Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η πρώτη χρηματοδότηση των ΑΕΙ βάσει των νέων κριτηρίων της ΕΘΑΕΕ που διαχωρίζουν τα κονδύλια σε 80% με αντικειμενικά κριτήρια και 20% με επιλογή δεικτών ποιότητας και επιτευγμάτων

Με σημερινή απόφαση της κ.Νίκης Κεραμέως, χορηγείται εκτάκτως στα Πανεπιστήμια της χώρας για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας τους,το ποσό των 10.000.000,00 € και κατανέμεται  στα Ιδρύματα στη βάση κριτηρίων της ΕΘ.Α.Α.Ε. ως ακολούθως:

1.jpg

Β. Χρηματοδοτούμε την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών με το ποσό των 90.000,00 € σε βάρος της πίστωσης του Α.Λ.Ε. 2310802012 «Επιχορήγηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) για λειτουργικές δαπάνες γενικά» του Ε.Φ. 1019- 208- 0000000 «Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης», του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οικονομικού έτους 2021.

Γ. Εγκρίνουμε την έκδοση ισόποσων χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής στο όνομα του κάθε Ιδρύματος και στην Δ.Ο.Υ. της έδρας του, σε βάρος της πίστωσης του Α.Λ.Ε. 2310802012 «Επιχορήγηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) για λειτουργικές δαπάνες γενικά» του Ε.Φ. 1019- 208- 0000000 «Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης» του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οικονομικού έτους 2021.

Δ. Χρηματοδοτούμε την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών με το ποσό των 78.289,00 € σε βάρος της πίστωσης του Α.Λ.Ε. 2310802013 «Επιχορήγηση στα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Τ.Ε.Ι.) για λειτουργικές δαπάνες γενικά» του Ε.Φ. 1019- 208- 0000000 «Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης», του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οικονομικού έτους 2021. Ε. Εγκρίνουμε την έκδοση ισόποσου χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ και στην Δ.Ο.Υ. της έδρας του, σε βάρος της πίστωσης του Α.Λ.Ε. 2310802013 «Επιχορήγηση στα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Τ.Ε.Ι.) για λειτουργικές δαπάνες γενικά» του Ε.Φ. 1019- 208- 0000000 «Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης», του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οικονομικού έτους 2021.

Και άλλα 10 εκ.€ για δαπάνες ασφαλείας

Με άλλη απόφαση, χορηγούνται ακόμα 10 εκ.€ στα ΑΕΙ με την ίδια κατανομή, ως δαπάνες ασφαλείας και προστασίας

Δείτε την 1η απόφαση

Δείτε την 2η απόφαση

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογες
Άλλος, παλιός και νέος, για νέο κόμμα...
«Τώρα η δεξιά και η ακροδεξιά έχουν κι άλλες εκδοχές να μας προσφέρουν. Και δεν αρκούσε η τελευταία διχοτόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτά είναι σε αναμονή»
Άλλος, παλιός και νέος, για νέο κόμμα...
δπθ
Δυναμική συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο 1ο Aristotle Innovation Forum στη Θεσσαλονίκη
Η Democritus Aerospace Team -DAST- του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης η φοιτητική ομάδα μηχανικής που σχεδιάζει και κατασκευάζει καινοτόμα...
Δυναμική συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο 1ο Aristotle Innovation Forum στη Θεσσαλονίκη