golearn-engl_970-250
ypaith
Οι εκπαιδευτικοί που είχαν διοριστεί μετά το 1999 και πριν το Σεπτέμβριο του 2012, καθώς και όσοι διορίστηκαν με δικαστική ή υπουργική απόφαση μετά την έναρξη της ισχύος του ν. 4547/2018 αντιμετώπιζαν την αδυναμία να προαχθούν ως προς το βαθμό με την πάροδο της διετίας επειδή δεν είχαν παρακολουθήσει πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης

Οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν από το 1999 έως τον Σεπτέμβριο του 2012 θα συμμετάσχουν στην εισαγωγική επιμόρφωση διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ με σχετικό έγγραφο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζητά επιπλέον στοιχεία που αφορούν τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν εκείνο το διάστημα, αλλά και για εκείνους που διορίστηκαν με δικαστική ή υπουργική απόφαση.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε αρχικά στο γεγονός οι εκπαιδευτικοί που είχαν διοριστεί μετά το 1999 και πριν το Σεπτέμβριο του 2012, καθώς και όσοι διορίστηκαν με δικαστική ή υπουργική απόφαση μετά την έναρξη της ισχύος του ν. 4547/2018, και αντιμετώπιζαν την αδυναμία να προαχθούν ως προς το βαθμό με την πάροδο της διετίας επειδή δεν είχαν παρακολουθήσει πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης.

Επομένως, το υπουργείο Παιδείας ζητά τον αριθμό μη νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που θα πρέπει να παρακολουθήσουν το σχετικό πρόγραμμα για να μπορέσουν να προαχθούν ως προς το βαθμό, αναφέροντας κατανομή ανά ειδικότητα, Περιφέρεια, βαθμίδα και δομή εκπαίδευσης, ώστε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, να εξετάσει τη δυνατότητα συμπερίληψης των εκπαιδευτικών αυτών σε όσους θα μπορούν να επιμορφωθούν σχετικά στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» με κωδικό ΟΠΣ 5070654.

Ειδικότερα, με το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζονται τα εξής:

Με την αριθμ. 138/2014 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και κοινοποιήθηκε στα ΠΕΚ και τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης, με το αριθμ.138159/Δ3/3-9-2014 του Τμήματος Α’ της Δ/νσης Προσωπικού Ετέρων Κλάδων, ορίζεται ότι

«…δεν υφίσταται υποχρέωση συμμετοχής σε πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης των κατά περίπτωση εκπαιδευτικών, που διορίστηκαν εντός του, από το έτος 1986 έως το έτος 1999, διαστήματος, γενικώς, και σε χρόνο μεταγενέστερο της διετούς δόκιμης υπηρεσίας, ειδικότερα».

Περαιτέρω με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 84 του Ν.4547/2018 (Α’102) «Οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν από το Σεπτέμβριο του 2012 έως και την έναρξη ισχύος του παρόντος και δεν έχουν παρακολουθήσει εισαγωγική εκπαίδευση λόγω της μη πραγματοποίησης σχετικών προγραμμάτων εισαγωγικής εκπαίδευσης εκπαιδευτικών κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, προάγονται στον επόμενο του εισαγωγικού βαθμού αναδρομικά από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους κατά παρέκκλιση της παρ. 2 του άρθρου 47 του ν. 3528/2007 (Α΄26)».

Οι εκπαιδευτικοί που είχαν διοριστεί μετά το 1999 και πριν το Σεπτέμβριο του 2012, καθώς και όσοι διορίστηκαν με δικαστική ή υπουργική απόφαση μετά την έναρξη της ισχύος του ν. 4547/2018, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αδυναμίας να προαχθούν ως προς το βαθμό με την πάροδο της διετίας επειδή δεν είχαν παρακολουθήσει πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα συμπερίληψης των εκπαιδευτικών αυτών σε όσους θα μπορούν να επιμορφωθούν σχετικά στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» με κωδικό ΟΠΣ 5070654, ζήτησε από την Υπηρεσία μας ενημέρωση ως προς το συνολικό αριθμό μη νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που θα πρέπει να παρακολουθήσουν το σχετικό πρόγραμμα για να μπορέσουν να προαχθούν ως προς το βαθμό, αναφέροντας κατανομή ανά ειδικότητα, Περιφέρεια, βαθμίδα και δομή εκπαίδευσης. (Γενική –Ειδική).

Κατόπιν των ανωτέρω είμαστε σε αναμονή για την από μέρους σας αποστολή στοιχείων που αφορούν σε εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν αφενός κατά το χρονικό διάστημα από 1999 έως και το Σεπτέμβριο του 2012 και αφ’ ετέρου σε όσους διορίστηκαν με δικαστική ή υπουργική απόφαση κατά τα έτη 2018 (μετά τις 12 Ιουνίου) και 2019, έως και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΕΙ: Μετά από τις πανελλήνιες, «συντελεστές βαρύτητας» και στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης
Τα ΑΕΙ στα οποία θα προκηρυχθούν εκλογές είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Αιγαίου, Πειραιώς,...
ΑΕΙ: Μετά από τις πανελλήνιες, «συντελεστές βαρύτητας» και στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης
«εμένα τώρα ποιος θα με προστατεύσει;» - «Την επόμενη φορά θα γράψετε για τη δολοφονία μου»
Ελεύθερος ο 36χρονος που κυνηγούσε με κατσαβίδι τη σύντροφό του – «Την επόμενη φορά θα γράψετε για τη δολοφονία μου» λέει η 26χρονη
«εμένα τώρα ποιος θα με προστατεύσει;» - «Την επόμενη φορά θα γράψετε για τη δολοφονία μου»