Μουσείο Ακρόπολης
Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί έχουν αποκλειστεί από την ελεύθερη είσοδο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη είσοδο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς ζητά η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι άδικος και αδικαιολόγητος ο αποκλεισμός των συνταξιούχων εκπαιδευτικών, καθώς για πολλά χρόνια είχαν δικαίωμα να εκδίδουν κάρτα ελευθέρας εισόδου σε όλους τους δημόσιους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.

«Αντί η Πολιτεία να αναγνωρίσει την αδιαμφισβήτητη προσφορά των συνταξιούχων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στην παιδεία και στον πολιτισμό, τους υποχρεώνει  σε αγορά εισιτηρίου» επισημαίνει.

Επομένως, καλεί το υπουργείο Πολιτισμού να τροποποιήσει την απόφαση και την ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της αδικίας αυτής.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ά ΕΛΜΕ Κορινθίας:

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας διαμαρτύρεται για τον άδικο και αδικαιολόγητο αποκλεισμό   των συνταξιούχων εκπαιδευτικών από την  ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία και στους  Αρχαιολογικούς χώρους. 

Ειδικότερα, ενώ με πάγια απόφαση των αρμόδιων Υπουργών για πολλά χρόνια  οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αλλά και οι συνταξιούχοι, τιμής ένεκεν, είχαν δικαίωμα να εκδίδουν  κάρτα ελευθέρας εισόδου σε όλους τους δημόσιους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία,  για πρώτη φορά με την ΚΥΑ ΥΠΠΟΑ / ΓΔΑΠΚ / ΔΑΜΕΕΠ / ΤΑΜΣ / 346553 / 247338 / 5874 / 3323 / 27.6.2019, ΦΕΚ 2666 / Β΄1.7.2019, οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί εξαιρέθηκαν από τη νέα ρύθμιση και αποκλείστηκαν από αυτή την τιμητική αναγνώριση.

Έτσι, αντί η Πολιτεία να αναγνωρίσει  την αδιαμφισβήτητη προσφορά των συνταξιούχων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στην παιδεία και στον πολιτισμό, τους υποχρεώνει  σε αγορά εισιτηρίου κάθε φορά που θα μπαίνουν στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, εκεί που άλλοτε ξεναγούσαν και δίδασκαν γενιές μαθητών.

Καλούμε το  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να τροποποιήσει την παραπάνω απόφαση προς όφελος των συνταξιούχων εκπαιδευτικών.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την άρση της αδικίας αυτής.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα