Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Νέο περιστατικό με διευθυντή σχολείου που κλήθηκε να κουβαλήσει τα self tests για τους μαθητές καταγγέλλει σωματείο εκπαιδευτικών - «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ούτε φαρμακοποιοί ούτε ταχυμεταφορείς self test»

Ένα ακόμα περιστατικό με διευθυντή σχολείου που κλήθηκε να παραλάβει και να μεταφέρει τα self tests που προορίζονται για τους μαθητές καταγγέλλει σωματείο εκπαιδευτικών. «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ούτε φαρμακοποιοί ούτε ταχυμεταφορείς self test», σημειώνεται σχετικά.

«Η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και το ΥΠΑΙΘ να πάψουν να ρίχνουν στις πλάτες των εκπαιδευτικών ευθύνες που δεν τους αναλογούν ούτε προβλέπονται από κανένα νομικό και εργασιακό πλαίσιο», υπογραμμίζει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, στην καταγγελία του.

Παράλληλα, τονίζει χαρακτηριστικά: «Οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων δεν είναι ούτε φαρμακοποιοί ούτε ταχυμεταφορείς αντικειμένων (self test) τα οποία θα έπρεπε να έχει βρει έναν τρόπο η κυβέρνηση των «αρίστων» και ο εκπρόσωπός της Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας να παραδίδονται στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του χωρίς να κινδυνεύει η υγεία των εκπαιδευτικών από τέτοιου είδους μετακινήσεις, τις οποίες παρανόμως εντέλει ο κος Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας τους υφισταμένους του να πράξουν».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:

«Η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και το ΥΠΑΙΘ να πάψουν να ρίχνουν στις πλάτες των εκπαιδευτικών ευθύνες που δεν τους αναλογούν ούτε προβλέπονται από κανένα νομικό και εργασιακό πλαίσιο». 

Ύστερα από αναφορά που δεχθήκαμε από τον Διευθυντή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου αναφορικά με την άρνηση της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να παραδώσει με υπάλληλό της τα απαιτούμενα self test που χρειάστηκε η συγκεκριμένη σχολική μονάδα για την ιχνηλάτηση κρούσματος σε μαθητή ενός τμήματός της και την προφορική εντολή του κου Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας να προσέλθει στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ο Διευθυντής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου ή κάποιος εκπαιδευτικός του σχολείου για να τα παραλάβει ώστε να τα μεταφέρει στο σχολείο και να μοιραστούν στα παιδιά, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τονίζει τα εξής: 

1. Είναι απαράδεκτο από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να επιρρίπτουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν και δεν προβλέπονται από κανένα νομικό και εργασιακό πλαίσιο στους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, για να καλύψουν την αποτυχία της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ στη διαχείρισης τη πανδημίας του ιού covid 19 και των συνεπειών της και τις τεράστιες ευθύνες τους.

2. Οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων δεν είναι ούτε φαρμακοποιοί ούτε ταχυμεταφορείς αντικειμένων (self test) τα οποία θα έπρεπε να έχει βρει έναν τρόπο η κυβέρνηση των «αρίστων» και ο εκπρόσωπός της Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας να παραδίδονται στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του χωρίς να κινδυνεύει η υγεία των εκπαιδευτικών από τέτοιου είδους μετακινήσεις, τις οποίες παρανόμως εντέλει ο κος Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας τους υφισταμένους του να πράξουν. 

3. Αν θέλει ο κος Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας να στηρίξει το ναυάγιο της κυβερνητικής πολιτικής καλά θα κάνει να αφήσει την ασφάλεια του γραφείου του και του σπιτιού του και να αρχίσει να μοιράζει ο ίδιος τα  self test στα σχολεία και νηπιαγωγεία της αρμοδιότητάς του χωρίς να απευθύνει παράνομες και παράτυπες προφορικές εντολές, διότι με τον τρόπο αυτό θα προσφέρει και μια πραγματική υπηρεσία στους εκπαιδευτικούς και μαθητές της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, η οποία υποφέρει από την ανικανότητα και ανυπαρξία της διοίκησης του στο πλαίσιο των καταστροφικών – εγκληματικών  πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ στο χώρο της Δημόσιας Εκπ/σης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Rapid test
Απανωτά «ραπίσματα» για Αδωνι: Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα test PCR!
Aκόμα ένας Σύλλογος Γονέων κι ένας Δήμος πέτυχαν καλύτερες τιμές των τεστ PCR από το κράτος, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως πόσο αναποτελεσματική ήταν...
Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα PCR από τον Αδωνι!
Ο Διεθνής και ο Ελληνικός διαγωνισμός PISA: Ένας «Δούρειος Ίππος» για την εκπαίδευση
Αν οι συνταγές του Ο.Ο.Σ.Α στοχεύουν στις «δομές και τις υποδομές» του εκπαιδευτικού συστήματος, ο γνωστός διεθνής διαγωνισμός PISA  στοχεύει στο...
Ο Διεθνής και ο Ελληνικός διαγωνισμός PISA: Ένας «Δούρειος Ίππος» για την εκπαίδευση