Κινητοποίηση εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα για να μην διωχθούν από τα σχολεία τους τα προσφυγόπουλα του Ελαιώνα
Κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα στις 14:00 στα γραφεία της Α' Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

Για ανάλγητηρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική καταγγέλλει την κυβέρνηση, το δήμο Αθηναίων, και την Α' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αριστοτέλης» με αφορμή το εκδίωξη των προσφυγόπουλων του Ελαιώνα από τα σχολεία. Το σωματείο μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία καλούν  σε κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα στις 14:00 στα γραφεία της Α' Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

«Ο Ελαιώνας εκκενώνεται τρεις μήνες πριν το κλείσιμο των σχολείων και τα μικρά προσφυγόπουλα διώχνονται βίαια από τα σχολεία τους για να μην ενοχλούνται οι επενδυτές και τα φαραωνικά τους έργα με χρήματα του δημοσίου», σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επιστροφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία τους, καμιά μεταφορά μαθητών/τριών μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου, καθώς και εξασφάλιση άμεσης εγγραφής των προσφυγόπουλων στα σχολεία του τόπου διαμονής τους.

Στην ίδια κατεύθυνση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής Παγκρατίου  "Ρόζα Ιμβριώτη" επισημαίνει: "Την ίδια ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη και η Δημοτική Αρχή της Αθήνας κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις για το δράμα των προσφύγων που δημιούργησε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, για την αλληλεγγύη και στήριξη τους, αναιρούν κάθε τους λέξη εκδιώκοντας άρον άρον 79 οικογένειες προσφύγων από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων από τον Ελαιώνα με αποτέλεσμα 50 μαθητές πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας να διακόψουν βίαια την εκπαιδευτική διαδικασία 2,5 μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς! Σημειωτέον ότι στα δύο χρόνια της καραντίνας τα ίδια παιδιά είχαν αποκλειστεί από την τηλεκπαίδευση επειδή δε διέθεταν αλλά και δεν τους εξασφαλίστηκαν με κανένα τρόπο τα τεχνολογικά μέσα για τη συμμετοχή τους, όπως άλλωστε συνέβη και σε χιλιάδες ακόμα παιδιά! Τώρα που, επιτέλους, και αυτά τα παιδιά ενσωματώθηκαν στην εκπαιδευτική διαδικασία, δημιούργησαν σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, αναγκάζονται για άλλη μια φορά να φύγουν κυνηγημένα, με μια σειρά δικαιωμάτων τους να καταπατούνται, να μένει στον αέρα η φοίτηση τους, όπως και στην περίπτωση του μαθητή της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου Σαϊντού Καμαρά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης»:

Ανάλγητη, ρατσιστική, απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης, δήμου Αθηναίων, Α’ διεύθυνσης και διωγμός των προσφυγόπουλων από τα σχολεία! Κινητοποίηση Α' διεύθυνση Δευτέρα 4/4 στις 2:00

Η «διπλή ανάπλαση» και η κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, «ακόνισε» τα ρατσιστικά μαχαίρια της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής με πρώτο θύμα τα προσφυγόπουλα!  

Ο Ελαιώνας εκκενώνεται τρεις μήνες πριν το κλείσιμο των σχολείων και τα μικρά προσφυγόπουλα διώχνονται βίαια από τα σχολεία τους για να μην ενοχλούνται οι επενδυτές και τα φαραωνικά τους έργα με χρήματα του δημοσίου. Περίπου 260 πρόσφυγες με τις οικογένειές τους έχουν μεταφερθεί ήδη σε στρατόπεδα-φυλακές των νέων δομών της ρατσιστικής κυβέρνησης, 50 παιδιά ξεριζώνονται βίαια από την καθημερινότητα τους και σταματάνε το σχολείο στη μέση της χρονιάς! Με τη μεταφορά τους σε άλλα στρατόπεδα, κάτω από την απειλή ότι θα τους αφήσει εντελώς άστεγους, κυβέρνηση και δημαρχία αποφάσισαν τη διακοπή της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία όπου σπούδαζαν. Μοιάζει αδιανόητο το επίσημο κράτος και οι εκφραστές του να καταπατούν όλες τις διεθνείς συνθήκες και κυρίως να παραβιάζουν κυριολεκτικά και να επιτίθονται στα παιδιά δημιουργώντας πλήθος μορφωτικών και ψυχολογικών προβλημάτων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και σα να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας, ο δήμος, η Α’ διεύθυνση δεν έχουν μεριμνήσει καν για την ομαλή μετάβαση των παιδιών σε σχολεία στις περιοχές όπου μετακινήθηκαν. Δεν ασχολούνται, δεν ενδιαφέρονται, δεν τηρούν καν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους.

Υποκριτές και Φαρισαίοι! Υποκριτικά όλα όσα ευαγγελίζονται περί αλληλεγγύης, καταπατούν ακόμα και τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των παιδιών. Ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός δεν γνωρίζει ούτε καν από συμπόνια! 

Η εκπαιδευτική κοινότητα, το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των προσφυγόπουλων. Ως σωματείο θεωρούμε σημαντικό και προτείνουμε και σε άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και αντιρατσιστικές προσφυγικές οργανώσεις και συντονισμούς να πάρουμε πρωτοβουλίες άμεσα για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των μαθητών/τριών μας. 

Απαιτούμε:

-Επιστροφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία τους. 

-Καμιά μεταφορά μαθητών/τριών μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου. 

-Εξασφάλιση άμεσης εγγραφής των προσφυγόπουλων στα σχολεία του τόπου διαμονής τους. 

-Όλα τα προσφυγόπουλα στα πρωινά τμήματα, με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη στελέχωση τμημάτων ΖΕΠ.

-Να εξασφαλιστεί στέγαση σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού και να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα ανοιχτού ή κλειστού τύπου, τα κολαστήρια εγκλεισμού και επιτήρησης. Κανείς ελεύθερος άνθρωπος σε φυλακή.

-Δικαίωμα των προσφύγων/ισσών και μεταναστών/τριών σε άσυλο, χαρτιά, ελευθερία μετακίνησης, στέγη εκπαίδευση, υγεία, εργασία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο