Υπόγεια διάβαση στη Συγγρού - Πάντειος
Δελτίο τύπου / POOL
Ανακαινίστηκε πλήρως η υπόγεια διάβαση της Συγγρού που χρησιμοποιούν καθημερινά οι φοιτητές

Ανακαινίστηκε πλήρως η υπόγεια διάβαση της Λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του Παντείου Πανεπιστημίου από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Για την καλλιτεχνική παρέμβαση στο έργο, η περιφέρεια συνεργάστηκε με τις πρυτανικές αρχές του Παντείου, ενώ μαζί τους συναντήθηκε και ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο σημείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με την πρύτανη Χριστίνα Κουλούρη και τους αντιπρυτάνεις Χαράλαμπο Οικονόμου, Χρίστο Παπαθεοδώρου, Πηνελόπη Φουντεδάκη και Μαριάννα Ψύλλα, ενώ τον ίδιο συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας Γ. Σελίμης, ο προϊστάμενος της ΔΔΙΜΥ Π. Καρυώτης και ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης.

Υπόγεια διάβαση στην Πάντειο

Η διάβαση φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο street artist Cacao Rocks με αναφορές στην παιδεία και τους νέους.

panteios-ypogeia-diavasi-4.jpg

Για παράδειγμα, η απεικόνιση της Μαρίας Κιουρί και η φράση «Dans la vie, rien n'est a craindre, tout est a comprendre», (μεταφ.: Τίποτα μη φοβάσαι στη ζωή. Προσπάθησε να κατανοήσεις τα πάντα), όπως και τη φράση του Ρουσσώ «Il faut avoir deja beaucoup appris de choses pour savoir demander ce qu'on ne sait pas» (μεταφ: Πρέπει να έχεις ήδη μάθει πολλά πράγματα για να ξέρεις πώς να ρωτάς γι' αυτά που δεν ξέρεις).

panteios-ypogeia-diavasi.jpg

Στο πλαίσιο των εργασιών έγινε πλήρης αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα αντιβανδαλιστικά, τεχνολογίας LED, κατασκευάστηκε νέο δάπεδο με ανθεκτική εποξειδική επάλειψη και τοποθετήθηκαν διαδρομές πρόσβασης με φωτιζόμενες πλάκες.

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το έργο «αφετηρία και οδηγό» για παρόμοιες διαβάσεις και σημείωσε: «Όχι μόνο αποδίδεται στους πολίτες ένα υπέροχο έργο, αλλά ταυτόχρονα γίνεται πράξη το όραμα που έχουμε για την αναβάθμιση συνολικά των υπόγειων διαβάσεων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Τα σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, οι καλλιτέχνες που τη φιλοτέχνησαν, με τις οδηγίες της συγκλήτου του Πανεπιστημίου, δίνουν ένα άψογο αποτέλεσμα, σε λειτουργικό και αισθητικό επίπεδο. Την ίδια ώρα εξασφαλίζεται και η μέγιστη ασφάλεια για τους πολίτες καθώς και η μακροχρόνια διατήρηση της παρέμβασης, καθώς χρησιμοποιήθηκαν ειδικές τεχνικές αντιγκράφιτι».

panteios-ypogeia-diavasi-2.jpg

Η πρύτανης Χ. Κουλούρη, εκδήλωσε τη βούληση να «υιοθετηθεί» από το πανεπιστήμιο η διάβαση, «γιατί την αντιμετωπίζουμε ως μέρος του και ως εμβληματική δράση». Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα υπέροχο και πλήρως ανταποκρίσιμο στα «αισθητικά κριτήρια ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος αλλά και στην επιστημονική του ταυτότητα, καθώς και στα μηνύματα που θέλουμε να μεταδώσουμε μέσα από τα πρόσωπα που απεικονίζονται αλλά και τα μότο που τα συνοδεύουν και τα οποία καλούμε τους διαβάτες να τα διαβάσουν και να τα “αποκρυπτογραφήσουν"».

Δελτίο τύπου / POOL

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
Άμφισσα: Απάντηση της διευθύντριας σχετικά με την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου
«Όλα αυτά είναι αναληθή και συκοφαντικά και αυτοί που το έγραψαν κρύβονται πίσω από μια ανώνυμη καταγγελία»
Άμφισσα: Απάντηση της διευθύντριας σχετικά με την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου