pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) αναφέρει ότι είναι πιθανό να λειτουργούν και άλλα φροντιστήρια και ΚΞΓ χωρίς άδειες, δηλαδή «πειρατικά»

Σχεδόν 5 χρόνια χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργούσε Κέντρο Ξένων Γλωσσών, σύμφωνα με καταγγελία της ΟΙΕΛΕ!

Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) αναφέρει ότι είναι πιθανό να λειτουργούν και άλλα φροντιστήρια και ΚΞΓ χωρίς άδειες, δηλαδή «πειρατικά», γεγονός που  προβληματίζει και για τις ενδεχόμενες συνέπειες λόγω της πανδημίας...

Συγκεκριμένα, καταγγελία για λειτουργία Κέντρου Ξένων Γλωσσών στα βόρεια προάστια της Αθήνας (η καταγγελία έκανε λόγο για εκπαιδευτικούς χωρίς συμβάσεις, «μαύρες» αποδείξεις σε γονείς, μη τήρηση υγειονομικών κανόνων) έλαβε η Ομοσπονδία και ερευνώντας την πληροφορήθηκε ότι η άδεια του εν λόγω ΚΞΓ είχε λήξει από το 2017!

Η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

«Με αφορμή την καταγγελία αποστείλαμε επιστολή με αίτημα διερεύνησης στις αρμόδιες αρχές. Κατάπληκτοι πληροφορηθήκαμε από έγγραφο του ΕΟΠΠΕΠ ότι η ισχύς άδειας του εν λόγω Κ.Ξ.Γ. (που διατηρεί στο χώρο του παράνομο Κέντρο Μελέτης) έχει παύσει από τον Απρίλιο του 2017!

Είχαμε επισημάνει, με την επανέναρξη των μαθημάτων μετά την πανδημία, το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σε πολλά Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών (αλλά και στα παντελώς ανεξέλεγκτα Κέντρα Μελέτης) που, λόγω της μεγάλης παραβατικότητας με αδήλωτο προσωπικό, αδήλωτα τμήματα και μαθητές, καθίστανται υγειονομική βόμβα. Σήμερα ανακαλύπτουμε ότι λειτουργούν και «πειρατικά» Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και φοβούμαστε ότι η σημερινή μας «ανακάλυψη» είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε τους εποπτικούς θεσμούς της πολιτείας και αναμένει την άμεση παρέμβασή τους.

Ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδίως της μη τυπικής (Φροντιστήρια και Κέντρα ξένων Γλωσσών), τελεί υπό συνθήκες ιδιότυπης ασυλίας, ενώ τα χιλιάδες Κέντρα Μελέτης λειτουργούν χωρίς κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο από την πολιτεία! Όμως η ανοχή των κυβερνώντων στην επιχειρηματική παραβατικότητα δεν θίγει μόνο εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των λοιπών εργαζόμενων. Καταληστεύει τα δημόσια ταμεία και, ειδικά σήμερα, σε περίοδο πανδημίας, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ αδικεί κατάφωρα τις εκπαιδευτικές μονάδες που τηρούν τη νομιμότητα και πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Είναι ώρα να φανεί, αν λειτουργεί στοιχειωδώς το κράτος δικαίου προς όφελος της κοινωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;
Έχετε αναρωτηθεί ποια Ευρωπαϊκή πόλη το 1854 είχε τον περισσότερο πληθυσμό; Πόσο είχε η Αθήνα εκείνη τη χρονιά και πόσο η Θεσσαλονίκη;
Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας
Οι πολλές χιλιάδες φοιτητές/τριες που είδαμε στην χθεσινή διαδήλωση έχουν καθαρό πρόσωπο και ταυτότητα.
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας