sxoleia-ekpaideusi-mathites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
15.547 τα κρούσματα εκπαιδευτικών και μαθητών - Πώς επιστρέφουν στα σχολεία όσοι/ες νόσησαν με κορονοϊό - Σήμερα το 2ο self test για την αυριανή προσέλευση

Τουλάχιστον 15.547 self test μαθητών και εκπαιδευτικών βρέθηκαν θετικά μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί εν αναμονή της καταγραφής των κρουσμάτων και στα εσπερινά σχολεία. 

Στην περίπτωση που ένα self test βγει θετικό θα πρέπει απαραιτήτως να ακολουθήσει η διεξαγωγή εργαστηριακού τεστ, δηλαδή rapid ή PCR (μοριακού). Ως εκ τούτου, στα σημερινά κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, δεν θα περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα από τα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα νέα μέτρα στα σχολεία για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας τους, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει και σήμερα το απόγευμα νέο δεύτερο τεστ για την προσέλευση αύριο στο σχολείο, και την Πέμπτη το τρίτο τεστ. Το self test πρέπει να γίνεται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Για τις επόμενες εβδομάδες, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης θα διενεργείται δύο φορές ανά σχολική εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Πότε και πώς επιστρέφουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που νόσησαν με κορονοϊό

Σύμφωνα με νέα μέτρα, η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να γίνει μετά την παρέλευση τουλάχιστον πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Οι μαθητές/τριες και τα εμβολιασμένα ή με ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου μέλη του προσωπικού εφόσον την έκτη μέρα ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι αρνητικός.

β) Τα μη εμβολιασμένα ή χωρίς ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου μέλη του προσωπικού εφόσον την έκτη μέρα ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος (rapid test) είναι αρνητικός.

Οι μαθητές άνω των 12 ετών, καθώς και τα μέλη του προσωπικού που επιστρέφουν στο σχολείο (ή στην υπη-ρεσία τους οι ενήλικες) υποχρεωτικά για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες ακόμα χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα.

Εάν μετά την παρέλευση του πενθημέρου ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self test) ή ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης (rapid test) κατά τα παραπάνω είναι θετικός ή συνεχίζει ο πυρετός χωρίς άλλα συμπτώματα η απομόνωση εντός οικίας παρατείνεται.

Στην περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το απαιτούμενο διάστημα από την έναρξη των συμπτωμάτων να φθάσει τις είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού.

πίνακας για τα self test στα σχολεία

850 προσλήψεις αναπληρωτών

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, οι εκπαιδευτικοί που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους, είναι περίπου 6.500. Με άλλα λόγια τα κενά στα σχολεία κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας μετά τις γιορτές ήταν χιλιάδες, καθώς εκτός από τους χιλιάδες μαθητές που δηλώθηκαν θετικοί, πολλοί ήταν και οι εκπαιδευτικοί που ήδη νοσούσαν ή βγήκαν θετικοί με το self test της Κυριακής.

ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών

Για την κάλυψη των κενών στα σχολεία αναμένονται προς το παρόν μόνο 850 προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση έχει τρεις τρόπους για τη «διαχείριση των αρρυθμιών»: Πρώτον την αναδιάταξη των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, δεύτερον τις νέες προσλήψεις και τρίτον την τηλεκπαίδευση η οποία είναι διαθέσιμη. 

Θετικοί 80 εκπαιδευτικοί στο Βόρειο Αιγαίο και 36 στα Χανιά

Με 80 εκπαιδευτικούς λιγότερους ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα σχολεία στο Βόρειο Αιγαίο.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν δηλώσει ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό 80 εκπαιδευτικοί, ενώ τόνισε ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Ραγδαία είναι και η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο σε μαθητές και καθηγητές στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες είναι τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς γυμνασίων και λυκείων στα Χανιά, σύμφωνα με τα χθεσινά self test που διενεργήθηκαν, ενώ αναμένονται και τα στοιχεία από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό ο προϊστάμενος της διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μανώλης Τζανάκης, μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6, αυτή τη στιγμή είναι 36 καθηγητές και 171 οι μαθητές που νοσούν.

Τρίκαλα: 335 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί

Στους 335 ανέρχεται ο αριθμός μαθητών, δασκάλων και καθηγητών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μέσω των self test στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το πρωί, οι μαθητές που πραγματοποιήσαν το self test και βγήκαν θετικοί ήταν 180 στην β/θμια εκπαίδευση και 42 καθηγητές οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί.

Στην α/θμια εκπαίδευση βγήκαν θετικοί 80 μαθητές. Επίσης στην α/θμια εκπαίδευση νοσούν από την περασμένη εβδομάδα και 33 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΙΡΟΠΙ
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 66, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Clumsies
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
Από τα τρία αυτά μπαρ, τα δύο εξ αυτών ήταν στη συγκεκριμένη λίστα ουκ ολίγες φορές, ενώ ένα πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά φέτος.
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) έχει μήκος 2.833 μέτρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τον δορυφόρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κολοσσιαία...
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
dimosio
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)
Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών για τη βαθμολογική προαγωγή των Δημοσίων υπαλλήλων κατά ένα έτος κατόπιν αξιολόγησης
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)