Κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα στις 14:00 στα γραφεία της Α' Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

Για ανάλγητηρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική καταγγέλλει την κυβέρνηση, το δήμο Αθηναίων, και την Α' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αριστοτέλης» με αφορμή το εκδίωξη των προσφυγόπουλων του Ελαιώνα από τα σχολεία. Το σωματείο μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία καλούν  σε κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα στις 14:00 στα γραφεία της Α' Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

«Ο Ελαιώνας εκκενώνεται τρεις μήνες πριν το κλείσιμο των σχολείων και τα μικρά προσφυγόπουλα διώχνονται βίαια από τα σχολεία τους για να μην ενοχλούνται οι επενδυτές και τα φαραωνικά τους έργα με χρήματα του δημοσίου», σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επιστροφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία τους, καμιά μεταφορά μαθητών/τριών μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου, καθώς και εξασφάλιση άμεσης εγγραφής των προσφυγόπουλων στα σχολεία του τόπου διαμονής τους.

Στην ίδια κατεύθυνση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής Παγκρατίου  "Ρόζα Ιμβριώτη" επισημαίνει: "Την ίδια ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη και η Δημοτική Αρχή της Αθήνας κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις για το δράμα των προσφύγων που δημιούργησε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, για την αλληλεγγύη και στήριξη τους, αναιρούν κάθε τους λέξη εκδιώκοντας άρον άρον 79 οικογένειες προσφύγων από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων από τον Ελαιώνα με αποτέλεσμα 50 μαθητές πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας να διακόψουν βίαια την εκπαιδευτική διαδικασία 2,5 μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς! Σημειωτέον ότι στα δύο χρόνια της καραντίνας τα ίδια παιδιά είχαν αποκλειστεί από την τηλεκπαίδευση επειδή δε διέθεταν αλλά και δεν τους εξασφαλίστηκαν με κανένα τρόπο τα τεχνολογικά μέσα για τη συμμετοχή τους, όπως άλλωστε συνέβη και σε χιλιάδες ακόμα παιδιά! Τώρα που, επιτέλους, και αυτά τα παιδιά ενσωματώθηκαν στην εκπαιδευτική διαδικασία, δημιούργησαν σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, αναγκάζονται για άλλη μια φορά να φύγουν κυνηγημένα, με μια σειρά δικαιωμάτων τους να καταπατούνται, να μένει στον αέρα η φοίτηση τους, όπως και στην περίπτωση του μαθητή της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου Σαϊντού Καμαρά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης»:

Ανάλγητη, ρατσιστική, απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης, δήμου Αθηναίων, Α’ διεύθυνσης και διωγμός των προσφυγόπουλων από τα σχολεία! Κινητοποίηση Α' διεύθυνση Δευτέρα 4/4 στις 2:00

Η «διπλή ανάπλαση» και η κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, «ακόνισε» τα ρατσιστικά μαχαίρια της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής με πρώτο θύμα τα προσφυγόπουλα!  

Ο Ελαιώνας εκκενώνεται τρεις μήνες πριν το κλείσιμο των σχολείων και τα μικρά προσφυγόπουλα διώχνονται βίαια από τα σχολεία τους για να μην ενοχλούνται οι επενδυτές και τα φαραωνικά τους έργα με χρήματα του δημοσίου. Περίπου 260 πρόσφυγες με τις οικογένειές τους έχουν μεταφερθεί ήδη σε στρατόπεδα-φυλακές των νέων δομών της ρατσιστικής κυβέρνησης, 50 παιδιά ξεριζώνονται βίαια από την καθημερινότητα τους και σταματάνε το σχολείο στη μέση της χρονιάς! Με τη μεταφορά τους σε άλλα στρατόπεδα, κάτω από την απειλή ότι θα τους αφήσει εντελώς άστεγους, κυβέρνηση και δημαρχία αποφάσισαν τη διακοπή της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία όπου σπούδαζαν. Μοιάζει αδιανόητο το επίσημο κράτος και οι εκφραστές του να καταπατούν όλες τις διεθνείς συνθήκες και κυρίως να παραβιάζουν κυριολεκτικά και να επιτίθονται στα παιδιά δημιουργώντας πλήθος μορφωτικών και ψυχολογικών προβλημάτων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και σα να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας, ο δήμος, η Α’ διεύθυνση δεν έχουν μεριμνήσει καν για την ομαλή μετάβαση των παιδιών σε σχολεία στις περιοχές όπου μετακινήθηκαν. Δεν ασχολούνται, δεν ενδιαφέρονται, δεν τηρούν καν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους.

Υποκριτές και Φαρισαίοι! Υποκριτικά όλα όσα ευαγγελίζονται περί αλληλεγγύης, καταπατούν ακόμα και τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των παιδιών. Ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός δεν γνωρίζει ούτε καν από συμπόνια! 

Η εκπαιδευτική κοινότητα, το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των προσφυγόπουλων. Ως σωματείο θεωρούμε σημαντικό και προτείνουμε και σε άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και αντιρατσιστικές προσφυγικές οργανώσεις και συντονισμούς να πάρουμε πρωτοβουλίες άμεσα για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των μαθητών/τριών μας. 

Απαιτούμε:

-Επιστροφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία τους. 

-Καμιά μεταφορά μαθητών/τριών μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου. 

-Εξασφάλιση άμεσης εγγραφής των προσφυγόπουλων στα σχολεία του τόπου διαμονής τους. 

-Όλα τα προσφυγόπουλα στα πρωινά τμήματα, με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη στελέχωση τμημάτων ΖΕΠ.

-Να εξασφαλιστεί στέγαση σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού και να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα ανοιχτού ή κλειστού τύπου, τα κολαστήρια εγκλεισμού και επιτήρησης. Κανείς ελεύθερος άνθρωπος σε φυλακή.

-Δικαίωμα των προσφύγων/ισσών και μεταναστών/τριών σε άσυλο, χαρτιά, ελευθερία μετακίνησης, στέγη εκπαίδευση, υγεία, εργασία

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

nobel
Νόμπελ Φυσικής 2022: Σε τρεις επιστήμονες κβαντικής μηχανικής, το βραβείο
Στους Alain Aspect , John Clauser και Anton Zeilinger το Νόμπελ Φυσικής 2022, για τα πρωτοποριακά τους πειράματα κβαντικής φυσικής
Νόμπελ Φυσικής 2022: Σε τρεις επιστήμονες κβαντικής μηχανικής, το βραβείο
Συντάξεις Νοεμβρίου: Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για όλα τα ταμεία
Αναλυτικά οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Νοεμβρίου 2022
Συντάξεις Νοεμβρίου: Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για όλα τα ταμεία