Ενισχυτική Διδασκαλία για λίγους!
"Οι μαθητές μας δεν είναι νούμερα σε λογιστικά φύλλα, είναι άνθρωποι με εκπαιδευτικές ανάγκες που η πολιτεία έχει την αποκλειστική ευθύνη να καλύψει" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πάρου

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή, που ανακοινώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, δίνονται οδηγίες σε υποψήφιους, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την έναρξη των μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας 

Ωστόσο αυτό το Υπουργείο που εν μέσω πανδημίας αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα και που προχωρά σε συντμήσεις τμημάτων, με μόνο κριτήριο τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έρχεται να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο, μη εγκρίνοντας τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όσα σχολεία υπάρχουν οι απαραίτητες αιτήσεις μαθητών.

Με αυτό τον τρόπο διαχωρίζει τους μαθητές σε αυτούς που αξίζει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και σε αυτούς που θα πρέπει να «κόψουν το λαιμό τους» και να βρουν λύση μόνοι τους.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πάρου για την κατάσταση στα σχολεία του νησιού

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πάρου

Μετά από 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και όξυνσης των ταξικών φραγμών, που αυτή φέρει στην εκπαίδευση και ενώ οι μαθητές/τριες αντιμετωπίζουν τεράστια γνωστικά κενά στην ύλη, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει με τις πράξεις του να απαξιώνει και να υποβαθμίζει τα δημόσια σχολεία, την ίδια στιγμή που κόπτεται να τα αξιολογήσει για να βρει άλλους ένοχους από αυτούς που πραγματικά είναι, δηλαδή την πολιτική της υποχρηματοδότησης.

Αυτό το Υπουργείο που εν μέσω πανδημίας αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα και που προχωρά σε συντμήσεις τμημάτων, με μόνο κριτήριο τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έρχεται να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο, μη εγκρίνοντας τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όσα σχολεία υπάρχουν οι απαραίτητες αιτήσεις μαθητών.

Με αυτό τον τρόπο διαχωρίζει τους μαθητές σε αυτούς που αξίζει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και σε αυτούς που θα πρέπει να «κόψουν το λαιμό τους» και να βρουν λύση μόνοι τους.

Υπάρχει Γυμνάσιο, που ενώ οι αιτήσεις των μαθητών για παρακολούθηση της ενισχυτικής διδασκαλίας φτάνουν κοντά στο ήμισυ της δυναμικότητας του σχολείου, δεν θα υπάρξουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, αφήνοντας αβοήθητους τους μαθητές, επιβαρύνοντας ιδιαίτερα αυτούς των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων.

Ιδιαίτερα για το μάθημα των Μαθηματικών, το συγκεκριμένο Γυμνάσιο δεν έχει καλυφθεί φέτος από εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για το τμήμα ένταξης και τώρα μένει και χωρίς ενισχυτική διδασκαλία. Αυτά τα δύο μπορεί να μην σχετίζονται μεταξύ τους από άποψη λειτουργίας, αλλά για τους μαθητές που προσμένουν τη λειτουργία τους είναι μια ακόμα αρνητική απάντηση από το Υπουργείο.

Επιπλέον, σε άλλο Γυμνάσιο στο οποίο εγκρίθηκε η ενισχυτική, τα τμήματα θα είναι πολυάριθμα ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 15 μαθητών, που προβλέπεται για την ενισχυτική, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να «σπάσουν» σε 2 τμήματα. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα κενά στα σχολεία, που παρουσιάσαμε αναλυτικά στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, δείχνουν ότι οι προσλήψεις και οι διορισμοί που έγιναν δεν επαρκούν για να καλύψουν τα υπαρκτά κενά.

Θεωρούμε αντιλαϊκή και αντιπαιδαγωγική την κίνηση του Υπουργείου Παιδείας και όλων των συνυπεύθυνων για τις εκπτώσεις στην εκπαίδευση και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας. Οι μαθητές μας δεν είναι νούμερα σε λογιστικά φύλλα, είναι άνθρωποι με εκπαιδευτικές ανάγκες που η πολιτεία έχει την αποκλειστική ευθύνη να καλύψει.
Διεκδικούμε την αύξηση των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας από την Πολιτεία και την αύξηση των προσλήψεων εκπαιδευτικών,  ώστε όλα τα σχολεία να έχουν ισότιμη υποστήριξη με βάση τις ανάγκες των μαθητών και όχι με βάση την πολιτική της εξοικονόμησης πόρων.
                                                         

Για το ΔΣ ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Η Πρόεδρος
 
Δέσποινα Χριστοφόρου    

Ο Γενικός Γραμματέας
 
Κωνσταντίνος Φίλης


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο θεσσαλιασ.jpg
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Το νέο μοντέλο διοίκησης του νόμου Κεραμέως ευνοεί την αυθαιρεσία
Ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του πανεπιστημίου, τη δημοκρατική του εκπροσώπηση, τις ερευνητικές δομές του, τον κοινωνικό του ρόλο...
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Το νέο μοντέλο διοίκησης του νόμου Κεραμέως ευνοεί την αυθαιρεσία
molyvia.jpg
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Σχετικά με τη στάση του διεγραμμένου Χ.Βαϊτσίδη
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ο διαγραμμένος ΧΒ εμπαίζει τους νεοδιόριστους όταν ισχυρίζεται ότι είναι υπέρμαχος της μονιμοποίησής τους, ενώ, μαζί με τα...
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Σχετικά με τη στάση του διεγραμμένου Χ.Βαϊτσίδη