adedy
Μετά την ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση των εκπαιδευτικών να καταφύγουν στο Πρωτοδικείο για να διοριστούν ως το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, ενώ έχουν προκηρυχθεί εκλογές

Και η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη στάση εκπαιδευτικών στη Λάρισα, οι οποίοι, αν και δεν ήταν μέλη του εκλεγμένου ΔΣ της ΕΛΜΕ, κατέφυγαν στο Πρωτοδικείο για να διοριστούν ως το νέο ΔΣ.

Μάλιστα, η προσφυγή τους δικάζεται στις 7 Φεβρουαρίου κι οι εκλογές στην ΕΛΜΕ διεξάγονται δύο μέρες μετά.

«Είναι αδιανόητο να ζητείται διορισμός Διοίκησης, τη στιγμή που η ΕΛΜΕ Λάρισας λειτουργώντας πέρα για πέρα νόμιμα προκήρυξε εκλογές», σημειώνεται σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι και η ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το γεγονός.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Με αφορμή την προσφυγή για τον διορισμό Διοίκησης στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την με αριθμ. πρωτ 886/4-2-22 ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, σχετικά με τα γεγονότα στην ΕΛΜΕ Λάρισας, ανακοινώνει τα εξής:

Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσφυγή στη δικαιοσύνη κάποιων συναδέλφων, που δεν είναι καν μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, τη στιγμή μάλιστα που έχουν προκηρυχθεί εκλογές για νέο Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022. Μάλιστα ζητούν από τη δικαιοσύνη να διορίσει τους εαυτούς τους ως νέα Διοίκηση!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφυγή τους δικάζεται στις 7 Φεβρουαρίου κι οι εκλογές στην ΕΛΜΕ διεξάγονται δυο μέρες μετά.

Με απόφαση της κυβέρνησης, ύστερα από αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λόγω της πανδημίας, είχε δοθεί παράταση σε όλα τα Δ.Σ μέχρι 31-12-21.

Είναι αδιανόητο να ζητείται διορισμός Διοίκησης, τη στιγμή που η ΕΛΜΕ Λάρισας λειτουργώντας πέρα για πέρα νόμιμα προκήρυξε εκλογές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά κλπ) την ΕΛΜΕ Λάρισας, απέναντι στις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις για διορισμό Διοίκησης, που θυμίζουν άλλες εποχές.
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα παραστεί στη δίκη που γίνεται τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Πρωτοδικείο Λάρισας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουζ
Αποκατάσταση της ροής στο ντους: Ο φυσικός τρόπος για να νικήσετε τα άλατα
Το φαινόμενο της μειωμένης ροής οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συσσώρευση αλάτων και μεταλλικών υπολειμμάτων
Αποκατάσταση της ροής στο ντους: Ο φυσικός τρόπος για να νικήσετε τα άλατα
σοβαδες
Σχολική στέγη: Μια «ανοιχτή πληγή» ασφάλειας και ποιότητας στην ελληνική εκπαίδευση
Η πλειοψηφία των σχολείων που λειτουργούν σήμερα έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1984, βασισμένα στον παρωχημένο αντισεισμικό κανονισμό του 1959
Σχολική στέγη: Μια «ανοιχτή πληγή» ασφάλειας και ποιότητας στην ελληνική εκπαίδευση
skyloi
Πώς θα εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να αγαπήσει το κρεβάτι του;
Για πολλούς τετράποδους, ο καναπές ή το κρεβάτι των κηδεμόνων φαντάζουν ως οι μοναδικές επιλογές άνεσης, όμως με τη σωστή μεθοδολογία, κάθε σκύλος...
Πώς θα εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να αγαπήσει το κρεβάτι του;