ειδική αγωγή, μαρκαδόροι, παιδί, μαθητής
Πότε θα είναι η καταλληλότερη στιγμή, ώστε οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ να προβούν σε σχετικές ενέργειες ελέγχου και επικαιροποίησης των φακέλων τους

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση των τ.αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γεωργίας Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια για θέματα εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, η κατάλληλη στιγμή  ώστε οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ να προβούν σε σχετικές ενέργειες ελέγχου και επικαιροποίησης των φακέλων τους, θα είναι όταν, μετά την έκδοση των προκηρύξεων ΑΣΕΠ,  εκδοθεί η αναλυτική Εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  με την οποία θα παρέχονται οδηγίες και κατευθύνσεις σχετικά με την κατάθεση των δικαιολογητικών των υποψηφίων. Αναλυτικά:

Η ενημέρωση

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωσή μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναφορικά με την επικαιροποίηση των φακέλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), προκειμένου οι απαραίτητες πληροφορίες να είναι διαθέσιμες κατά την κατάρτιση των προσωρινών αξιολογικών πινάκων υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), επισημαίνουμε τα εξής:

1. Οπως και στην προηγούμενη διαδικασία της κατάρτισης Αξιολογικών Πινάκων το 2019 έτσι και τώρα, μετά την έκδοση των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, θα ακολουθήσει αναλυτική Εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  με την οποία θα παρέχονται οδηγίες και κατευθύνσεις σχετικά με την κατάθεση των δικαιολογητικών των υποψηφίων και την επικαιροποίηση των φακέλων τους στο ΟΠΣΥΔ.

2. Συνεπώς τότε θα είναι η καταλληλότερη στιγμή, ώστε οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ να προβούν σε σχετικές ενέργειες ελέγχου και επικαιροποίησης των φακέλων τους.

Εδώ πρέπει να  υπενθυμίζουμε πως με την υπ. αριθμ. 33591/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 1507 – 30.03.2022 – Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Ν. Κεραμέως και του Υπουργού Εσωτερικών κου Μ. Βορίδη τροποποιείται η υπό στοιχεία 37693/Ε1/ 08-03-2019 κοινή υπουργική απόφαση “Ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων της διαδικασίας επιλογής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του ν. 4589/2019 (Α’ 13)” (Β’ 864) προβλέπεται ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση του τ. αιρετού στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκου Φασφαλή, από τη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ  με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προέκυψε αναφορικά με την έκδοση της Προκήρυξης ΑΣΕΠ για τους νέους Πίνακες Ειδικής Αγωγής πως στόχος είναι να εκδοθεί λίγο μετά το Πάσχα, ώστε οι Αξιολογικοί Πίνακες να είναι έτοιμοι μέσα στον μήνα Αύγουστο. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi2.jpg
Αξιολόγηση: «Στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του λόγω της απεργίας – αποχής»
«Το δικαίωμα μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας και δε θα το παραδώσουμε»
Αξιολόγηση: «Στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του λόγω της απεργίας – αποχής»