pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
"Τα κροκοδείλια δάκρυα «για να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα» δεν αθωώνουν την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να καλύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα χιλιάδες κενά με τις απαιτούμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών" σημειώνει η Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Α΄ Δυτικής Αττικής σημειώνει ότι "στις συνθήκες των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση –εκτός από τις μάσκες και τα ανοιχτά παράθυρα στο καταχείμωνο– , των υπερπληθών τμημάτων, της υποτυπώδους θέρμανσης και του απαρχαιωμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, η τηλεκπαίδευση επιβάλλεται ως φάρμακο δια πάσαν νόσο" και καλεί τους εκπαιδευτικούς να παράσχουν τηλεκπαίδευση μόνο από τα σχολεία τους. "Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα σχολεία ή δεν μπορεί να υποστηριχθεί, εξαιτίας έλλειψης τεχνολογικών μέσων ή δικτύου, δ η λ ώ ν ο υ μ ε  α δ υ ν α μ ί α"

Η Ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Το κλείσιμο των σχολείων αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά τη γύμνια του «επιτελικού» κράτους στην αντιμετώπιση και των (οποιωνδήποτε) καιρικών φαινομένων.

Στις συνθήκες των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση –εκτός από τις μάσκες και τα ανοιχτά παράθυρα στο καταχείμωνο– , των υπερπληθών τμημάτων, της υποτυπώδους θέρμανσης και του απαρχαιωμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, η τηλεκπαίδευση επιβάλλεται ως φάρμακο δια πάσαν νόσο. Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι κατά τόπους Διευθυντές εκπαίδευσης καλούν τις σχολικές μονάδες να λάβουν όλα τα σχετικά μέτρα!

Θέτουμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προ των ευθυνών της:

Κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν υποχρεούνται, βάσει όλων των ανακοινώσεων και της ΟΛΜΕ, να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό και να μετατρέπουν εν μία νυκτί τον ιδιωτικό τους χώρο σε εργασιακό, σε συνθήκες μάλιστα ανυπαρξίας της άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς συναδέλφους.

Εδώ και δύο χρόνια η πρόσβαση των μαθητών μας στην τηλεκπαίδευση έχει αποδειχθεί ανισότιμη και έχει σωρεύσει δυσαναπλήρωτα μαθησιακά κενά και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η ιδιότυπη σχολική διαρροή εντός των ψηφιακών τάξεων τα προηγούμενα χρόνια εξευτέλισε οποιαδήποτε έννοια παιδαγωγικής σχέσης και μόρφωσης.

• Πολύ περισσότερο, είναι ακόμη νωπές οι τελευταίες ανακοινώσεις μεταξύ ΥΠΑΙΘ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που ενώ φαίνεται να προχωρά σε συμμόρφωση, το ΥΠΑΙΘ επί της ουσίας δεν έχει συμμορφωθεί ΑΚΟΜΑ… Η Υπηρεσία θεωρούμε ότι χρωστάει κάποιες εξηγήσεις στους εκπ/κους όσον αφορά στην ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων για όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για το μέλλον.

Τα κροκοδείλια δάκρυα «για να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα» δεν αθωώνουν την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να καλύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα χιλιάδες κενά με τις απαιτούμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε:

• Να αποσυρθούν εδώ και τώρα όλες οι οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού.

• Το ΥΠΑΙΘ να καλύψει εδώ και τώρα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών.

• Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.

• Καλούμε τους συναδέλφους να παράσχουν τηλεκπαίδευση μόνο από τα σχολεία τους. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα σχολεία ή δεν μπορεί να υποστηριχθεί, εξαιτίας έλλειψης τεχνολογικών μέσων ή δικτύου, δ η λ ώ ν ο υ μ ε  α δ υ ν α μ ί α .

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Η Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

Φατούρου Αγγελική                     Κρανάς Αθανάσιος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μαγιορκίνης - Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Ανακοίνωση σχετικά με την «ευλογιά των πιθήκων»

Οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης...

Μαγιορκίνης - Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Ανακοίνωση σχετικά με την «ευλογιά των πιθήκων»
Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;
Έχετε αναρωτηθεί ποια Ευρωπαϊκή πόλη το 1854 είχε τον περισσότερο πληθυσμό; Πόσο είχε η Αθήνα εκείνη τη χρονιά και πόσο η Θεσσαλονίκη;
Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;