Η τελετή βράβευσης θα γίνει στην Τεργέστη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ποίησης και Λογοτεχνίας, το διάστημα 17 ως 20 Μαρτίου.

Την Τιμητική Διάκριση (Δίπλωμα) της Κριτικής Επιτροπής  για τη συμμετοχή του στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου Castello di Duino έλαβε φέτος το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στην Τεργέστη από τον φορέα Associazione Poesia e Solidarietà, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico του Duino, με τη στήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre Tasso del Castello di Duino, του Δήμου του Duino, της Muggia, του Δήμου Τεργέστης, της Περιφέρειας Friuli Venezia Giulia, του CEI και άλλων φορέων και θεωρείται ο πιο σημαντικός διαγωνισμός  στον κόσμο, ο οποίος απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους δημιουργούς έως 31 ετών.

Την ομάδα του σχολείου αποτέλεσαν 31 μαθητές/τριες (τμήματα Β2, Β1 ) οι οποίοι/ες εργάστηκαν ομαδικά και έγραψαν ποιήματα (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) με το θέμα του διαγωνισμού: “I miss you so much/ Nostalgia” (Μου λείπεις τόσο πολύ/νοσταλγία) και συναγωνίστηκαν με μαθητές από όλο τον κόσμο. Το σχολείο μας ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλά σχολεία από όλες τις ηπείρους. Τα ποιήματα των ομάδων αξιολογήθηκαν ως συλλογική εργασία και βραβεύτηκαν με κριτήριο τη διαπιστωμένη ικανότητα των εργασιών να παροτρύνουν τους μαθητές στην ποιητική γραφή.

Την προετοιμασία, καθοδήγηση και οργάνωση των μαθητών ανέλαβε η εκπαιδευτικός Ελένη Παπαδοπούλου, φιλόλογος. Οι μαθητές/τριες προετοιμάστηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Ν.Ε. Γλώσσας και Λογοτεχνίας και με την αρωγή της εκπαιδευτικού Ιφιγένειας Κωφού, φιλολόγου Αγγλικής Γλώσσας μετέφρασαν τα ποιήματά τους και στην Αγγλική Γλώσσα.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει στην Τεργέστη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ποίησης και Λογοτεχνίας, το διάστημα 17 ως 20 Μαρτίου.

Οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες είναι οι εξής:

Τμήμα Β2: ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΜΠΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΑΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΥΓΔΑΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΥΣΤΑΞ ΚΟΣΕΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΤΙΛΕΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΝΤΕΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΡΩΞΑΝΗ ΠΕΓΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΣΚΟΥ ΛΕΟΝΙΣ ΣΑΡΑΦΙΔΟΥ ΝΙΚΗ ΣΙΜΙΤΣΗΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΟΥΡΠΙ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ ΤΡΙΦΤΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΣΜΑΛΙΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ ΔΩΡΟΘΕΑ ΧΑΜΠΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τμήμα Β1: ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΑΒΔΙΝΟΥΔΗ ΕΥΔOKIA ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΟΥΣΗ ΚΟΥΜΦΕΡΤ ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

cancer_0.jpg
Σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο: Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια χρόνια νόσος και δεν θα σκοτώνει
«Οι συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου ανέδειξαν ότι η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωράει νικηφόρα και έχουμε πλέον στη φαρέτρα μας...
Σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο: Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια χρόνια νόσος και δεν θα σκοτώνει