Νίκη Κεραμέως
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εμβολιασμοί μαθητών 5 - 11 ετών: Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε self test για να πηγαίνουν στο σχολείο - Τι είπε η υπουργός Παιδείας για το κλείσιμο των σχολείων

Δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε self test οι μαθητές που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο για παιδιά που έχουν κάνει την πρώτη δόση ή για παιδιά που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις.

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τρίτη θα απαντήσουν σε εύλογα ερωτήματα γονέων live σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών θα ανοίξει την Παρασκευή και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με την υπουργό, μετά τον εμβολιασμό τους τα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωμένα να υποβάλλονται σε self test.

«Εγώ θα προστρέξω να εμβολιάσω το γιο μου που είναι 5,5 ετών, ευθύς αμέσως, πρώτα - πρώτα για να προστατεύσω τον ίδιο και έχοντας ακούσει τους ειδικούς», είπε.

Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων», επισήμανε η Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας ότι διττό χρέος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τη δημόσια και την ατομική υγεία και αφετέρου να διασφαλίσει τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000. σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορονοϊού περίπου 15.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε παραδειγματική την τήρηση των πρωτοκόλλων στην εκπαιδευτική κοινότητα ενώ παράλληλα γίνονται και πάρα πολλά τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα δύο self test που κάνουν οι μαθητές, εάν υπάρξει κρούσμα οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν δωρεάν επτά τεστ – τα μισά εργαστηριακά και τα άλλα μισά self test.

Υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, πάνω από το 85% των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι εμβολιασμένοι ενώ στους μαθητές του Λυκείου το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει πλέον το 50%.

Στα πανεπιστήμια είναι εμβολιασμένοι το 95% των καθηγητών και το 83% των εκπαιδευτικών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωλο
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
paidon-agia-sofia.jpg
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
Εικόνες ντροπής στους Αγίους Αναργύρους: Χειροπέδες σε δύο γονείς που μεγάλωναν τα τρία ανήλικα παιδιά τους μέσα σε εστία μολύνσεως
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες