Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Μαθητές στην Ερμού
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Γονείς: "Η Κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο που αύξησε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, έφερε συγχωνεύσεις και τώρα συνεχίζει με τη λογική της καταστολής και της ατομικής ευθύνης"

Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά «πετά την μπάλα στην εξέδρα», με την πρόβλεψη για φυλάκιση έως 2 έτη σε γονείς που δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της για το ζήτημα η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

Η ΑΣΓΜΕ τονίζει ότι η θέση του κάθε μαθητή είναι στο σχολείο, με την προϋπόθεση η Κυβέρνηση με μέτρα να το εξασφαλίσει, όπως αυτό της αραίωσης των τμημάτων. "Αντί αυτού, η Κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο που αύξησε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, έφερε συγχωνεύσεις και τώρα συνεχίζει με τη λογική της καταστολής και της ατομικής ευθύνης. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει στις πλάτες των γονιών το βάρος της φοίτησης των παιδιών μας στα σχολεία", σημειώνουν οι γονείς.

Όλη η ανακοίνωση

Χωρίς καμιά συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς,, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, τους εκπροσώπους των γονέων για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση ψήφισε μια   ισοπεδωτική διάταξη στη λογική της καταστολής και της ατομικής ευθύνης. Μια τροπολογία που προβλέπει τιμωρία με βαριά χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και φυλάκιση για δύο χρόνια σε βάρος όποιου έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο).

Ως ΑΣΓΜΕ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας τονίζαμε ότι η θέση του κάθε μαθητή είναι στο σχολείο, με την προϋπόθεση η Κυβέρνηση με μέτρα να το εξασφαλίσει, όπως αυτό της αραίωσης των τμημάτων. Αντί αυτού, η Κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο που αύξησε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, έφερε συγχωνεύσεις και τώρα συνεχίζει με τη λογική της καταστολής και της ατομικής ευθύνης. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει στις πλάτες των γονιών το βάρος της φοίτησης των παιδιών μας στα σχολεία.  Ταυτόχρονα αντί να πάρει μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών μας ,«πετάει την μπάλα στην εξέδρα» με μοναδικό  στόχο  να αποπροσανατολίσει τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα λάστιχο και τα σχολεία εστίες υπερμετάδοσης του κορονοιού, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα για την ασφαλή εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ σε εκπαιδευτικούς κατόπιν αναφοράς γονέα του σχολείου
Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
Αντιπρόταση ΠΑΣΑΔ για τα τα voucher των 200€ - «Να δοθούν αθροιστικά σε κάθε σχολείο και ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών»
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
τηλεκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης - Μέτρα για ανοιχτά σχολεία τώρα
«Φτάνει πια με την "καραμέλα" της τηλεκπαίδευσης! Τηλεκπαίδευση στην πανδημία, στις καταλήψεις, στο σεισμό, στην κακοκαιρία, σε αναρρωτική άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης