Αδιανόητο! Σοβαρότατη καταγγελία για μεγάλο φροντιστήριο στην πλατεία Κάνιγγος - Υποχρέωσαν εκπαιδευτικό με θετικό rapid test να κάνει δια ζώσης μάθημα!

Αδιανόητο! Η ΟΙΕΛΕ έγινε αποδέκτης σοβαρότατης καταγγελίας για μεγάλο φροντιστήριο στην πλατεία Κάνιγγος, σύμφωνα με την οποία η διοίκησή του υποχρέωσε εκπαιδευτικό που μόλις είχε διαγνωστεί θετική με rapid test στον COVID-19 να κάνει δια ζώσης μάθημα λόγω «φόρτου εργασίας», αν και η εκπαιδευτικός παρακάλεσε να παράσχει υπηρεσίες εξ αποστάσεως (αν και δεν είναι υποχρεωμένη από τη νομοθεσία).

«Όπως είναι φυσικό, υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία για την υγεία και την ασφάλεια παιδιών και εργαζόμενων αλλά και για διασπορά του ιού στην ευρύτερη κοινότητα» αναφέρει και η ΟΙΕΛΕ, τονίζοντας «πως αν η καταγγελία ευσταθεί, πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και του βαθμού της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε αιτήματα άμεσου ελέγχου προς την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ελπίζουμε (διότι έχουμε δείγματα απορρύθμισης στους εποπτικούς μηχανισμούς) να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν διερεύνηση της καταγγελίας».

Ξεκαθαρίζει επίσης πως «έχει έρθει, επιτέλους, η ώρα της κάθαρσης στο χώρο. Η Ομοσπονδία έχει ήδη καταθέσει προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προτάσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο χώρο και αναμένει απαντήσεις. Καλούμε κάθε συνάδελφο να σπάσει το φόβο και να ενημερώνει την ΟΙΕΛΕ για παραβιάσεις της νομοθεσίας. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι δεκάδες, πλέον, συνάδελφοι κάθε μήνα έρχονται σε επαφή μαζί μας για να διεκδικηθούν τα νόμιμα, να διεκδικηθεί η εργασιακή και ανθρώπινη αξιοπρέπεια του χαμηλότερα αμειβόμενου επιστημονικού προσωπικού στην Ε.Ε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
κ. υπουργέ της Παιδείας να σας πούμε εμείς τι έχετε κάνει όλοι σας για τους εκπαιδευτικούς;

Εχουν περάσει 95 χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Γληνός αρθρογραφούσε πύρινα στο περιοδικό «Αναγέννηση» κι...

κ. υπουργέ της Παιδείας να σας πούμε εμείς τι έχετε κάνει όλοι σας για τους εκπαιδευτικούς;