Χανιά: Οργή για τους Αμερικανούς στρατιώτες που εισέβαλαν στο δωμάτιο μαθήτριας
Οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας στα Χανιά για την εισβολή Αμερικανών στρατιωτών στο δωμάτιο 14χρονης μαθήτριας

Την οργή τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί για την επίθεση που δέχτηκε μια 14χρονη μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου στα Χανιά από Αμερικανούς στρατιώτες της στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Χανίων, οι Αμερικανοί στρατιώτες εισέβαλαν απειλητικά στο δωμάτιο της 14χρονης μαθήτριας την Κυριακή 20 Μαρτίου, τρομοκρατώντας την.

Ωστόσο, οι στρατιώτες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η συμφωνία για τις αμερικανο-νατοϊκές βάσεις ορίζει ρητά ότι όλοι οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ ό,τι έγκλημα και να διαπράξουν δεν δικάζονται στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

«Η οργή μας για την προκλητική παρουσία και δράση των δολοφόνων στρατιωτικών  στην περιοχή μας, πρέπει να μετατραπεί σε συλλογική μαζική αντίδραση» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί.

Η καταγγελία των εκπαιδευτικών Χανίων

Αναλυτικά, η καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Χανίων:

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επίθεση που δέχτηκε η 14χρονη μαθήτρια του Μουσικού σχολείου Χανίων από Αμερικάνους νατοϊκούς «ράμπο», οι οποίοι την Κυριακή 20/3 εισέβαλαν απειλητικά στο δωμάτιό της τρομοκρατώντας την. Η μαθήτρια γλύτωσε από τύχη τα χειρότερα… Όπως ήταν αναμενόμενο οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού η συμφωνία για τις  αμερικανο-νατοϊκές βάσεις ορίζει ρητά ότι όλοι οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ ό,τι έγκλημα και να διαπράξουν δεν δικάζονται στην Ελλάδα!!!

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, ο λαός των Χανίων ζουν «στο πετσί τους» τι σημαίνει η αμερικανο-νατοϊκή βάση στην καθημερινότητά τους. Εδώ και δεκαετίες τα περιστατικά ξυλοδαρμών, βιασμών και τραμπουκισμών πολλαπλασιάζονται και μένουν ατιμώρητα και η περιοχή τείνει να μετατραπεί σε πόλη φαρουέστ και Τρούμπα.

Την ίδια ώρα που η ελληνικές κυβερνήσεις παραχωρούν όποια διευκόλυνση ζητήσουν οι ιμπεριαλιστές εμπλέκοντάς μας σε άδικους πολέμους και επικίνδυνες καταστάσεις, την ίδια στιγμή που δαπανούν δεκάδες δις για πολεμικούς εξοπλισμούς, βυθίζουν τους εργαζόμενους της χώρας στη φτώχεια και στον εργασιακό μεσαίωνα, στη νεολαία της χώρας ορθώνουν ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές και σε μια αξιοπρεπή διαβίωση, προετοιμάζοντας ένα ζοφερό μέλλον.

Όσο το καρκίνωμα των βάσεων θα επεκτείνεται με τις συμφωνίες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, όσο η αμερικάνικο-νατοϊκή ιμπεριαλιστική μηχανή θα εξορμάει για να ματοκυλίσει χιλιάδες αθώων, όσο δεν βρίσκουν απέναντί τους ένα αποφασισμένο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τόσο θα πληθαίνουν και τα περιστατικά χυδαίας δράσης και επιθέσεων των νατοϊκών φονιάδων ενάντια στους Χανιώτες.

Η οργή μας για την προκλητική παρουσία και δράση των δολοφόνων στρατιωτικών  στην περιοχή μας, πρέπει να μετατραπεί σε συλλογική μαζική αντίδραση με τη  συμμετοχή στο αντιιμπεριλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα,  που θα  καταγγέλλει την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία  και σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση, θα εναντιώνεται στην ύπαρξη και λειτουργία  των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων, και θα  συμβάλλει στο δυνάμωμα των σχέσεων φιλία και αλληλεγγύης με όλους τους γείτονες λαούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2024: O νέος πίνακας με τις σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις
Πανελλήνιες: Τροποποιήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή...
Πανελλαδικές 2024: O νέος πίνακας με τις σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις
εκπαιδευτικός
Άλλο και τούτο: Διευθυντές δηλώνουν περισσότερες ώρες στάσης εργασίας από αυτές που κάνουν οι εκπαιδευτικοί!
Και άλλοι Διευθυντές αρνούνται στους... αναπληρωτές το δικαίωμα που έχουν οι μόνιμοι και τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν, επειδή είναι αναπληρωτές,...
Άλλο και τούτο: Διευθυντές δηλώνουν περισσότερες ώρες στάσης εργασίας από αυτές που κάνουν οι εκπαιδευτικοί!