oikonomou
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Πυρά Οικονόμου κατά Τσίπρα με αφορμή την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλλάξει το πρωτόκολλο στα σχολεία για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία

«Η κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης. Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν!», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του-απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παράλληλα επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη», και συμπλήρωσε:

«Αυτά λέει ο κ Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση. Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80.000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών.

Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων γενικής παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26. Από πέρυσι έγιναν 16.200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Μόλις χθες παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

«Η κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών τής εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό τής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον τής νεολαίας μας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανία
Αναστάτωση στα σχολεία της Λήμνου: Κενά και διαρκείς μετακινήσεις εκπαιδευτικών έως τον Φεβρουάριο
Σε καθεστώς διαρκούς αστάθειας τα σχολεία της Λήμνου
Αναστάτωση στα σχολεία της Λήμνου: Κενά και διαρκείς μετακινήσεις εκπαιδευτικών έως τον Φεβρουάριο
pinakides_6.jpg
Αλλαγή εποχής για τις πινακίδες κυκλοφορίας στην Ελλάδα
Το μοντέλο που ισχύει εδώ και δεκαετίες – τρεις χαρακτήρες και τέσσερα ψηφία, με τον διακριτικό κωδικό “GR” στο αριστερό μπλε πλαίσιο – έχει σχεδόν...
Αλλαγή εποχής για τις πινακίδες κυκλοφορίας στην Ελλάδα
συντ
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών και οι διαφοροποιήσεις λόγω Καθαράς Δευτέρας
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, προβλέπεται διαχωρισμός μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών, ώστε να αποφεύγεται η ταυτόχρονη πίστωση όλων των συντάξεων
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών και οι διαφοροποιήσεις λόγω Καθαράς Δευτέρας