Σχολεία: Σε ποιες περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας είναι ενεργή η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex.

Αυτή χρησιμοποιείται όποτε κλείνει τμήμα λόγω κορονοιού ή για άλλο έκτακτο περιστατικό (φυσικές καταστροφές).

Το δικαίωμα χρήσης των αδειών Webex για τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται έως τον Ιούλιο του 2023. 

Το Υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς  όχι μόνο στο έκτακτο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης αλλά και για άλλους σκοπούς π.χ. για συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων εφόσον το επιθυμούν.

Σε ότι αφορά το θέμα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) το υπουργείο Παιδείας λέει ότι θα απαντήσει αναλυτικά.

Πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση κατ’ εξαίρεση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τηλεκπαίδευση θα γίνεται κατ’ εξαίρεση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν και τις ακόλουθες:

Αν σε ένα σχολικό τμήμα εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.

Αν εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλος/νηπιαγωγός, μη ειδικότητας) νοσεί, και δεν υπάρχει δυνατότητα από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για άμεση αναπλήρωσή του αλλά προβλέπεται τηλεκπαίδευση από άλλον εκπαιδευτικό.

Αν εκπαιδευτικός είναι θετικός, και ενώ βρίσκεται σε απομόνωση, επιθυμεί να κάνει τηλεκπαίδευση, σε προαιρετική βάση.

Για τους μαθητές οι οποίοι έχουν ένα από τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία αναφέρονται στο Παράρτημα Ι του πρωτοκόλλου «Μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού SARS– CoV-2 στις σχολικές μονάδες» και συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα.

Τι δήλωσε για το θέμα της τηλεκπαίδευσης η κ. Ζέττα Μακρή

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας πως αν και όπου χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί η τηλεκπαίδευση

«Όπου και αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση», επιβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ενώ τόνισε πως δεν θα γίνει καθολικά αλλά στοχευμένα στα σχολεία όπου θα κριθεί αναγκαίο.

«Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και έτοιμη στη διάθεση των εκπαιδευτικών μέχρι τον Ιούνιο του 2023, αποκλείοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να γίνει καθολικά. Αυτή είναι η οδηγία της κυβέρνησης και των ειδικών», όπως ανέφερε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ραψάνη, βιβλιοθήκη
Λάρισα: Το «κρυφό σχολειό» στο χωριό που φυλάει 30.000 θησαυρούς του 18ου αιώνα (vid)
Οδοιπορικό στον ορεινό παράδεισο του Ολύμπου και σε μια σοφίτα που φυλάει 30.000 σπάνια βιβλία του 18ου αιώνα
Λάρισα: Το «κρυφό σχολειό» στο χωριό που φυλάει 30.000 θησαυρούς του 18ου αιώνα (vid)
λουπινο
Το παραμελημένο όσπριο με εξαιρετικά υψηλή πρωτεΐνη
Το λούπινο, ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα όσπρια, επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, αποδεικνύοντας ότι αξίζει μια μόνιμη θέση στο καθημερινό μας...
Το παραμελημένο όσπριο με εξαιρετικά υψηλή πρωτεΐνη