Σχολεία - μαθητές: Μέτρα λόγω «Όμικρον» στη Γαλλία

Μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ. Τα μέτρα που θα ισχύσουν για 4 εβδομάδες περιλαμβάνουν κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων, μέτρα στα σχολεία και ενίσχυση της τηλεργασίας.

Ο Ζαν Καστέξ διευκρίνισε ότι, επί του παρόντος, δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί lockdown ή απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Το νέο κύμα της πανδημίας «απαιτεί νέα μέτρα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και πάλι υψηλός. 

Για την παραλλαγή Όμικρον ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στη χώρα 25 κρούσματα, από τα οποία 21 ήταν «εισαγόμενα» από τη Νότια Αφρική και τα άλλα τέσσερα οφείλονται σε τοπική μετάδοση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας είπε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα στα δημοτικά σχολεία, κυρίως σε ό,τι αφορά την τήρηση των αποστάσεων. Τα υπέρβαρα παιδιά ή όσα έχουν άλλα υποκείμενα νοσήματα, ηλικίας 5-12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν από τις 15 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας είπε ότι ενδέχεται να ξεκινήσει ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι υγειονομικές αρχές.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Από το Ντουμπάι μέχρι τη συνταγματική αναθεώρηση – Όλα στο τραπέζι της σύγκρουσης
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή: Μητσοτάκης κατά Κωνσταντοπούλου για τα περί οικογένειας και τοξικότητας
Μητσοτάκης: Από το Ντουμπάι μέχρι τη συνταγματική αναθεώρηση – Όλα στο τραπέζι της σύγκρουσης
Νεκρή 19χρονη στην Κεφαλονιά
Κεφαλονιά: Ξεσπά η αδελφή της 19χρονης - «Ό,τι κι αν ήταν η Μυρτώ, ήταν ένα παιδί»
Κεφαλονιά: Ξέσπασε η αδελφή της Μυρτούς κατά των συλληφθέντων - «Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»
Κεφαλονιά: Ξεσπά η αδελφή της 19χρονης - «Ό,τι κι αν ήταν η Μυρτώ, ήταν ένα παιδί»