kritis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι αναφέρει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης για όσους φοιτητές δεν συμμετάσχουν στην εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου

Οι νοσούντες από κορονοϊό φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που δεν συμμετάσχουν στην εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ θα πρέπει να το καταγράψουν στην πλατφόρμα edupass.

Αυτό σημειώνει η Σύγκλητος του Ιδρύματος σε σχετική της ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατά την προηγούμενη περίοδο κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του.

Σε αυτό συντέλεσαν η επιμελής προετοιμασία του Πανεπιστημίου σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό της μεγάλης πλειονότητας της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και με την υποδειγματική στάση των φοιτητών.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την άψογη συνεργασία και την εν γένει συμβολή τους. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, για την προστασία της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

H επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων συντελείται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Καλούμε την Πολιτεία να συνδράμει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην προστασία της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, εξασφαλίζοντας πόρους για προσωπικό που διενεργεί τους ελέγχους, δωρεάν self test για φοιτητές και διδάσκοντες, εγκατάσταση κινητών μονάδων διενέργειας rapid test στα πανεπιστήμια, και παρέχοντας την δυνατότητα και την ευελιξία στα πανεπιστήμια για εξ αποστάσεως διδασκαλία και διενέργεια εξετάσεων, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Τη Δευτέρα 17- 01 ξεκινά η εξεταστική περίοδος. Για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις οι φοιτητές υποχρεούνται να εγγραφούν στην πλατφόρμα edupass.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι φοιτητές που θα νοσήσουν με λοίμωξη, να μην χάσουν κανένα εξεταζόμενο μάθημα.

Με επιμέλεια των διδασκόντων σε συνεργασία με τις ακαδημαϊκές μονάδες, θα τους δοθεί η ευκαιρία να εξεταστούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

H αδυναμία συμμετοχής στην εξεταστική διαδικασία θα πιστοποιείται από την εγγραφή τους στην πλατφόρμα edupass. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καύσωνας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές: Παρέμβαση για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Ο φιλόλογος Βασίλης Μπετσάκος σχολιάζει το ερώτημα για το «ἐν αὐτοῖς» και ζητά να μη χαθούν μόρια για απαντήσεις που τεκμηριώνονται φιλοσοφικά
Πανελλαδικές: Παρέμβαση για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
ερασμους
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
«Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί γνώρισαν από κοντά το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου και συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που...
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου
Χιούμορ με αιχμές για τη χρήση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων: Η επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου στη Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου