Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Άραγε, πως ένοιωσαν οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης, όταν στην ουσία τους έδειξε με το δάκτυλο, όταν μίλησε για φράκτες, λέγοντας ότι «είναι Κατανοητοί οι φόβοι, κατανοητές οι δυσκολίες και η απογοήτευση, όμως δεν λύνονται τα προβλήματα έτσι. Δε βελτιώνεται η συμβίωση υψώνοντας φράχτες»

Μαθήματα ανθρωπισμού, αξιοπρέπειας ,αγάπης και αλληλεγγύης των λαών έδωσε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψη του στην χώρα μας και ειδικότερα στην ομιλία του στην Λέσβο, στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου. Σε μια ευαίσθητη ,συμβολική και αληθινή ομιλία, σε ένα από τα νησιά μας που έχει συναποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή ένωση να κτίσει μια φυλακή προσφύγων, μίλησε με αγάπη ,όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά για τον άνθρωπο γενικότερα και έστειλε ηχηρά μηνύματα στην Ευρωπαϊκή ένωση και στους μισάνθρωπους που σπέρνουν ρατσισμό και μισαλλοδοξία . Στην Ευρωπαϊκή ένωση που πάει όλο και πιο ακροδεξιά και σε αυτό το θέμα, που δεν μεριμνά για αναλογική κατανομή, που χτίζει φράκτες, χτίζει φυλακές ,αλλά από την άλλη υποκρίνεται μιλώντας για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενέστερων και κατατρεγμένων και επιπλέον παριστάνει ,ότι αγωνίζεται για την ειρήνη.

Άραγε, πως ένοιωσαν οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης, όταν στην ουσία τους έδειξε με το δάκτυλο, όταν μίλησε για φράκτες, λέγοντας ότι «είναι Κατανοητοί οι φόβοι, κατανοητές οι δυσκολίες και η απογοήτευση, όμως δεν λύνονται τα προβλήματα έτσι. Δε βελτιώνεται η συμβίωση υψώνοντας φράχτες».

Τους είπε, καθαρά να μην απαρνηθούν την ανθρωπιά και ότι για την οικοδόμηση της ειρήνης είναι απαραίτητος ο σεβασμός, στους άλλους ανθρώπους και στους λαούς. Λόγια ,με αποδεκτές όλους εκείνους που φώναζαν να φύγουν όλοι, όλους εκείνους που μιλούσαν για αλλοίωση των τοπικών κοινωνιών ,σπέρνοντας μίσος και φανατισμό.

Σε αυτούς, που φώναζαν και καλούσαν σε κινητοποιήσεις για να μην πάνε τα προσφυγόπουλα σχολείο, θαρρείς και θα βρώμιζαν τους συμμαθητές τους και τα σχολεία μας. Σε αυτούς που ήθελαν εγγυήσεις ότι οι ΔΥΕΠ θα λειτουργούν σε άλλο ωράριο και τα προσφυγόπουλα δεν θα έρχονται σε επαφή με τα δικά μας παιδιά. "Όποιος σας φοβάται δεν σας έχει κοιτάξει στα μάτια", Όποιος σας φοβάται δεν έχει δει τα παιδιά σας. Λησμονεί ότι η αξιοπρέπεια και η ελευθερία υπερβαίνουν φόβο και διαίρεση. Λησμονούν ότι η μετανάστευση δεν είναι ένα πρόβλημα της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, της Ευρώπης και της Ελλάδος. Είναι ένα πρόβλημα του κόσμου'", είπε στην ομιλία του ο Πάπας.

Με απλά και κατανοητά λόγια είπε το δεδομένο, ότι οι πόλεμοι γεννούν την προσφυγιά και αυτό αφορά όλο τον κόσμο, είναι πρόβλημα όλου του κόσμου. Γιατί μην ξεχνάμε τα λόγια πολλών ακραίων και ρατσιστών που λίγο πολύ έλεγαν και μας λένε, ότι θέλουν να έρχονται στον τόπο ,μας για να μας αλλάξουν την καθημερινότητα μας και να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Όμως σκόπιμα ξεχνούν ότι κανείς τους δεν θέλει να μείνει στο τόπο μας, η Ευρωπαϊκή ένωση τους εγκλωβίζει στα νησιά μας και για αυτό χτίζει φυλακές για να τους κρύψει και να μην ενοχλούν .

Γιατί, απλά όλοι αυτοί μισούν και φοβούνται συγχρόνως, κάθε τι ξένο και διαφορετικό και για αυτό σπέρνουν ζιζάνια και βλέπουν δαίμονες.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

taksi
«Η μείωση της ύλης και η αναστολή της Τράπεζας Θεμάτων είναι μονόδρομος»
«Πρώτα διαμορφώνεις την ύλη και τους στόχους που μπορούν όλα τα σχολεία της επικράτειας να φτάσουν. Μετά στις εξετάσεις δείχνεις το μέτρο αγάπης...
«Η μείωση της ύλης και η αναστολή της Τράπεζας Θεμάτων είναι μονόδρομος»
ΟΙΕΛΕ για voucher: Nέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
Νέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών; «Μόνο για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς το voucher των 200 ευρώ» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας
ΟΙΕΛΕ για voucher: Nέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών