Συντάξεις Μαρτίου: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ενημερώνει για ποιους λόγους ορισμένοι εκπαιδευτικοί δεν έλαβαν τα αναδρομικά του Οκτωβρίου

Σχετικά με την παραφιλολογία που επικρατεί αναφορικά με τα αναδρομικά Οκτωβρίου που δεν δόθηκαν σε αρκετούς συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ) ενημερώνει για τα εξής: 

«Επειδή  πολλοί συνάδελφοι τηλεφωνούν στην Π.Ε.Σ.ΕΚ  και ζητούν πληροφορίες γιατί δεν έλαβαν αναδρομικά, σύμφωνα με το ν. Βρούτση, που μοίραζαν αφειδώς τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, διευκρινίζουμε ότι:

 1. Ο ν. Βρούτση (ν. 4670/2020) πράγματι αυξάνει το ποσοστό ανταποδοτικής σύνταξης από 31 χρόνια έως 40 χρόνια συντάξιμα. Επομένως οι συνάδελφοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί με λιγότερα από 30 χρόνια με μεταβατικές διατάξεις( ανήλικα τέκνα κλπ) δε θα λάβουν καμία αύξηση και αναδρομικά
   
 2. Οι συνάδελφοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από το ν.Κατρούγκαλου 13.5.2016), με πάνω από 30 συντάξιμα χρόνια, δε θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση, γιατί  η αύξηση που θα προκύψει θα αφαιρεθεί από την  προσωπική τους διαφορά. Σημειωτέον ότι  η προσωπική διαφορά με 30χρόνια  και πάνω συντάξιμα κυμαίνεται  από 200 έως 300€. 
   
 3. Οι συνταξιούχοι μετά το  ν. Κατρούγκαλου  από 13.5.2016 έως  31.12.2018, αν είχαν  μείωση 20% και άνω, συγκριτικά με τους συνταξιούχους προ του ν. Κατρούγκαλου, και οι περισσότεροι είχαν, έχουν προσωπική διαφορά. Και οι συνταξιούχοι που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή  δε θα πάρουν  αύξηση, γιατί  η όποια αύξηση που θα προκύψει θα αφαιρεθεί από την προσωπική τους διαφορά.
   
 4. Αύξηση και αναδρομικά θα πάρουν  οι  συνάδελφοι συνταξιούχοι από 1.1.2019 , με  πάνω από  30 συντάξιμα χρόνια, γιατί από 1η Οκτωβρίου 2019, ο υπολογισμός  της σύνταξής τους θα γίνει με τα νέα ποσοστά του ν. Βρούτση.  Αύξηση και αναδρομικά επίσης θα λάβουν και όσοι   είχαν  συνταξιοδοτηθεί με  το ν. Κατρούγκαλου από 13.5.2016 έως  31.12 2018 και δεν είχαν προσωπική διαφορά.
   
 5. Η  πλειονότητα των συνταξιούχων έχουν κάτω από  30 χρόνια συντάξιμα. Αν λάβουμε  υπόψη  ότι περίπου 1.100.000 συνταξιούχοι   έχουν συνταξιοδοτηθεί  με κάτω  από 30 χρόνια,  ότι πάνω από 500.000 (προ του ν. Κατρούγκαλου) έχουν προσωπική   διαφορά, ένα ελάχιστο ποσοστό  συνταξιούχων θα  πάρει αναδρομικά.  Το πρωινάδικα, όμως,  και ο Χατζηδάκης επί ένα χρόνο και πλέον  μοίραζαν  αυξήσεις  και αναδρομικά  σ’ όλους τους συνταξιούχους.
   
 6.  Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει καταγγείλει πολλές φορές  ότι χωρίς την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου-  που κρίθηκε επί κυβέρνησης Ν.Δ από το ΣΤΕ συνταγματικός-   και της προσωπικής διαφοράς, οι συνταξιούχοι  δεν πρόκειται  να δουν  αυξήσεις.  Η προσωπική  διαφορά  είναι  ένας βρόχος  στο λαιμό μας, που μας πέρασε  ο ν.  Κατρούγκαλου  και έχει  συμφέρον να διατηρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.  Προτεραιότητα όλων των εργαζομένων  και συνταξιούχων η ανατροπή του και κατάργησή του».
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

cancer_0.jpg
Σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο: Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια χρόνια νόσος και δεν θα σκοτώνει
«Οι συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου ανέδειξαν ότι η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωράει νικηφόρα και έχουμε πλέον στη φαρέτρα μας...
Σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο: Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια χρόνια νόσος και δεν θα σκοτώνει