Συντάξεις Μαρτίου: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ενημερώνει για ποιους λόγους ορισμένοι εκπαιδευτικοί δεν έλαβαν τα αναδρομικά του Οκτωβρίου

Σχετικά με την παραφιλολογία που επικρατεί αναφορικά με τα αναδρομικά Οκτωβρίου που δεν δόθηκαν σε αρκετούς συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ) ενημερώνει για τα εξής: 

«Επειδή  πολλοί συνάδελφοι τηλεφωνούν στην Π.Ε.Σ.ΕΚ  και ζητούν πληροφορίες γιατί δεν έλαβαν αναδρομικά, σύμφωνα με το ν. Βρούτση, που μοίραζαν αφειδώς τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, διευκρινίζουμε ότι:

 1. Ο ν. Βρούτση (ν. 4670/2020) πράγματι αυξάνει το ποσοστό ανταποδοτικής σύνταξης από 31 χρόνια έως 40 χρόνια συντάξιμα. Επομένως οι συνάδελφοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί με λιγότερα από 30 χρόνια με μεταβατικές διατάξεις( ανήλικα τέκνα κλπ) δε θα λάβουν καμία αύξηση και αναδρομικά
   
 2. Οι συνάδελφοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από το ν.Κατρούγκαλου 13.5.2016), με πάνω από 30 συντάξιμα χρόνια, δε θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση, γιατί  η αύξηση που θα προκύψει θα αφαιρεθεί από την  προσωπική τους διαφορά. Σημειωτέον ότι  η προσωπική διαφορά με 30χρόνια  και πάνω συντάξιμα κυμαίνεται  από 200 έως 300€. 
   
 3. Οι συνταξιούχοι μετά το  ν. Κατρούγκαλου  από 13.5.2016 έως  31.12.2018, αν είχαν  μείωση 20% και άνω, συγκριτικά με τους συνταξιούχους προ του ν. Κατρούγκαλου, και οι περισσότεροι είχαν, έχουν προσωπική διαφορά. Και οι συνταξιούχοι που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή  δε θα πάρουν  αύξηση, γιατί  η όποια αύξηση που θα προκύψει θα αφαιρεθεί από την προσωπική τους διαφορά.
   
 4. Αύξηση και αναδρομικά θα πάρουν  οι  συνάδελφοι συνταξιούχοι από 1.1.2019 , με  πάνω από  30 συντάξιμα χρόνια, γιατί από 1η Οκτωβρίου 2019, ο υπολογισμός  της σύνταξής τους θα γίνει με τα νέα ποσοστά του ν. Βρούτση.  Αύξηση και αναδρομικά επίσης θα λάβουν και όσοι   είχαν  συνταξιοδοτηθεί με  το ν. Κατρούγκαλου από 13.5.2016 έως  31.12 2018 και δεν είχαν προσωπική διαφορά.
   
 5. Η  πλειονότητα των συνταξιούχων έχουν κάτω από  30 χρόνια συντάξιμα. Αν λάβουμε  υπόψη  ότι περίπου 1.100.000 συνταξιούχοι   έχουν συνταξιοδοτηθεί  με κάτω  από 30 χρόνια,  ότι πάνω από 500.000 (προ του ν. Κατρούγκαλου) έχουν προσωπική   διαφορά, ένα ελάχιστο ποσοστό  συνταξιούχων θα  πάρει αναδρομικά.  Το πρωινάδικα, όμως,  και ο Χατζηδάκης επί ένα χρόνο και πλέον  μοίραζαν  αυξήσεις  και αναδρομικά  σ’ όλους τους συνταξιούχους.
   
 6.  Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει καταγγείλει πολλές φορές  ότι χωρίς την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου-  που κρίθηκε επί κυβέρνησης Ν.Δ από το ΣΤΕ συνταγματικός-   και της προσωπικής διαφοράς, οι συνταξιούχοι  δεν πρόκειται  να δουν  αυξήσεις.  Η προσωπική  διαφορά  είναι  ένας βρόχος  στο λαιμό μας, που μας πέρασε  ο ν.  Κατρούγκαλου  και έχει  συμφέρον να διατηρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.  Προτεραιότητα όλων των εργαζομένων  και συνταξιούχων η ανατροπή του και κατάργησή του».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Πανεπιστήμια χωρίς έρευνα; Η «παγίδα» με τα παραρτήματα των ξένων ΑΕΙ
ΣΥΡΙΖΑ: Παραρτήματα πανεπιστημίων, όπως αυτά που προβλέπει το νομοσχέδιο, κατατάσσονται σε θέσεις από 2.000 ως 6.000, ακόμα και όταν τα μητρικά είναι...
ΣΥΡΙΖΑ: Πανεπιστήμια χωρίς έρευνα; Η «παγίδα» με τα παραρτήματα των ξένων ΑΕΙ
Παραστατίδης
ΠΑΣΟΚ: Αυτά είναι τα 8 σημεία διαφωνίας μας με το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια
Στέφανος  Παραστατίδης: Να γιατί θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
ΠΑΣΟΚ: Αυτά είναι τα 8 σημεία διαφωνίας μας με το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια