ΕΡΓΑΝΗ: Νέες προθεσμίες για τις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων
"...κινδυνεύουμε να χάσουμε τη φετινή χρονιά εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης, παρόλο που αυτή τη στιγμή εκκρεμεί ο διορισμός 68 μόνιμων εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης ειδικότητας που θα έδινε τη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί"

 Ακόμα μια διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη της Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ, απέστειλαν στο υπουργείο Παιδείας μαθητές και γονείς από την Καρδίτσα.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις έχουν πληθύνει τις τελευταίες ημέρες, καθώς αποκαλύπτεται ότι ο θεσμός δε λειτουργεί σωστά ενώ οι εκπαιδευτικοί μιλούν για συνειδητή απαξίωση της Μαθητείας, ενώ υποψήφιοι (η προθεσμία υπιογραφής συμβάσεων έληξε στις 3 Δεκεμβρίου) καταγγέλλουν ότι οι αιτήσεις τους δεν ικανοποιήθηκαν...

Η διαμαρτυρία

Διαμαρτυρία για την μη πραγματοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Στο 1ο ΕΠΑ.Λ Καρδίτσας υπήρχε η προϋπόθεση να λειτουργήσει τμήμα μαθητείας ( εργοδότες και μαθητές) για την ειδικότητα της Κομμωτικής Τέχνης

Πολλοί μαθητές πίστεψαν στο θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους –Τάξη Μαθητείας , στην απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, καθώς και την ομαλή ένταξη τους στην αγορά εργασίας, η οποίο αποτελεί και <<βασικό στόχο>> του Υπουργείου Παιδείας.

Αποφασίσαμε (όπως και πολλοί απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ) να προβούμε σε αιτήσεις για το Μεταλυκειακό έτος, Τάξη Μαθητείας και πολλοί από εμάς, αφήσαμε στο περιθώριο υποχρεώσεις στρατιωτικές, εργασιακές (καθότι πρέπει να μην εργαζόμαστε κάπου για να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα), οικογενειακές, άλλες επιμορφωτικές δράσεις με το όποιο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος.

Έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλη πίεση και άγχος, αρχικά για την εύρεση εργοδοτών και στη συνέχεια λόγω της καθυστέρησης του προγράμματος και ενώ έχουμε όλα τα τυπικά προσόντα για την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα , κινδυνεύουμε να χάσουμε τη φετινή χρονιά εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης, παρόλο που αυτή τη στιγμή εκκρεμεί ο διορισμός 68 μόνιμων εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης ειδικότητας που θα έδινε τη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ως απόφοιτοι του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας και υποψήφιοι μαθητευόμενοι στο πρόγραμμα μαθητείας , ζητούμε:

• Την ισότιμη και άμεση έναρξη του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας για την ειδικότητα της Κομμωτικής τέχνης.

• Τον άμεσο διορισμό των 68 μόνιμων εκπαιδευτικών της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης που εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2021

• Την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά στις δομές των ΕΠΑ.Λ.

Με εκτίμηση

Οι μαθητές του Τμήματος Κομμωτικής Τέχνης 1ου ΕΠΑ.Λ Καρδίτσας

(ακολουθούν τα ονόματα)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητο
Το συνηθισμένο λάθος που μπορεί να εκθέσει τα προσωπικά σας δεδομένα
Μια συνηθισμένη συνήθεια πολλών χρηστών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά τους δεδομένα χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται.
Το συνηθισμένο λάθος που μπορεί να εκθέσει τα προσωπικά σας δεδομένα
θεατρο
Σοκ στην Κέρκυρα: Σοβαρός τραυματισμός 13χρονης μαθήτριας – Έπεσε στο κενό της ορχήστρας στο Δημοτικό Θέατρο
13χρονη στο νοσοκομείο μετά από πτώση «παγίδα» στο Δημοτικό Θέατρο
Σοκ στην Κέρκυρα: Σοβαρός τραυματισμός 13χρονης μαθήτριας – Έπεσε στο κενό της ορχήστρας στο Δημοτικό Θέατρο
IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
Σε τροχιά παρατεταμένης σύγκρουσης: Το Ισραήλ προαναγγέλλει εβδομάδες νέων επιχειρήσεων στο Ιράν
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα