pagosmia_imera_sxolikou_ekfovismou
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, υλοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες δράσεις στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, ενταγμένες στα μαθήματα και στα προγράμματα που υλοποιούν στα μαθήματα Γλώσσα, Φιλαναγνωσία, Εργαστήρια Δεξιοτήτων, eTwinning.

pagosmia_imera_sxolikou_ekfovismou
pagosmia_imera_sxolikou_ekfovismou

«Ο Αναστάσης και οι Ήρωες εν δράσει»- ebook

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ3 του Σχολείου μας, με τη καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Ελένης Ρέμπελου, έγραψαν ένα παραμύθι μέσω του οποίου επιλέγουν να πουν ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό, που αποτελεί στις μέρες μας την πιο διαδεδομένη μορφή επιθετικής συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον. 

Στόχος της δράσης αυτής ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν τις σοβαρότατες συνέπειες του φαινομένου αυτού, να αναπτύξουν δεξιότητες κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, καθώς επίσης και στρατηγικές για την έγκαιρη αντιμετώπιση, αλλά και για την πρόληψη εκδήλωσής του. 

Ο κεντρικός ήρωας, ο Αναστάσης, γίνεται στόχος της επιθετικής συμπεριφοράς μαθητών μεγαλύτερης τάξης. Η λύση θα δοθεί από τέσσερις ήρωες της μυθοπλασίας, οι οποίοι βοηθούν με ιδιαίτερο τρόπο, τον Αναστάση.

Με την αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών και την συνδρομή εκπαιδευτικών του Σχολείου μας την κ. Μπιλιούρη Αργυρή, εμψύχωση για τη δημιουργία του βιβλίου και κ. Τσουρούνη Αναστασίας, μουσική διδασκαλία, δημιουργήθηκε ένα ebook σε εικονογράφηση των μαθητών με τίτλο "O Αναστάσης και οι Ήρωες εν δράσει".  

read.bookcreator.com/OT5faKJn1SXj0EfPzagf7pIHFqA3/HUxc1KIoQJiduS3ea9sDhQ

«Η τούρτα των συναισθημάτων» 

Η δασκάλα του Δ1, κ. Αικατερίνη Δρίτσα, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος σε ένα εργαστήριο δεξιοτήτων, βρήκαν τα υλικά, τα οποία πρέπει να περιέχει μία "τούρτα  συναισθημάτων", τα ζύμωσαν, έφτιαξαν μια «ψηφιακή» τούρτα και την προσφέρουν σε όλους μέσω διαδικτύου και στους μαθητές του σχολείου σε μορφή σουπλά.

Στόχος να αναζητήσουν όλοι τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που εξελίσσουν τον άνθρωπο και κάνουν την κοινωνία καλύτερη.

www.canva.com/design/DAE5b6DtJBk/zO3H7VAS7wvBzkz4o44EwA/view?mode=p

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doe.jpg
ΔΟΕ: Κινητοποίηση στις 9 Ιουνίου ενάντια στους σχεδιασμούς για περικοπές σε διορισμούς και προσλήψεις
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με αιτήματα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, κάλυψη όλων των κενών και ενίσχυση της δημόσιας...
ΔΟΕ: Κινητοποίηση στις 9 Ιουνίου ενάντια στους σχεδιασμούς για περικοπές σε διορισμούς και προσλήψεις
panepistimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ημερίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ημερίδα με τίτλο: «ΔΕΠΥ: Από τη διάγνωση στη συμπερίληψη – εκπαιδευτικές διαδρομές από το σχολείο στο Πανεπιστήμιο».
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ημερίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αεροδρόμιο στην Αγία Πετρούπολη
Αγία Πετρούπολη σε συναγερμό: Ουκρανικά drones χτυπούν την ημέρα του οικονομικού φόρουμ
Εικόνες καταστροφής στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες και ζημιές σε διπλωματικές αποστολές
Αγία Πετρούπολη σε συναγερμό: Ουκρανικά drones χτυπούν την ημέρα του οικονομικού φόρουμ