Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
aithousa
«Τα μαθησιακά δικαιώματα των μαθητών μας είναι αδιαπραγμάτευτα», τονίζει ο ΣΕΠΕ «Α. Δελμούζος»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Α. Δελμούζος» καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας έχει αφήσει ακάλυπτα πολλά κενά εκπαιδευτικών, τα οποία επιχειρεί να καμουφλάρει με μετακινήσεις εκπαιδευτικών, ακόμη και από τμήματα ένταξης.

«Η βίαιη διακοπή των μαθημάτων του τμήματος ένταξης κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς προκαλεί ανυπολόγιστες συνέπειες στην μαθησιακή πρόοδο των μαθητών του, καθώς και στην λειτουργία της σχολικής μονάδας από την στιγμή που αναστέλλει την λειτουργία του συνόλου των υποστηρικτικών παιδαγωγικών  δομών του, που προβλέπονται από την νομοθεσία», τονίζει ο Σύλλογος.

Η ανακοίνωση

Η φετινή σχολική χρονιά , μετά από μια χρονιά τηλεκπαίδευσης είναι μια κρίσιμη παιδαγωγικά χρονιά. Δυστυχώς το υπουργείο παιδείας αντί να σπεύσει να προσλάβει εκπαιδευτικούς για να καλυφθεί το σύνολο των κενών με τα οποία άρχισε η σχολική χρονιά ή  προέκυψαν κατά την διάρκεια της , αφήνει τα σχολεία στην τύχη τους ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι  μαθησιακές  ανάγκες είναι ακόμα πιο αυξημένες στην πιο ευαίσθητη  ομάδα των μαθητών μας , εκείνων που εντάσσονται στα τμήματα ένταξης .

Δυστυχώς το δικαίωμα στην μόρφωση των μαθητών μας τίθεται σε αμφισβήτηση , εξαιτίας των σχεδιασμών της διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής να κλείσει Τμήματα Ένταξης και να μετακινήσεις τους εκπαιδευτικούς σε ειδικό σχολείο για την κάλυψη των κενών του.

Η βίαιη διακοπή των μαθημάτων του τμήματος ένταξης κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς προκαλεί ανυπολόγιστες συνέπειες στην μαθησιακή πρόοδο των μαθητών του, καθώς και στην λειτουργία της σχολικής μονάδας από την στιγμή που αναστέλλει την λειτουργία του συνόλου των υποστηρικτικών παιδαγωγικών  δομών του, που προβλέπονται από την νομοθεσία .
Στα δεκάδες κενά που επιβάλουν την αναστολή τμημάτων ολοήμερου στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας, έρχονται να προστεθούν και τα κενά σε ειδικό σχολείο της περιοχής μας. Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη του συνόλου των κενών, πρωτίστως στα ειδικά σχολεία με προσλήψεις αναπληρωτών .

Καλούμε το διορισμένο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής να μην τολμήσει να κλείσει Τμήμα Ένταξης σχολικής μονάδας για να καλύψει κενά σε ειδικό σχολείο . Τα κενά καλύπτονται αποκλειστικά με προσλήψεις.  

Τα μαθησιακά δικαιώματα των μαθητών μας είναι αδιαπραγμάτευτα .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

taksi
«Η μείωση της ύλης και η αναστολή της Τράπεζας Θεμάτων είναι μονόδρομος»
«Πρώτα διαμορφώνεις την ύλη και τους στόχους που μπορούν όλα τα σχολεία της επικράτειας να φτάσουν. Μετά στις εξετάσεις δείχνεις το μέτρο αγάπης...
«Η μείωση της ύλης και η αναστολή της Τράπεζας Θεμάτων είναι μονόδρομος»
ΟΙΕΛΕ για voucher: Nέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
Νέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών; «Μόνο για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς το voucher των 200 ευρώ» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας
ΟΙΕΛΕ για voucher: Nέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών