Τιμητική διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου για Λύκειο της Θεσσαλονίκης
Η τελετή βράβευσης θα γίνει στην Τεργέστη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ποίησης και Λογοτεχνίας, το διάστημα 17 ως 20 Μαρτίου.

Την Τιμητική Διάκριση (Δίπλωμα) της Κριτικής Επιτροπής  για τη συμμετοχή του στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου Castello di Duino έλαβε φέτος το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στην Τεργέστη από τον φορέα Associazione Poesia e Solidarietà, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico του Duino, με τη στήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre Tasso del Castello di Duino, του Δήμου του Duino, της Muggia, του Δήμου Τεργέστης, της Περιφέρειας Friuli Venezia Giulia, του CEI και άλλων φορέων και θεωρείται ο πιο σημαντικός διαγωνισμός  στον κόσμο, ο οποίος απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους δημιουργούς έως 31 ετών.

Την ομάδα του σχολείου αποτέλεσαν 31 μαθητές/τριες (τμήματα Β2, Β1 ) οι οποίοι/ες εργάστηκαν ομαδικά και έγραψαν ποιήματα (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) με το θέμα του διαγωνισμού: “I miss you so much/ Nostalgia” (Μου λείπεις τόσο πολύ/νοσταλγία) και συναγωνίστηκαν με μαθητές από όλο τον κόσμο. Το σχολείο μας ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλά σχολεία από όλες τις ηπείρους. Τα ποιήματα των ομάδων αξιολογήθηκαν ως συλλογική εργασία και βραβεύτηκαν με κριτήριο τη διαπιστωμένη ικανότητα των εργασιών να παροτρύνουν τους μαθητές στην ποιητική γραφή.

Την προετοιμασία, καθοδήγηση και οργάνωση των μαθητών ανέλαβε η εκπαιδευτικός Ελένη Παπαδοπούλου, φιλόλογος. Οι μαθητές/τριες προετοιμάστηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Ν.Ε. Γλώσσας και Λογοτεχνίας και με την αρωγή της εκπαιδευτικού Ιφιγένειας Κωφού, φιλολόγου Αγγλικής Γλώσσας μετέφρασαν τα ποιήματά τους και στην Αγγλική Γλώσσα.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει στην Τεργέστη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ποίησης και Λογοτεχνίας, το διάστημα 17 ως 20 Μαρτίου.

Οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες είναι οι εξής:

Τμήμα Β2: ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΜΠΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΑΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΥΓΔΑΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΥΣΤΑΞ ΚΟΣΕΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΤΙΛΕΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΝΤΕΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΡΩΞΑΝΗ ΠΕΓΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΣΚΟΥ ΛΕΟΝΙΣ ΣΑΡΑΦΙΔΟΥ ΝΙΚΗ ΣΙΜΙΤΣΗΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΟΥΡΠΙ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ ΤΡΙΦΤΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΣΜΑΛΙΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ ΔΩΡΟΘΕΑ ΧΑΜΠΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τμήμα Β1: ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΑΒΔΙΝΟΥΔΗ ΕΥΔOKIA ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΟΥΣΗ ΚΟΥΜΦΕΡΤ ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, με τον διευθυντή και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,...
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»