"Οι μαθητές μας δεν είναι νούμερα σε λογιστικά φύλλα, είναι άνθρωποι με εκπαιδευτικές ανάγκες που η πολιτεία έχει την αποκλειστική ευθύνη να καλύψει" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πάρου

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή, που ανακοινώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, δίνονται οδηγίες σε υποψήφιους, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την έναρξη των μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας 

Ωστόσο αυτό το Υπουργείο που εν μέσω πανδημίας αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα και που προχωρά σε συντμήσεις τμημάτων, με μόνο κριτήριο τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έρχεται να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο, μη εγκρίνοντας τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όσα σχολεία υπάρχουν οι απαραίτητες αιτήσεις μαθητών.

Με αυτό τον τρόπο διαχωρίζει τους μαθητές σε αυτούς που αξίζει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και σε αυτούς που θα πρέπει να «κόψουν το λαιμό τους» και να βρουν λύση μόνοι τους.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πάρου για την κατάσταση στα σχολεία του νησιού

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πάρου

Μετά από 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και όξυνσης των ταξικών φραγμών, που αυτή φέρει στην εκπαίδευση και ενώ οι μαθητές/τριες αντιμετωπίζουν τεράστια γνωστικά κενά στην ύλη, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει με τις πράξεις του να απαξιώνει και να υποβαθμίζει τα δημόσια σχολεία, την ίδια στιγμή που κόπτεται να τα αξιολογήσει για να βρει άλλους ένοχους από αυτούς που πραγματικά είναι, δηλαδή την πολιτική της υποχρηματοδότησης.

Αυτό το Υπουργείο που εν μέσω πανδημίας αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα και που προχωρά σε συντμήσεις τμημάτων, με μόνο κριτήριο τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έρχεται να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο, μη εγκρίνοντας τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όσα σχολεία υπάρχουν οι απαραίτητες αιτήσεις μαθητών.

Με αυτό τον τρόπο διαχωρίζει τους μαθητές σε αυτούς που αξίζει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και σε αυτούς που θα πρέπει να «κόψουν το λαιμό τους» και να βρουν λύση μόνοι τους.

Υπάρχει Γυμνάσιο, που ενώ οι αιτήσεις των μαθητών για παρακολούθηση της ενισχυτικής διδασκαλίας φτάνουν κοντά στο ήμισυ της δυναμικότητας του σχολείου, δεν θα υπάρξουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, αφήνοντας αβοήθητους τους μαθητές, επιβαρύνοντας ιδιαίτερα αυτούς των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων.

Ιδιαίτερα για το μάθημα των Μαθηματικών, το συγκεκριμένο Γυμνάσιο δεν έχει καλυφθεί φέτος από εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για το τμήμα ένταξης και τώρα μένει και χωρίς ενισχυτική διδασκαλία. Αυτά τα δύο μπορεί να μην σχετίζονται μεταξύ τους από άποψη λειτουργίας, αλλά για τους μαθητές που προσμένουν τη λειτουργία τους είναι μια ακόμα αρνητική απάντηση από το Υπουργείο.

Επιπλέον, σε άλλο Γυμνάσιο στο οποίο εγκρίθηκε η ενισχυτική, τα τμήματα θα είναι πολυάριθμα ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 15 μαθητών, που προβλέπεται για την ενισχυτική, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να «σπάσουν» σε 2 τμήματα. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα κενά στα σχολεία, που παρουσιάσαμε αναλυτικά στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, δείχνουν ότι οι προσλήψεις και οι διορισμοί που έγιναν δεν επαρκούν για να καλύψουν τα υπαρκτά κενά.

Θεωρούμε αντιλαϊκή και αντιπαιδαγωγική την κίνηση του Υπουργείου Παιδείας και όλων των συνυπεύθυνων για τις εκπτώσεις στην εκπαίδευση και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας. Οι μαθητές μας δεν είναι νούμερα σε λογιστικά φύλλα, είναι άνθρωποι με εκπαιδευτικές ανάγκες που η πολιτεία έχει την αποκλειστική ευθύνη να καλύψει.
Διεκδικούμε την αύξηση των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας από την Πολιτεία και την αύξηση των προσλήψεων εκπαιδευτικών,  ώστε όλα τα σχολεία να έχουν ισότιμη υποστήριξη με βάση τις ανάγκες των μαθητών και όχι με βάση την πολιτική της εξοικονόμησης πόρων.
                                                         

Για το ΔΣ ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Η Πρόεδρος
 
Δέσποινα Χριστοφόρου    

Ο Γενικός Γραμματέας
 
Κωνσταντίνος Φίλης


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

Διόδια στην Αττική Οδό
Διόδια: Πότε έρχονται οι νέες τιμές- Αναλογική μείωση και στους αυτοκινητόδρομους
Καραγιάννης: Μειώνουμε τα διόδια στην Αττική Οδό και σχεδιάζουμε αναλογική χρέωση στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους
Διόδια: Πότε έρχονται οι νέες τιμές- Αναλογική μείωση και στους αυτοκινητόδρομους
ξυλοδαρμός ΕΠΑΛ Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή ΕΠΑΛ από 7 συμμαθητές του- Τραυματίστηκε και καθηγητής
Το θύμα δέχθηκε μία επίθεση από τουλάχιστον επτά άτομα, τόσο από το εν λόγω σχολείο όσο και από  μαθητές άλλων, , και σύντομα το επεισόδιο πήρε...
Ρέθυμνο: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή ΕΠΑΛ από 7 συμμαθητές του- Τραυματίστηκε και καθηγητής