tsanta
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έως πότε ισχύουν οι πίνακες της ειδικής αγωγής - Πότε η νέα προκήρυξη κατάταξης αναπληρωτών - Τι γίνεται με τις πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ και πώς θα γίνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών

Αναλυτική ενημέρωση για την ισχύ των πινάκων και τη νέα προκήρυξη κατάταξης αναπληρωτών ειδικής αγωγής και τις πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ παρέχει ο ΠΑΣΑΔ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συλλόγου, η νέα προκήρυξη κατάταξης αναπληρωτών στην ειδική αγωγή θα βγει την άνοιξη ή το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Την ίδια ώρα, πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ δεν είναι ακόμα διαθέσιμες και οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνονται με κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού.

Μάλιστα, θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν κυρίως κενά που προκύπτουν από παραιτήσεις και άδειες.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ:

Άνοιγμα πινάκων ειδικής αγωγής

Επειδή λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα συναδέλφων που αγωνιούν για το πότε θα ανοίξουν οι πίνακες της ειδικής αγωγής έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι υπάρχοντες πίνακες της ειδικής αγωγής ‘ισχύουν έως τη λήξη του δεύτερου σχολικού έτους που έπεται της λήξης του σχολικού έτους κατά το οποίο έλαβε χώρα η δημοσίευση τους στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως’. Οι πίνακες της ειδικής αγωγής πήραν ΦΕΚ το σχολικό έτος 2019-2020 συνεπώς ισχύουν για τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022.

Η εκτίμηση μας είναι ότι η νέα προκήρυξη κατάταξης αναπληρωτών θα βγει την άνοιξη ή το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Προς το παρόν, δε φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ώστε να βγει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα δεν έχει υπάρξει (τουλάχιστον μέχρι τώρα) συζήτηση για αλλαγή του υπάρχοντος τρόπου κατάταξης στους πίνακες (προσοντολόγιο). Για το ζήτημα αυτό θα ξέρουμε περισσότερα από το νέο έτος.
ΕΣΠΑ (2014-2020)

Όπως έχει φανεί και στην πράξη, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είχαν αρχίσει να εξαντλούνται ήδη από τον Οκτώβριο. Για αυτό οι τελευταίες φάσεις αναπληρωτών έγιναν με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και περιελάμβαναν μικρό αριθμό προσλήψεων κυρίως σε κενά ‘εκπαιδευτικών τάξης’.

Νέο ΕΣΠΑ (2021-2027)

Οι πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ δεν είναι ακόμα διαθέσιμες και ενώ στην αρχή υπήρχε αισιοδοξία, πιθανώς φαίνεται πως θα καθυστερήσει να συμβεί αυτό για κάποιους μήνες.

Δεν είναι εφικτό να γίνει εκτίμηση πότε θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης με το Νέο ΕΣΠΑ. Το σίγουρο είναι πως μέχρι να γίνει αυτό οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνονται με κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού, θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν κυρίως κενά που προκύπτουν από παραιτήσεις και άδειες.

Θα παρακολουθούμε στενά τα παραπάνω θέματα και για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσουμε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ολοκλήρωση Εκπαιδευτικής Κινητικότητας Erasmus+ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στην Ιταλία
Θεσσαλονίκη: Με επιτυχία η κινητικότητα Erasmus+ του 3ου Δημοτικού στην Ιταλία
Συνεργατικά εργαστήρια, βιωματικά παιχνίδια φιλίας και εκπαιδευτικές εξορμήσεις στην Περούτζια και το μεσαιωνικό Γκούμπιο
Θεσσαλονίκη: Με επιτυχία η κινητικότητα Erasmus+ του 3ου Δημοτικού στην Ιταλία
asoee.jpg
Διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την “Quacquarelli Symonds”
Στην Ελλάδα αναδεικνύεται πρώτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στα 4 από τα 5 επιστημονικά πεδία στα οποία αξιολογήθηκε
Διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την “Quacquarelli Symonds”
Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών
Erasmus+: Ιστορική αδελφοποίηση του ΓΕΛ Σαπών με σχολείο της Νότιας Κορέας
Το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών «σπάει» τα σύνορα με ένα εντυπωσιακό δίκτυο διεθνών συνεργασιών, προγραμμάτων Erasmus+ και...
Erasmus+: Ιστορική αδελφοποίηση του ΓΕΛ Σαπών με σχολείο της Νότιας Κορέας