Πανεπιστήμιο Κρήτης: Τι αναφέρει ο Πρύτανης για την πρόσφατη κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ
Η ανακοίνωση Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης για την πρόσφατη αξιολόγηση και κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοντάκης, με αφορμή την πρόσφατη αξιολόγηση και κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημίων, από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου το Πανεπιστημιο Κρήτης έλαβε σημαντική θέση, χωρίς να προσμετρηθεί, όπως σημειώνει, η ερευνητική επίδοση του επιστημονικού προσωπικού του ιδρύματος, που υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η ανακοίνωση του πρύτανη έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ για το 20% της χρηματοδότησης έδειξε για μια ακόμη φορά ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανήκει στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας έδειξε για μια ακόμη φορά ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας, μαζί με τα αρχαιότερα και μεγάλα Πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ).

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βαθμολογήθηκε με 2.488 μόρια, το ΑΠΘ με 2.537, το ΕΜΠ με 2.550 και το ΕΚΠΑ με 2.930. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι η πραγματική του θέση είναι ακόμη υψηλότερη διότι για την αξιολόγησή μας στην ενότητα «Αριστεία στην Έρευνα και Επιδόσεις του Επιστημονικού Προσωπικού»  δεν προσμετρήθηκε η ερευνητική επίδοση του Επιστημονικού Προσωπικού του Ιδρύματος, που υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη χαμηλότερη βαθμολογία στο πραγματικό δυνατό «χαρτί» του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είναι η έρευνα και η καινοτομία.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε και ακόμη υψηλότερα. Θεωρούμε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης αποτελεί αναμφισβήτητα βασικό μοχλό της λειτουργίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η  συσχέτισή της με τη χρηματοδότηση έχει πραγματική αξία όταν έχουν καλυφθεί οι ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες των ΑΕΙ της χώρας.

Ως Πρυτανική Αρχή συγχαίρουμε θερμά θερμά το προσωπικό και τους φοιτητές του Ιδρύματος γι’ αυτή την επιτυχία. Δεσμευόμαστε ότι με περισσότερο ζήλο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την περαιτέρω ανύψωση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι χρέος μας προς τους φοιτητές, το ανθρώπινο δυναμικό του Ιδρύματος και την κοινωνία μας γενικότερα".

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δημοτική αστυνομία
Νίκη Κεραμέως: Τον Ιανουάριο βγαίνει η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία - Πόσοι θα προσληφθούν
Ο κύβος ερρίφθη! 1213 προσλήψεις - Αίτηση και από απόφοιτους Λυκείου
Νίκη Κεραμέως: Τον Ιανουάριο βγαίνει η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία - Πόσοι θα προσληφθούν