Πανεπιστήμιο Κρήτης: Τι αναφέρει ο Πρύτανης για την πρόσφατη κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ
Η ανακοίνωση Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης για την πρόσφατη αξιολόγηση και κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοντάκης, με αφορμή την πρόσφατη αξιολόγηση και κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημίων, από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου το Πανεπιστημιο Κρήτης έλαβε σημαντική θέση, χωρίς να προσμετρηθεί, όπως σημειώνει, η ερευνητική επίδοση του επιστημονικού προσωπικού του ιδρύματος, που υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η ανακοίνωση του πρύτανη έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ για το 20% της χρηματοδότησης έδειξε για μια ακόμη φορά ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανήκει στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας έδειξε για μια ακόμη φορά ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας, μαζί με τα αρχαιότερα και μεγάλα Πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ).

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βαθμολογήθηκε με 2.488 μόρια, το ΑΠΘ με 2.537, το ΕΜΠ με 2.550 και το ΕΚΠΑ με 2.930. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι η πραγματική του θέση είναι ακόμη υψηλότερη διότι για την αξιολόγησή μας στην ενότητα «Αριστεία στην Έρευνα και Επιδόσεις του Επιστημονικού Προσωπικού»  δεν προσμετρήθηκε η ερευνητική επίδοση του Επιστημονικού Προσωπικού του Ιδρύματος, που υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη χαμηλότερη βαθμολογία στο πραγματικό δυνατό «χαρτί» του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είναι η έρευνα και η καινοτομία.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε και ακόμη υψηλότερα. Θεωρούμε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης αποτελεί αναμφισβήτητα βασικό μοχλό της λειτουργίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η  συσχέτισή της με τη χρηματοδότηση έχει πραγματική αξία όταν έχουν καλυφθεί οι ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες των ΑΕΙ της χώρας.

Ως Πρυτανική Αρχή συγχαίρουμε θερμά θερμά το προσωπικό και τους φοιτητές του Ιδρύματος γι’ αυτή την επιτυχία. Δεσμευόμαστε ότι με περισσότερο ζήλο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την περαιτέρω ανύψωση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι χρέος μας προς τους φοιτητές, το ανθρώπινο δυναμικό του Ιδρύματος και την κοινωνία μας γενικότερα".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα