Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Νεφρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Παλέρμο, Κλινικός Ερευνητής του «Renal Research Institute» της Νέας Υόρκης και Πρόεδρος της «Associazione Ipertensione Nefrologia Trapianto Renale (IPNET)» του Reggio της Καλαβρίας, Carmine Zoccali, για το πλούσιο ερευνητικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο του.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής.

Πρόγραμμα Τελετής Αναγόρευσης

Έναρξη - Προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Κυριάκο Αναστασιάδη

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου

Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητή Θεόδωρο Δαρδαβέση

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Κυριάκο Αναστασιάδη

Έπαινος του τιμωμένου από την Καθηγήτρια Νεφρολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Αικατερίνη Παπαγιάννη

Τελετή Αναγόρευσης

Ανάγνωση και επίδοση του ψηφίσματος και του τίτλου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Κυριάκο Αναστασιάδη

Επίδοση διασήμου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Κυριάκο Αναστασιάδη

Επίδοση αναμνηστικής πλακέτας τιμής από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου

Αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο, με θέμα: «The concept of risk in medicine: an epistemological perspective»

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα τιμωμένου

O Καθηγητής Carmine Zoccali γεννήθηκε το 1947 στο Reggio της Καλαβρίας στην Ιταλία. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Καθηγητής Νεφρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο και Διευθυντής του «Division of Nephrology, Hypertension and Renal Transplantation Ospedali Riuniti» στο Reggio της Καλαβρίας. Έχει εξειδίκευση στην Αρτηριακή Υπέρταση και στην Κλινική Επιδημιολογία και είναι ιδρυτής και ο πρώτος Διευθυντής της «Reggio Calabria Unit» του «Institute of Clinical Physiology of Pisa, National Research Center (IFC-CNR)». Επί του παρόντος, είναι Κλινικός ερευνητής, μέλος του «Renal Research Institute» της Νέας Υόρκης και Πρόεδρος της «Associazione Ipertensione Nefrologia Trapianto Renale (IPNET)» στο Reggio της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Ο Καθηγητής Zoccali διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Νεφρολογικής Εταιρείας και ήταν ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του «EUropean REnal and CArdiovascular medicine (EURECA-m) Working Group» της ERA-EDTA. Έχει διατελέσει επί έτη Editor-in-Chief του «Nephrology Dialysis Transplantation», επίσημο περιοδικό της ERA-EDTA, Πρόεδρος του ERA-EDTA Registry, μέλος του «Scientific Advisory Board», της «Education Committee» και της «European Best Practice Committee» της ERA-EDTA και Πρόεδρος της «Italian Society of Nephrology».

Επί 40 και πλέον έτη ο Καθηγητής Zoccali πραγματοποίησε πλήθος πρωτοποριακών μελετών, κυρίως στους τομείς της εξέλιξης της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου, της Αρτηριακής Υπέρτασης και της Καρδιαγγειακής Νόσου στη Χρόνια Νεφρική Νόσο. Είναι ένας από τους πρώτους επιστήμονες που περιέγραψαν τον υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο των ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο και η πρωτοποριακή του έρευνα έχει συμβάλει στην ανάδειξη των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο που αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου των ασθενών αυτών. Κατά την περίοδο που ήταν υπεύθυνος για το Registry της ERA-EDTA ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη συστηματική καταγραφή της επιδημιολογίας της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι η Χρόνια Νεφρική Νόσος αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, καθώς αφορά στο 10% του πληθυσμού. Το 2001 ανέλαβε την ευθύνη της αναδιοργάνωσης της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεφρολογίας. Έδωσε βαρύτητα στην εξ αποστάσεως μάθηση και στην αξιοποίηση του διαδικτύου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού NDT Educational, το οποίο κατέχει σημαντική θέση στην ενημέρωση των Νεφρολόγων σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι δημοσιεύσεις του στο PubMed είναι περισσότερες από 800, με περισσότερες από 35.000 αναφορές. Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης του Πανεπιστημίου «John Hopkins University», ο Καθηγητής Zoccali κατατάσσεται 7ος παγκοσμίως και 1ος στην Ευρώπη ειδικός στη Χρόνια Νεφρική Νόσο. Έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

vrefonipiokomos_thessaloniki
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
Η γυναίκα χαστουκίζει ένα παιδάκι και το τραβάει βίαια από το χεράκι του, ενώ ακούγεται να λέει: «εσύ τι κοιτάς λες και θα φας. Έλα πάμε για ύπνο».
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σίγουρα δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί με μεγάλη στεναχώρια την πρωτοφανή κατρακύλα μιας παράταξης του κόμματός του που πλέον δεν έχει καμιά...
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ