Ειδικά Σχολεια Καλλιθέας: Καταγγελία εκπαιδευτικών για κενά και ελλείψεις
«Οι μαθητές είναι στοιβαγμένοι σε πολυπληθή τμήματα και τα κενά είναι συσσωρευμένα»

Κακές συνθήκες στα Ειδικά Σχολεία (Δημοτικό-Νηπιαγωγείο) της Καλλιθέας, καταγγέλλουν με κοινή τους επιστολή οι εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, απουσία μέτρων προστασίας, αντίξοες συνθήκες εργασίας και επισφαλή εργασιακή  σχέση των καθαριστριών του σχολείου. 

Η επιστολή

Δυστυχώς έξι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά τις μεγάλες ελλείψεις και την απουσία μέτρων προστασίας στο σχολείο μας. Οι μαθητές είναι στοιβαγμένοι σε πολυπληθή τμήματα και τα κενά είναι συσσωρευμένα. Καταγγέλλουμε την πολιτική του υπουργείου παιδείας το οποίο απαξιώνει και θέτει στο περιθώριο τους μαθητές μας αδιαφορώντας για αυτούς. Εργαζόμαστε καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την τραγική υποστελέχωση του σχολείου.

Παράλληλα καταγγέλλουμε τη στάση του δήμου Καλλιθέας που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προκειμένου η εργασιακή σχέση των καθαριστριών του σχολείου μας να μετατραπεί σε πλήρη απασχόληση. Αντί αυτού με ευθύνη του δήμου προωθούνται οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης σε σχέση με το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.

 Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σχολείο όπου όλοι οι μαθητές με αναπηρία θα έχουν πρόσβαση στη γνώση και στην εκπαίδευση. Επίσης ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα ανεχθούμε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας. Απαιτούμε να λυθούν εδώ και τώρα όλα τα προβλήματα της υποστελέχωσης του σχολείου μας. Εδώ και τώρα απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού ΔΣ Καλλιθέας και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλλιθέας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διάδρομος νοσοκομείου με ράντζο
Χαϊδάρι: Κρίσιμες ώρες για την 13χρονη μετά την πτώση από το σχολείο – Ολοκληρώθηκε πολύωρο χειρουργείο
Βαρύ εγκεφαλικό οίδημα και διασωλήνωση – Σε στενή παρακολούθηση στη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία»
Χαϊδάρι: Κρίσιμες ώρες για την 13χρονη μετά την πτώση από το σχολείο – Ολοκληρώθηκε πολύωρο χειρουργείο
police usa
Βόρεια Καρολίνα: Πυροβολισμοί σε πάρκο δίπλα σε σχολείο – Αναφορές για πολλαπλά θύματα
Συναγερμός στο Γουίνστον-Σάλεμ – Οι Αρχές κάνουν λόγο για συμπλοκή νεαρών που ξέφυγε από τον έλεγχο
Βόρεια Καρολίνα: Πυροβολισμοί σε πάρκο δίπλα σε σχολείο – Αναφορές για πολλαπλά θύματα
εργατικ
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Στο «Παπανικολάου» εργαζόμενος με εγκαύματα
Άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ – Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σταθεροποιημένος στο νοσοκομείο
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Στο «Παπανικολάου» εργαζόμενος με εγκαύματα