ΣΥΝΕΚ Λάρισας: "Δε νομιμοποιούμε τον φασισμό. Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του σωματείου. Ούτε επιτρέπουμε την παράδοσή του σε τυχοδιώκτες που ονειρεύονται επιτροπές αγώνα με διαλυμένα σωματεία"

Για "πραξικόπημα" στην ΕΛΜΕ Λάρισας κάνει λόγο η παράταξη των ΣΥΝΕΚ.

Με σημερινή τους ανακοίνωση σε πολύ υψηλούς τόνους, οι ΣΥΝΕΚ καταγγέλλουν τις διαδικασίες στην ΕΛΜΕ, ζητούν σύγκληση ΓΣ με θέμα τον προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και εκλογικής διαδικασίας και αναφέρουν ότι "οποιαδήποτε άλλη επιλογή, το κρύψιμο πίσω από την άρον - άρον απόφαση ενός λειψού ΔΣ, με πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΠΕΚ συσχετισμών που κρίθηκαν δύο χρόνια πριν είναι φασισμός"

Όλη η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Στην κοινωνία, όπως και στο σωματείο των εκπαιδευτικών Λάρισας, μαίνεται η μάχη για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Η πάλη είναι με τον φασισμό και τις πρακτικές του.

Τα μέλη της ΔΑΚΕ, της ΠΕΚ, των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας έχουν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους κείμενο που υπογράφουν πάνω από το 1/5 των συναδέλφων, με το οποίο ζητούν τη σύγκληση ΓΣ με θέμα τον προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και εκλογικής διαδικασίας βάσει του άρθρου 21 του καταστατικού.

Το ΔΣ έχει υποχρέωση να συγκαλέσει τη ΓΣ που θα αποφασίσει για τις εκλογές.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, το κρύψιμο πίσω από την άρον - άρον απόφαση ενός λειψού ΔΣ, με πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΠΕΚ συσχετισμών που κρίθηκαν δύο χρόνια πριν είναι φασισμός!

Δεν συζητάμε καν για την πρόταση των ΑΔΗΚ για ηλεκτρονικές εκλογές που έχει λάβει την απόλυτη άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ οφείλει να καλέσει συνέλευση και να προχωρήσει σε εκλογές.

Θυμίζουμε ότι με αυτή την ίδια διαδικασία οδηγήθηκε η ΕΛΜΕ Λάρισας σε εκλογές το 2018. Και τότε η ΔΑΚΕ με την αποχώρησή της δημιουργούσε προσκόμματα στη διενέργεια των εκλογών.

Αναμένουμε τη συμβολή κάθε δημοκρατικής δύναμης, να σταματήσει το πραξικόπημα!! Ενημερώνουμε ότι και η παράταξη της ΑΣΕ έχει γνώση του υπογεγραμμένου κειμένου και περιμένουμε να στηρίξει την τήρηση του άρθρου του καταστατικού. Η ΠΕΚ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν έχουν πάρει θέση ακόμη, παρότι οι υπογραφές είναι στα μέιλ τους!! Η ΔΑΚΕ αρκέστηκε να μας απειλήσει δια του προεδρεύοντος ότι θα έχουμε συνέπειες, επειδή δε συμμορφωνόμαστε στα θέλω των πέντε ανθρώπων!

Δε νομιμοποιούμε τον φασισμό. Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του σωματείου. Ούτε επιτρέπουμε την παράδοσή του σε τυχοδιώκτες που ονειρεύονται επιτροπές αγώνα με διαλυμένα σωματεία.

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!

Καλούμε κάθε δημοκράτη, προοδευτικό εκπαιδευτικό να μην επιτρέψει την επικράτηση του φασισμού στο σωματείο. Να σταματήσει το πραξικόπημα.

Ζητάμε επίσης τη συνδρομή της ΟΛΜΕ για την επιστροφή στη δημοκρατία!

ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

vrefonipiokomos_thessaloniki
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
Η γυναίκα χαστουκίζει ένα παιδάκι και το τραβάει βίαια από το χεράκι του, ενώ ακούγεται να λέει: «εσύ τι κοιτάς λες και θα φας. Έλα πάμε για ύπνο».
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σίγουρα δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί με μεγάλη στεναχώρια την πρωτοφανή κατρακύλα μιας παράταξης του κόμματός του που πλέον δεν έχει καμιά...
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ