ΔΙΠΑΕ: Κατάληψη και πορεία φοιτητών στη Σίνδο για τις συγχωνεύσεις
Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των φοιτητών στα σχέδια συγχωνεύσεων του ΔΙΠΑΕ: Κάλεσαν σε κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, για να φωνάξουν μαζί «Κάτω τα χέρια από τις σχολές μας, εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας»

Σε κατάληψη στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΔΙΠΑΕ (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος) στη Σίνδο προχώρησαν από το πρωί φοιτητές των Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών, ενώ την Τετάρτη προγραμματίζουν νέα διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις, μαζί με φοιτητές από αντίστοιχες σχολές των Σερρών και Καβάλας.

Οι φοιτητές αντιδρούν "στην προσπάθεια απαξίωσης της Σχολής από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ και τον πρόεδρό της κ. Καϊση", όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Τις αντιδράσεις τους προκάλεσαν τα σχέδια της διοίκησης για συγχώνευση τμημάτων καθώς σύμφωνα με τους ίδιους θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή 6.000 ενεργών φοιτητών. Στις προτάσεις και στο σχεδιασμό του ΔΙΠΑΕ είναι η μεταφορά τριών τμημάτων Μηχανικών από τη Σίνδο στις Σέρρες, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. 

Στη συνέχεια οι φοιτητές προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της πόλης.

12.jpg

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» τα σχέδια της διοίκησης προκαλούν αντιδράσεις και στην Καβάλα. Οπως καταγγέλλουν οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ «δεν μας έφταναν οι ελλείψεις που είχαμε σε καθηγητές και προσωπικό μαζί με τις απαρχαιωμένες υποδομές, τώρα μας λένε ότι θα μας κλείσουν!».

Δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να ακυρώσουν αυτά τα σχέδια στην πράξη στην απόφασή του ο Σύλλογος Φοιτητών έχει σκοπό να προχωρήσει σε κοινό αγώνα με «φοιτητικούς συλλόγους του ΔΙΠΑΕ της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δέχονται αντίστοιχη επίθεση, αφού προτείνεται να καταργηθεί το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα τη Σίνδο, να μεταφερθεί στις Σέρρες το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και να συγχωνευτούν διάφορα άλλα τμήματα».

13.jpeg

Σημειώνεται ότι ιδρυτική συνέλευση του φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου πήρε την απόφαση να στηρίξει τους φοιτητές του Τμήματος Φυσική στον αγώνα τους.

Ολόκληρη η απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής του ΔΙΠΑΕ έχει ως εξής: «Οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ δεν θα γίνουμε πειραματόζωα. Δεν μας έφταναν οι ελλείψεις που είχαμε σε καθηγητές και προσωπικό μαζί με τις απαρχαιωμένες υποδομές, τώρα μας λένε ότι θα μας κλείσουν! Αν νομίζουν ότι τα σχέδιά τους θα προχωρήσουν έτσι όπως τα υπολογίζουν είναι γελασμένοι. Οι φοιτητές θα τα ακυρώσουμε στην πράξη! Η εξέλιξη αυτή βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα και στο πτυχίο μας! Μας αφήνουν ξεκρέμαστους να πάρουμε πτυχίο σε ένα τμήμα που θα κλείσει. Είναι ένας ακόμα κρίκος που όχι απλά υποβαθμίζει περαιτέρω τις σπουδές μας αλλά φτάνει στο σημείο να θέλει να τις καταργήσει. Αν ψάχνουν να βρουν το πρόβλημα οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων, τότε ας κοιτάξουν στην πετσοκομμένη χρηματοδότηση που κάθε χρόνο μειώνεται κι άλλο, ας έρθουν έστω και μια βόλτα από τα κτίριά μας να δουν το πώς οι φοιτητές δεν χωράμε στις αίθουσες, να δουν τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό στα εργαστήριά μας, να βάλουν εκείνοι το χέρι κάθε μέρα στην τσέπη για να πληρώνουν λεωφορεία. Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα έτη του Φυσικού! Να δυναμώσουμε τον Σύλλογό μας, τις δράσεις του, να εμποδίσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά με κάθε τρόπο την απόφαση του υπουργείου και της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ. Οι φοιτητές με τους αγώνες τους έχουν ακυρώσει αντίστοιχα σχέδια και στο παρελθόν».

14.jpeg

Η απόφαση του Συλλόγου Φυσικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «κοινό βηματισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους του ΔΙΠΑΕ της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δέχονται αντίστοιχη επίθεση, αφού προτείνεται να καταργηθεί το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα τη Σίνδο, να μεταφερθεί στις Σέρρες το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και να συγχωνευτούν διάφορα άλλα τμήματα. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσαν σε κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, για να φωνάξουν μαζί «Κάτω τα χέρια από τις σχολές μας, εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κασσελακης
Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε
Κασσελάκης για σόου Μητσοτάκη - Η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε – Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο
Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε