έχει ως εξής: «Οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ δεν θα γίνουμε πειραματόζωα. Δεν μας έφταναν οι ελλείψεις που είχαμε σε καθηγητές και προσωπικό μαζί με τις απαρχαιωμένες υποδομές, τώρα μας λένε ότι θα μας κλείσουν! Αν νομίζουν ότι τα σχέδιά τους θα προχωρήσουν έτσι όπως τα υπολογίζουν είναι γελασμένοι. Οι φοιτητές θα τα ακυρώσουμε στην πράξη! Η εξέλιξη αυτή βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα και στο πτυχίο μας! Μας αφήνουν ξεκρέμαστους να πάρουμε πτυχίο σε ένα τμήμα που θα κλείσει. Είναι ένας ακόμα κρίκος που όχι απλά υποβαθμίζει περαιτέρω τις σπουδές μας αλλά φτάνει στο σημείο να θέλει να τις καταργήσει. Αν ψάχνουν να βρουν το πρόβλημα οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων, τότε ας κοιτάξουν στην πετσοκομμένη χρηματοδότηση που κάθε χρόνο μειώνεται κι άλλο, ας έρθουν έστω και μια βόλτα από τα κτίριά μας να δουν το πώς οι φοιτητές δεν χωράμε στις αίθουσες, να δουν τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό στα εργαστήριά μας, να βάλουν εκείνοι το χέρι κάθε μέρα στην τσέπη για να πληρώνουν λεωφορεία. Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα έτη του Φυσικού! Να δυναμώσουμε τον Σύλλογό μας, τις δράσεις του, να εμποδίσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά με κάθε τρόπο την απόφαση του υπουργείου και της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ. Οι φοιτητές με τους αγώνες τους έχουν ακυρώσει αντίστοιχα σχέδια και στο παρελθόν».

14.jpeg

Η απόφαση του Συλλόγου Φυσικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «κοινό βηματισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους του ΔΙΠΑΕ της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δέχονται αντίστοιχη επίθεση, αφού προτείνεται να καταργηθεί το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα τη Σίνδο, να μεταφερθεί στις Σέρρες το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και να συγχωνευτούν διάφορα άλλα τμήματα. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσαν σε κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, για να φωνάξουν μαζί «Κάτω τα χέρια από τις σχολές μας, εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
Πλάι στην αξιολόγηση και την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό...
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
panelladikes_4.jpg
Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στους εισακτέους στις Αστυνομικές-Στρατιωτικές Σχολές και στο Λιμενικό και οι επιπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής
Πανελλήνιες 2023: Πού μειώνονται και πού αυξάνονται οι εισακτέοι
Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στους εισακτέους στις Αστυνομικές-Στρατιωτικές Σχολές και στο Λιμενικό και οι επιπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής
εκπαιδευτικοι
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο του πολιτικού στοιχήματος της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους επιθεωρητές, να μας γυρίσει 41 χρόνια πίσω.
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
κεραμεωσ βουλη
Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»
Κεραμέως: Η χώρα μας γίνεται φάρος εκπαίδευσης που προσελκύει φοιτητές, καθηγητές ερευνητές από όλο τον κόσμο.
Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»