golearn-engl_970-250
Thumbnail
Δήλωση του Δημήτρη Μαυρίδη και Θάνου Βάλλα πρώην εκπροσώπων της Αυτόνομης Αγωνιστικής Παρέμβασης ΔΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Δράμας

Και να, λοιπόν, που έρχεται η στιγμή που τα προσωπεία πέφτουν σαν σε αρχαία κωμωδία και φανερώνεται το πραγματικό πρόσωπο των υποκριτών – ηθοποιών, που εν προκειμένω εμφανίζονται και με την ιδιότητα του κωμωδιογράφου. Αναμφίβολα πρόκειται για τραγικότατους κωμωδιογράφους, καθώς με την ιστορία τους ούτε να γελάσεις μπορείς, αλλά ούτε και να κλάψεις μπροστά σε «ευφυολογήματα» και τερατολογίες που μόνο εκνευρισμό και αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν στον συνάδελφο εκπαιδευτικό, αλλά και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα της Δράμας.

Ο λόγος γίνεται για το ταλέντο που επέδειξαν οι «ποιητές» της ΑΣΕ – ΠΑΜΕ Δράμας στην τελευταία τους ανακοίνωση με την οποία πομπωδώς «κατακεραύνωναν» τις πολιτικοσυνδικαλιστικές ενέργειές μας πάνω στο ζήτημα των εκλογών της Ε.Λ.Μ.Ε. για την ανάδειξή νέου – πραγματικού - εκλεγμένου Δ.Σ. Ας δούμε το αφήγημα των «συντρόφων» του ΠΑΜΕ με κάθε λεπτομέρεια:

Λέει η ΑΣΕ Δράμας:

«Αφού πρώτα αποφάσισαν τον διορισμό τους από το πρωτοδικείο από 1/1/2022, ... στη συνέχεια πήραν ομόφωνη απόφαση για διεξαγωγή των εκλογών του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 7 Απριλίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία, εφαρμόζοντας με αυτό τον τρόπο τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη.»

Αυτό που δεν ξέρουν οι «συνάδελφοι» της ΑΣΕ Δράμας είναι ότι τα μέλη του πρώην Δ.Σ. των Παρεμβάσεων προτάθηκαν από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. σε συμμετοχή προσωρινής διοίκησης της Ένωσης και δέχθηκαν την πρόσκληση με τον όρο της άμεσης προσφυγής στις κάλπες για ανάδειξη νέου και πραγματικού Δ.Σ. Ο όρος τηρήθηκε με συνέπεια από τα μέλη των Παρεμβάσεων και η θητεία τους κράτησε από τις 8 Μαρτίου έως τις 29 του ιδίου μήνα, οπότε και παραιτήθηκαν. Δηλαδή 20 μέρες αμιγώς διεκπεραιωτικές στις οποίες, αρχικά, καθορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών η 7η Απριλίου και, έπειτα, επανακαθορίστηκε για τις 18 Μαΐου. Εμείς παραιτηθήκαμε «σύντροφοι» της ΑΣΕ Δράμας, δείχνοντας για μια ακόμη φορά τη συνέπειά μας στις δεσμεύσεις μας και ως Παράταξη και ως πρόσωπα. Εσείς, όμως, τι κάνετε; Η καταφυγή των εκπροσώπων σας στην Αθήνα ήδη από το Νοέμβριο του 2021 στο Πρωτοδικείο και η συμμετοχή σας μέχρι σήμερα – μιλάμε λοιπόν για ένα διάστημα μηνών - στη διορισμένη πλέον διοίκηση της ΟΛΜΕ δεν αποτελεί ντροπή για τον κλάδο; Συνεπώς, στην «καταγγελία - κωμωδία» σας ενδύεστε και το ρόλο του γνωστού γάιδαρου που λέει τον πετεινό κεφάλα.

Λέει η ΑΣΕ Δράμας:

«...ομόφωνη απόφαση για διεξαγωγή των εκλογών του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 7 Απριλίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία, εφαρμόζοντας με αυτό τον τρόπο τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη.»

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Δράμας στις 8 Μαρτίου του 2022 αποφασίστηκε ως ημερομηνία της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης η 29η Μαρτίου και ως ημερομηνία εκλογών η 7η Απριλίου μετά από δική μας πρόταση για διεξαγωγή των εκλογών στην Ένωση το συντομότερο δυνατόν.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. κάτω από την πίεση α) των επιδημιολογικών συνθηκών στην περιοχή μας, β) της αναγκαιότητας αντιμετώπισης των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει γενικότερα ο κλάδος μας αυτήν την περιόδου, γ) της άμεσης αντιμετώπισης ζητημάτων που προέκυψαν ανάμεσα σε συναδέλφους και τη Διοίκηση όλο αυτό το διάστημα (2 ΕΔΕ εις βάρος συναδέλφων από τη Δ.Δ.Ε. και μια δικαστική διαμάχη που κίνησε δοτός αιρετός εις βάρος πρώην μέλους του Δ.Σ.) και δ) της πίεσης από την πλειοψηφία των συναδέλφων για «γνήσια» εκπροσώπησή τους από εκλεγμένο Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε., το Δ.Σ. και κατέληξε στην αναγκαστική επιλογή του υβριδικού τρόπου διεξαγωγής των εκλογών (δια ζώσης και ηλεκτρονική ψηφοφορία ταυτόχρονα), στην οποία ως μέλη του Δ.Σ., για όλους τους παραπάνω λόγους πλην του πρώτου (επιδημιολογικές συνθήκες), συναινέσαμε κι εμείς. Αυτό, φυσικά, δε συνεπάγεται σε καμιά περίπτωση τον ενστερνισμό του νόμου Χατζιδάκη - όπως ψευδώς υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ Δράμας για λόγους ξεκάθαρα ψηφοθηρικούς και εντυπωσιασμού κάποιων ανίδεων - για ύπαρξη ηλεκτρονικής κάλπης η οποία επιπλέον θέτει ως προαπαιτούμενο τη διασφάλιση από τα ίδια τα σωματεία της μυστικότητας των ψήφων και της ταυτοπροσωπίας των ψηφοφόρων τους, πράγμα πολύ δύσκολο έως και ανέφικτο. Για το λόγο αυτόν και επανεκτιμώντας τις παρούσες συνθήκες ζητήσαμε από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Δράμας στις 23 Μαρτίου να υπερψηφίσει την πρότασή μας για διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την ίδια ημερομηνία (7 Απριλίου 2022) με την αποκλειστικά φυσική παρουσία των συναδέλφων. Εν τέλει, λόγω της απόφασης της Ο.Λ.Μ.Ε. για πραγματοποίηση Γ.Σ. ενόψει της Γ.Σ. των Προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε. η ημερομηνία των εκλογών μετατέθηκε στις 18 Μαΐου. Μόλις καθορίστηκε η ημερομηνία, υποβάλαμε την παραίτησή μας, ως οφείλαμε.  

Λέει η ΑΣΕ Δράμας:

«Μάλιστα στην απόφαση τους (όλων των μελών του Δ.Σ.) ορίζονταν ποιες κατηγορίες συναδέλφων θα έπρεπε να ψηφίσουν υποχρεωτικά δια ζώσης (αναπληρωτές) και ποιοι θα είχαν τη δυνατότητα και της ηλεκτρονικής ψήφου (μόνιμοι)!»

Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα ένα κλασικό παράδειγμα μπαμπέσικης αποσιώπησης στοιχείων και απόδοσης της μισής αλήθειας. Η ανακοίνωση της προκήρυξης των εκλογών ανέφερε ότι προκειμένου να συμμετάσχουν οι αναπληρωτές στην εκλογική διαδικασία, θα έπρεπε να καταβάλουν στην ΕΛΜΕ Δράμας το ποσό των πέντε (5) €. Απόφαση που λήφθηκε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, καθώς μέχρι και πέρυσι οι αναπληρωτές δεν επιβαρύνονταν με κάποια χρηματική συμμετοχή. Εδώ αποκαλύπτεται και η χρόνια απουσία της ΑΣΕ Δράμας από τα Διοικητικά συμβούλια της Ένωσης, καθώς μάλλον δε γνωρίζουν ότι το 20% περίπου των εκπαιδευτικών στο νομό μας είναι αναπληρωτές, ενώ ο εκπαιδευτικός κόσμος της Δράμας έχει αντιληφθεί προ πολλού την ξύλινη και υποκριτική γλώσσα τους, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και στην τελευταία τους ανακοίνωση – καταγγελία κατά των Παρεμβάσεων. Επίσης, δε γνωρίζουν οι «κωμικοί ποιητές» της ΑΣΕ Δράμας ότι εκτός του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής της συμμετοχής στην Ένωση, η φυσική παρουσία των αναπληρωτών συναδέλφων στο χώρο της κάλπης θα έδειχνε σ’ αυτούς τι εννοούμε όταν μιλάμε για πραγματικές εκλογές. Νομίσανε, λοιπόν, πως βγάλανε λαγό. Το «λαγό της Κυβέρνησης».

Τέλος, οι άνθρωποι αυτοί μας κατηγόρησαν για «αγαστή σύμπνοια και συνεργασία» με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. Δράμας. Από πότε η σύμπνοια και η συνεργασία, «σύντροφοι» της ΑΣΕ, αποτελούν κατακριτέες έννοιες για ένα σωματείο που παλεύει με κοινό σκοπό το συμφέρον του εργαζόμενου και δη στο χώρο της εκπαίδευσης, όπου αυτές διδάσκονται εν είδει βασικών αρχών για την αντιμετώπιση ενός κινδύνου και εν προκειμένω της αντεργατικής λαίλαπας του ν. Χατζιδάκη; Το τσιτάτο σας ήταν αναμενόμενο, γιατί απλούστατα η σύμπνοια και η συνεργασία είναι κάτι που ποτέ δεν καταφέρατε να πετύχετε και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που βρεθήκατε εκτός Δ.Σ. τα τελευταία χρόνια μετά την ολοκληρωτική συνδικαλιστική απαξίωσή σας από τους συναδέλφους στη Δράμα.

Κι ερχόμαστε στο «δια ταύτα», για να τελειώνουμε πια με την κωμωδία.

Εμείς, «σύντροφοι» της ΑΣΕ Δράμας, είμαστε που ζητήσαμε τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. αποκλειστικά με τη φυσική παρουσία των συναδέλφων και στις 18 του Μάη ΔΕΝ πρόκειται να συμμετάσχουμε στην οπερέτα της ηλεκτρονικής κάλπης. Εσείς τι θα κάνετε; Θα πειθαρχήσετε σε μια διαδικασία την οποία, όπως διατείνεστε, αγωνίζεστε με σθένος να ακυρώσετε; Ως «κωμωδιογράφοι» ΕΣΕΙΣ θα γράψετε το τέλος του σεναρίου, στο οποίο θα αποδείξετε και το πραγματικό σας ταλέντο, αφού τότε θα γελάσει πολύς κόσμος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

32.000 voucher (μέχρι και 300 ευρώ) για διακοπές: Κάντε από σήμερα αίτηση ΕΔΩ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

foititikes_ekloges-aei
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές
Το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές προαναγγέλλει το υπουργείο Παιδείας - Σφοδρές αντιδράσεις από την ακαδημαϊκή κοινότητα για το νέο...
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές