sxoleia-ekpaideusi-mathites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Άμεση αναπλήρωση Εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω Covid-19 ζητούν οι γονείς μαθητών στη Σάμο - Από το δημοτικό σχολείο Μαραθοκάμπου απουσιάζουν ήδη τέσσερις εκπαιδευτικοί

Να αναπληρωθούν τα κενά στα σχολεία ζητούν οι γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου στη Σάμο καθώς απουσιάζουν πολλοί εκπαιδευτικοί λόγω κορονοϊού με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες ώρες μαθητών.

Σύμφωνα με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Μαραθοκάμπου απουσιάζουν από σήμερα Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί της Α’ και Δ’ Δημοτικού, όπως επίσης οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής και Εικαστικών.

Οι γονείς τονίζουν επίσης ότι τα παιδιά της Δ’ Δημοτικού έχασαν τα μαθήματά τους την περασμένη εβδομάδα λόγω μη αναπλήρωσης της δασκάλας τους από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

«Προφανώς οι εναπομένοντες εκπαιδευτικοί του σχολείου δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τα κενά, με αποτέλεσμα οι μαθητές των τμημάτων να αναγκαστούν να παραμείνουν για μια ακόμα εβδομάδα στο σπίτι με ό,τι σημαίνει αυτό μαθησιακά και ψυχοσυναισθηματικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς και ζητούν «να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της απουσίας των εκπαιδευτικών, με την τοποθέτηση εκπαιδευτικών που θα καλύπτουν απολύτως και άμεσα τα κενά όπως προβλέπεται». 

Η επιστολή του συλλόγου προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Σάμου:

Επανερχόμαστε μετά την θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας με θέμα «Άμεση αναπλήρωση Εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω Covid-19» του υπ. Αριθμ. Πρωτ 21 της 13/2/2022 εγγράφου του Συλλόγου μας (η οποία να επισημάνουμε ότι άμβλυνε το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε τότε και το εκτιμάμε ιδιαίτερα), για να θέσουμε εκ νέου και πιο εμφατικά το ίδιο αίτημα αφού η κατάσταση στη λειτουργία του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά μας επιδεινώθηκε με νέα κρούσματα covid-19 στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, νοσούν, όπως πληροφορούμαστε και επομένως δεν θα είναι διαθέσιμοι στο σχολείο από την Δευτέρα 14/3 οι εκπαιδευτικοί της Α’ και Δ’ Δημοτικού, όπως επίσης οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής και Εικαστικών.

Να τονίσουμε ότι οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού έχασαν τα μαθήματά τους την περασμένη εβδομάδα λόγω μη αναπλήρωσης της Δασκάλας τους από την υπηρεσία σας (άδεια λόγω νοσούντος τέκνου). Προφανώς για την ερχόμενη εβδομάδα, οι εναπομένοντες εκπαιδευτικοί του σχολείου δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τα κενά, με αποτέλεσμα οι μαθητές των τμημάτων να αναγκαστούν να παραμείνουν για μια ακόμα εβδομάδα στο σπίτι με ό,τι σημαίνει αυτό μαθησιακά και ψυχοσυναισθηματικά. Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριων που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθοκάμπου, ζητούμε και διεκδικούμε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της απουσίας των εκπαιδευτικών, με την τοποθέτηση εκπαιδευτικών που θα καλύπτουν απολύτως και άμεσα τα κενά όπως προβλέπεται!

Παρακαλούμε για δικές σας άμεσες ενέργειες και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες δικές μας για άμεση επίλυση του προβλήματός μας.

Η ανακοίνωση για την κάλυψη δασκάλου:

Για ακόμη μια φορά τη φετινή χρονιά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την έλλειψη δασκάλων λόγω νόσησής τους από covid. Αυτή τη φορά σειρά έχουν οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου.

Ως γονείς των παιδιών αυτών θεωρούμε αδιανόητο να μην καλύπτονται αμέσως τα κενά που δημιουργούνται, εξαιτίας της πανδημίας. Τα παιδιά αυτά ήδη έχουν μείνει χωρίς δάσκαλο για μια εβδομάδα και αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί και την επόμενη εβδομάδα, μιας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για την προσωρινή αντικατάσταση της δασκάλας της τάξης. Στο σχολείο μας μάλιστα υπάρχουν κι άλλα κενά εκπαιδευτικών λόγω νόσησης.

Είναι ξεκάθαρο πως ο σκοπός κάθε γονιού είναι να βλέπει το παιδί του να μορφώνεται, να προοδεύει, και να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον που δεν είναι άλλο από το σχολείο για λόγους εκπαιδευτικούς-μορφωτικούς, ψυχολογικούς και άλλους. Δεν θα ανεχθούμε λοιπόν να διακόπτεται με αυτόν τον άδικο τρόπο η επαφή των παιδιών μας με το σχολείο τους και να διαταράσσεται η καθημερινότητά τους, έπειτα από δυο πολύ δύσκολα χρόνια της πανδημίας και μπροστά στις νέες επικίνδυνες εξελίξεις που ορθώνονται μπροστά μας (πόλεμος, ακρίβεια κτ.λ.)

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ:

 Η ΔΙΠΕ Σάμου να καλύψει άμεσα το κενό και τη Δευτέρα 14/3 οι μαθητές να είναι στην τάξη τους

 Να καλύπτονται αμέσως όλα τα κενά που δημιουργούνται λόγω covid

 Να προσληφτούν δάσκαλος/α Θεατρικής Αγωγής και δάσκαλος/α παράλληλης στήριξης για το σχολείο μας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκάλα γράφει στον πίνακα
Διορισμοί και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2010 - 2024: 38.000 διορισμοί έναντι 55.000 συνταξιοδοτήσεων
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι έχουν χαθεί χιλιάδες οργανικές θέσεις στα σχολεία με τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, με την...
Διορισμοί και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2010 - 2024: 38.000 διορισμοί έναντι 55.000 συνταξιοδοτήσεων
texniti noimosini
Βάσεις εισαγωγής: Πως θα κινηθούν σύμφωνα με τα εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης
Πτώση που αγγίζει τα 500 μόρια θα υπάρξει σε δημοφιλή σχολή, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024, οι οποίες αναμένονται να...
Βάσεις εισαγωγής: Πως θα κινηθούν σύμφωνα με τα εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης