pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση «ο Βύρων»

Σχεδόν δύο ώρες περίμεναν οι εργαζόμενοι του συλλόγου «ο Βύρων», προκειμένου να συναντήσουν εκπροσώπους του υπουργείου, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, και «η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας ήταν αρνητική».

«Αρνήθηκαν ακόμη και να κλείσουν ραντεβού μαζί μας για άλλη μέρα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο σύλλογος «ο Βύρων» απαιτεί να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι των φροντιστηρίων στην πλατφόρμα διάθεσης self-test καθώς και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους.

Αναλυτικά

Την ίδια ώρα σήμερα που ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια για τα νέα εγκληματικά μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, ο σύλλογος μας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα που να προστατεύουν την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, στα φροντιστήρια για τα οποία η κυβερνήσεις μονίμως δε λένε λέξη.

Σχεδόν δύο ώρες παραμείναμε και παλέψαμε να συναντήσουμε εκπροσώπους του υπουργείου, γιατί η κατάσταση που ζούμε στους χώρους δουλειάς είναι τραγική. Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας ήταν αρνητική! Αρνήθηκαν ακόμη και να κλείσουν ραντεβού μαζί μας για άλλη μέρα!

Είναι προφανές ότι δεν θέλουν να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και των μαθητών. Δεν τους βολεύει μία τέτοια συζήτηση, καθώς η πολιτική τους είναι να δώσουν χώρο και χρόνο στους εργοδότες του κλάδου να χειριστούν την πανδημία όπως τους βολεύει, έχοντας το μικρότερο κόστος. Άλλοι φορτώνουν το κόστος της τηλεκπαίδευσης και του εξοπλισμού της στους συναδέλφους. Άλλοι παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών με αναμετάδοση του μαθήματος, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία. Άλλοι ζητώντας να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για self test, στο πλαίσιο της «ατομικής ευθύνης» μας, όπως λένε…

Οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση είμαστε έκθετοι και το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Ο εμπαιγμός δεν θα περάσει

Παίρνουμε όλοι θέση στον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών και για τη διασφάλιση των όρων για την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους.

Απαιτούμε:

Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι των φροντιστηρίων στην πλατφόρμα διάθεσης self-test.

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους. Καθολική ισχύς για όλες τα φροντιστήρια και κέντρα μελέτης.

Μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 40’ και αύξηση του χρόνου διαλείμματος σε 20’ για αερισμό και καθαρισμό των αιθουσών.

Προσωπικό καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου.

Όχι στην αντιδραστική και αντιπαιδαγωγική αναμετάδοση του μαθήματος. Εξασφάλιση των όρων για την ασφαλή δια ζώσης διδασκαλία.

Διατήρηση των συμβάσεων και δήλωση όλων των ωρών εργασίας για κάθε εργαζόμενο.

Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους. Δεν είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών ο έλεγχος των tests των μαθητών.

Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

thymios
Αδερφή του Θύμιου: «Θέλω να είναι ζωντανός και αυτοί που το κάνανε θα πληρώσουν» (video)
«Δεν είχαμε καλές σχέσεις» λέει η αδερφή του – Ο διοικητής του Silver Alert δίνει οδηγίες προς τους πολίτες τι να κάνουν αν δουν τον Θύμιο
Αδερφή του Θύμιου: «Θέλω να είναι ζωντανός και αυτοί που το κάνανε θα πληρώσουν» (video)
Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά εκπαιδευτικού κατά την επίδοση βαθμολογίας
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων
Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά εκπαιδευτικού κατά την επίδοση βαθμολογίας