Κόλαφος η έρευνα της ΟΙΕΛΕ: Σχεδόν το 70% των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δηλώνει απογοητευμένο από τις συνθήκες εργασίας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μεγάλη έρευνα της ΟΙΕΛΕ που παρουσιάζεται αύριο: 9 στους 10 δεν πληρώνονται υπερωρίες - 7 στους 10 θα προτιμούσαν να εργάζονται ως αναπληρωτές

Τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης αποτυπώνει η νέα έρευνα της ΟΙΕΛΕ που είχε ως στόχο να διερευνήσει την επαγγελματική ικανοποίηση και τις εργασιακές συνθήκες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε διαδικτυακή εκδήλωση αύριο το απόγευμα στις 19:30, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ).

Απογοητευμένοι

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 800 εκπαιδευτικοί (σχεδόν το 10% του κλάδου), η μεγάλη πλειοψηφία δήλωσε απογοητευμένη από την υπηρεσία τους στο ιδιωτικό σχολείο, από τη μη καταβολή ούτε καν των νόμιμων αποδοχών τους, από την εντατικοποίηση και την υπέρμετρη γραφειοκρατία, από την έλλειψη αξιοκρατίας και εσωτερικής δημοκρατίας στο χώρο εργασίας τους. 

9 στους 10 δεν πληρώνονται υπερωρίες - 7 στους 10 θα πήγαιναν αναπληρωτές

ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών

Ενδεικτικό στοιχείο της κατάστασης που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ότι 9 στους 10 περίπου ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς δεν πληρώνονται για υπερωριακή απασχόληση ή για τη συμμετοχή τους σε δράσεις εκτός του ωρολόγιου προγράμματος (απογευματινές δράσεις, open days, Bazaars κ.λπ.), ενώ τουλάχιστον 7 στους 10 θα έφευγαν από το ιδιωτικό σχολείο για να διοριστούν ως αναπληρωτές, παρά το γεγονός ότι η παραίτησή τους από την εργασία τους έχει οδυνηρές συνέπειες, όπως ο μηδενισμός προϋπηρεσίας, η ανασφάλεια του τόπου τοποθέτησης κτλ. 

Επιπλέον, είναι εντυπωσιακό ότι η μη καταβολή νόμιμων αποδοχών συμβαίνει σε μια περίοδο ευημερίας των ιδιωτικών σχολείων, στα οποία καταγράφεται ετησίως μεγάλη αύξηση εγγραφών και, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita, πρόκειται να ανοίξουν νέα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία σε Ανατολική και Νότια Αττική.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η έρευνα θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και από τους εργοδότες, παρά το γεγονός ότι το μεν υπουργείο έχει φροντίσει να απορρυθμίσει περαιτέρω το χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, και τους δε εργοδότες να επιμένουν να μην επενδύουν τα υπέρογκα ποσά που καταβάλλουν οι γονείς στους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους. 

Αύριο η εκδήλωση

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί αύριο στις 19:00 από τη σελίδα του Facebook της ΟΙΕΛΕ.

Οι κωδικοί της τηλεδιάσκεψης (μέσω Zoom) είναι:

Meeting ID: 840 8865 8627

Passcode: 840886

Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε αυτόν τον σύνδεσμο

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολάκης
Εσωκομματική πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 11 μέλη της ΚΕ ζητούν ανάκληση της διαγραφής Πολάκη
Επιστολή στον Σωκράτη Φάμελλο με αιχμές για δημοκρατική λειτουργία και αίτημα άμεσης σύγκλησης των οργάνων
Εσωκομματική πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 11 μέλη της ΚΕ ζητούν ανάκληση της διαγραφής Πολάκη
Με αφορμή την τραγωδία με τις δύο 17χρονες, καθηγητής απευθύνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες
Ηλιούπολη: Κλειστό το 5ο ΓΕΛ για το τελευταίο «αντίο» στη 17χρονη μαθήτρια
Με απόφαση του δήμου, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία της άτυχης μαθήτριας
Ηλιούπολη: Κλειστό το 5ο ΓΕΛ για το τελευταίο «αντίο» στη 17χρονη μαθήτρια
Άνδρας περπατάει με βαλίτσα στο χέρι σε νησί
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά
Δήμοι των Κυκλάδων προχωρούν σε μέτρα στήριξης εκπαιδευτικών, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις για μόνιμες λύσεις απέναντι στο υψηλό κόστος διαβίωσης
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά