kostas mpakogiannis
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Να αναθεωρήσει το υπουργείο Παιδείας την απόφαση για μετατροπή του 26ου Γυμνασίου σε πειραματικό ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Ο δήμος Αθηναίων θα στηρίξει τους γονείς και τους μαθητές του 26ου Γυμνασίου σε κάθε διεκδίκησή τους, όπως τόνισε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα. Βασικό αίτημα της σχολικής κοινότητας είναι να μη μετατραπεί το Γυμνάσιο σε πειραματικό.

«Κατανοούμε απολύτως την φιλοσοφία, όπως εκφράζεται από το υπουργείο Παιδείας, των συνδεδεμένων σχολείων. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε, ότι είναι στην απολύτως σωστή κατεύθυνση. Είναι αδιαμφισβήτητα ευγενής αυτός ο στόχος, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτός ο στόχος δεν υπηρετείται ούτε με σχέδια επί χάρτου, ούτε με εντολές και σίγουρα όχι με τελεσίγραφα», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

« Δεν είναι δυνατόν για να επιλύσουμε ένα πρόβλημα, να δημιουργούμε ένα νέο, ένα μεγαλύτερο πρόβλημα και ταυτόχρονα να διαταράσσουμε μία ευαίσθητη ισορροπία. Υπάρχει ένα ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο μεταξύ των άλλων εξηγεί μία πραγματικότητα, που τουλάχιστον εμείς, οι αυτοδιοικητικοί, τη γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, γιατί μιλάμε για την πόλη μας. Ότι η οποιαδήποτε μετατροπή, αποστερεί ένα δημοτικό σχολείο γειτονιάς, διαταράσσει την κοινωνική και μαθητική ζωή των μαθητών και ανατρέπει τον προγραμματισμό των οικογενειών. Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να μεταθέτουμε στην τοπική κοινωνία, δεν μπορούμε να μεταθέτουμε στους γονείς, στα παιδιά, ένα πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορέσαμε να λύσουμε τελικά και με διαβούλευση, καλούμε το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει τη στάση του», είπε .

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, στη δική του τοποθέτηση κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι αγνόησε «την ευρεία συναίνεση της σχολικής κοινότητας της περιοχής, κατοίκων, συλλόγων και φορέων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την ομόφωνη διαφωνία του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας». Επίσης είπε ότι η σχετική υπουργική απόφαση « στρέφεται ευθέως ενάντια στο δικαίωμα της πρόσβασης των παιδιών των κατοίκων στη δημόσια εκπαίδευση και αναστατώνει τον προγραμματισμό των οικογενειών, χωρίς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας περιοχής που είναι ήδη κορεσμένη με πειραματικά και πρότυπα σχολεία».

Επίσης ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, ζήτησε να αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, η κατάθεση από το δήμο αίτησης αναίρεσης της σχετικής υπουργικής απόφασης για το σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν ξεσπάσει σφοδρές αντιδράσεις από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και φορείς της Αθήνας, με αφορμή τη μετατροπή του 26ου Γυμνασίου Αθηνών σε Πειραματικό, γεγονός που σημαίνει ότι μια ολόκληρη περιοχή δεν θα έχει δημόσιο Γυμνάσιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μάτια
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους βοηθάει στη λίπανση, το καθάρισμα και την ενυδάτωση των ματιών
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Φλωρεντία
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
Η ομορφιά της Τοσκάνης στο «πιάτο» - Δείτε βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη Φλωρεντία, τη Σαν Τζιμινιάνιο, το Μοντεριτζιόνι και το Κολόντι
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)