golearn-engl_970-250
Μία μοναδική ευκαιρία θα έχουν οι μαθητές όλης της χώρας, αλλά και των Ελληνικών Σχολείων του εξωτερικού, να παρακολουθήσουν την συνέντευξη του κορυφαίου παγκοσμίως διαστημικού επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή στο πλαίσιο του «2ου Πανελληνίου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ».

Ο Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής είναι ένας από τους σπουδαιότερους επιστήμονες διεθνώς στο χώρο της διαστημικής Φυσικής, και ένας από τους επικεφαλής ερευνητές της NASA στις διαστημικές αποστολές των δύο Voyager και του Cassini/Huygens. Είναι ο άνθρωπος που μέσα από το έργο του έχει καταφέρει να ταξιδέψει σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του νάνου πλανήτη Πλούτωνα. Έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ιστορική πρώτη προσεδάφιση διαστημοπλοίου σε αστεροειδή, στην ανακάλυψη των ορίων του ηλιακού μας συστήματος από τα διαστημόπλοια Voyager, στη μελέτη του πλανήτη Άρη, στην πρώτη προσέγγιση του Πλούτωνα (αποστολή New Horizons) και σε πολλές ακόμα ιστορικές αποστολές. Επίσης, έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει όργανα που έχουν ταξιδέψει και στους εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 600 εργασίες σε περιοδικά με κριτές, και βιβλία με πάνω από 22.000 ετεροαναφορές, σχετικά με τη φυσική του Ήλιου, το μεσοαστρικό χώρο, τις πλανητικές μαγνητόσφαιρες και την ηλιόσφαιρα

Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι ένας άνθρωπος που παρά το προχωρημένο της ηλικίας του συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα (για περισσότερες από 60 ώρες εβδομαδιαίως).

Είναι ένας άνθρωπος που έχει διαγράψει μια εκπληκτική διαδρομή στη ζωή του, έζησε σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας, ενώ η φράση «όλα σε μία ζωή» του ταιριάζει απόλυτα.

Είναι ο άνθρωπος που μας αποδεικνύει ότι «στη ζωή χωράει τόσο μέλλον όσο μπορούμε εμείς να της βάλουμε»

Η συνέντευξη διαρκεί περίπου 35 λεπτά και ο κ. Κριμιζής περιγράφει:

Τη συναρπαστική διαστημική εποχή που ο ίδιος είχε την τύχη να ζήσει από την αρχή.

Τη διαστημική έρευνα που επηρεάζει τη ζωή, την καθημερινότητα αλλά και την υγεία όλων μας.

Τις αρχές του και τις αξίες του που τον βοήθησαν στην μοναδική και ανεπανάληπτη πορεία στη ζωή του

Στις 6 & 7 Απριλίου 2022 θα έχουμε την ευκαιρία να διδαχθούμε από τις απαντήσεις του!!!

Το 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Απριλίου 2022 και αφορά στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα  του Υ.ΠΑΙ.Θ, και προτείνεται να το παρακολουθήσουν όλοι/ες οι μαθητές/ριες Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, αλλά και Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.  Οι ομιλητές είναι άτομα με διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο, ενώ οι ομιλίες τους, οι συνεντεύξεις αλλά και όλα τα δρώμενα του Φεστιβάλ στοχεύουν στη διαμόρφωση θετικής διάθεσης, στάσης και έξης για τη διαδικασία μάθησης των μαθηματικών. Μέσα από τις διαφορετικές δράσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ουσιαστικές, επίκαιρες και επιστημονικά ακριβείς γνώσεις, θα αναδειχθούν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν, λύνουν προβλήματα και αλληλεπιδρούν.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ) σε συνεργασία με την ομάδα υποστήριξης του e-class του Υπουργείου Παιδείας και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης : Κεντρικής Μακεδονίας , Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων

Επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Ε.ΤΕ. (http://ekete.gr/) και στον ιστότοπο: http://omathimatikos.gr, από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις του Φεστιβάλ.

krimizis_mpoyrazanas_1.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

antipolemiki
77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Τιμούμε τα θύματα του πυρηνικού εγκλήματος των ΗΠΑ. Με τους λαούς αγωνιζόμαστε ενάντια στον όλεθρο και την πυρηνική τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών» -...
77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη