Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
kerameos
Aris OIkonomou/ SOOC
Για τον εμβολιασμό παιδιών αλλά και την αξιολόγηση μίλησε η υπουργός Ν. Κεραμέως σε πρόσφατη συνέντευξή της - «Θα σπεύσω να εμβολιάσω τον 5χρονο γιο μου», δήλωσε - Χαρακτήρισε την αξιολόγηση «Πολύτιμο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας» και είπε ότι δεν φοβάται το πολιτικό κόστος των αποφάσεών της

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην εφημερίδα Real News υποστήριξε ότι την τελευταία εβδομάδα, παρατηρήθηκε μείωση των κρουσμάτων στους μαθητές αποκλείοντας για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία λόγω έξαρσης του κορονοϊού.

«Η εξαιρετική τήρηση των μέτρων, σε συνδυασμό με τους αυξημένους αυτοδιαγνωστικούς και εργαστηριακούς ελέγχους (σε περίπτωση κρούσματος οι στενές επαφές κάνουν 7 δωρεάν τεστ την εβδομάδα), μας επιτρέπει να εντοπίζουμε εγκαίρως κυρίως ασυμπτωματικούς φορείς και συνεπώς να περιορίζουμε σημαντικά τη διασπορά», επανέλαβε για μία ακόμη φορά.

Η υπουργός σχολίασε και την είδηση ότι ανοίγει σύντομα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών λέγοντας ότι θα σπεύσει να εμβολιάσει τον 5χρονο γιο της και περιγράφοντας τις ιδιαίτερες παραμέτρους που εφαρμόζονται στον εμβολιασμό τέτοιων ηλικιών:

«Ο εμβολιασμός παιδιών είναι διαφορετικός από τον εμβολιασμό των ενηλίκων και ενέχει και κάποια διαδικαστικά θέματα δεδομένου ότι απαιτείται η παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα που οριοθετούν και τη λειτουργία των συγκεκριμένων εμβολιασπκών κέντρων. Σε στενή συνεργασία πάντοτε με το υπουργείο Υγείας και τους ειδικούς εξετάζουμε όλα τα μέτρα που μπορούν να ενισχύσουν τη δημόσια και την ατομική υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Σε ερώτηση σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς, η υπουργός είπε:

«Οι εκπαιδευτικοί σε ποσοστό πάνω από 85% ανάλογα με τη βαθμίδα έχουν πλήρως εμβολιαστεί και αν προσθέσουμε και τους νοσήσαντες τότε καταλαβαίνει κανείς ότι είναι πολύ υψηλό το συνολικό ποσοστό της κάλυψης. Στα δε πανεπιστήμια το ποσοστό των εμβολιασθέντων καθηγητών ξεπερνά το 94%. Από τα δεδομένααυτά συνάγεται ότι έχει επιτευχθεί μια υψηλή εμβολιαστική κάλυψη. Η εκπαιδευτική κοινότητα και σε αυτή την περίπτωση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων δίνοντας το παράδειγμα και δράττομαι τηςευκαιρίας να ευχαριστήσω τα μέλη της για τη μαζική της ανταπόκριση. Σε κάθε περίπτωση όμως όπως η πανδημία είναι δυναμική έτσι και τα μέτρα της πολιτείας για την αντιμετώπισή της εξελίσσονται δυναμικά και πάντοτε σύμφωνα με τα δεδομένα της συγκεκριμένης περιόδου», αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Φυσικά, από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείπει αναφορά και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι το πολιτικό κόστος ουδέποτε αποτέλεσε παράγοντα για τη λήψη αποφάσεων. «Αντιθέτως η διαδικασία λήψης αποφάσεων περνά πάντοτε μέσα από το αξιακό κριτήριο - το τι είναι καλύτερο για τα παιδιά μας», είπε.

Μάλιστα, χαρακτήρισε την αξιολόγση ως ένα «Πολύτιμο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, για την ανέλιξη των εκπαιδευτικών μας. Ενα πολύτιμο εργαλείο που εφαρμόζεται σχεδόν
παντού στην Ευρώπη και αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας μας. Ηταν πυλώνας των προεκλογικών μας εξαγγελιών και γίνεται πράξη».

Τέλος, είπε ότι πάνω από το 98% των σχολείων έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού
έργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κακοκαιρία: Πως πληρώνονται οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους
Το δικαίωμα στις αποδοχές της ημέρας κακοκαιρίας θεμελιώνεται όταν η επιχείρηση λειτούργησε κανονικά και ο εργαζόμενος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην...
Κακοκαιρία: Πως πληρώνονται οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους
Χιόνι στην Πάρνηθα
Κακοκαιρία Ελπίς: 80% πιθανότητα να το... στρώσε στο Σύνταγμα - 100% από το Μαρούσι και πάνω
Στο Καπανδρίτι, έχει ήδη αρχίσει να χιονίζει - 80% οι πιθανότητες να το στρώσει στο Σύνταγμα, 60% στη Γλυφάδα, 50% στον Πειραιά και 100% από το...
Κακοκαιρία Ελπίς: 80% πιθανότητα να το... στρώσε στο Σύνταγμα - 100% από το Μαρούσι και πάνω