Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Θα φτάνουν λόγια, φωνές εκπαιδευτικών στις διευθύνσεις και στα υπουργεία να καταφθάσουν - επιτέλους και ήμαρτον - στα σχολεία μας ψυχολόγοι. Έστω μία/ένας ψυχολόγος ανά πέντε σχολεία, για το θεαθήναι, βρε παιδί μου!

Περπατάω συχνά.

Σε ένα παρκάκι πριν από λίγες μέρες έγινε. Ένα κορίτσι 15-16 χρονών, με τη δική μου εκτίμηση, όμορφο, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Την ακολουθούσε ένας άντρας αρκετά μεγάλης ηλικίας. Κάθισαν στο παγκάκι περίπου είκοσι μέτρα πιο πέρα από όπου καθόμουν εγώ. Απ' ό,τι κατάλαβα ήταν ο πατέρας της. Οικογένεια χωρισμένη. Προβλήματα. Κάποια στιγμή άρχισε να της μιλάει πολύ δυνατά, πόσες φορές της είπε "βλάκα"  "βλάκα". Κάποια στιγμή της λέει "σε έχω χτυπήσει από το καλοκαίρι; ε; ε; " Το έλεγε σα να έχουν περάσει χρόνια. Σαν να είναι κάτι το αμελητέο. Σαν να της κάνει χάρη. Δεν γράφω πώς ένιωσα. Μου έφερε και μνήμες.

    Λίγο αν κυκλοφορείτε, νιώθετε ότι ο εκνευρισμός είναι διάχυτος. Ότι ο ψυχικος πόνος και η αδυναμία έχουν αποκτήσει διαστάσεις, όγκο, βάρος.  Στο δρόμο, στα πάρκα, στα σπίτια με ανοιχτά ή κλειστά παράθυρα, στα σχολεία.

     Θα φτάνουν λόγια, φωνές εκπαιδευτικών στις διευθύνσεις και στα υπουργεία να καταφθάσουν - επιτέλους και ήμαρτον - στα σχολεία μας ψυχολόγοι. Έστω μία/ένας ψυχολόγος ανά πέντε σχολεία, για το θεαθήναι, βρε παιδί μου! Συγνώμη: βρε Υπουργέ μου ήθελα να πω! Ή ορθότερα: βρε Πρωθυπουργέ μου! Πέρσι σαν σήμερα, 2 Δεκεμβρίου το 2020, είχαν γίνει  οι προσλήψεις των ψυχολόγων στα σχολεία. 

     Φέτος αργήσαμε περισσότερο. Ξέρουμε. Ξέρουμε. Μάλλον αποτελεί πολυτέλεια, μια συγκαλυμμένη διαδικασία ευγονικής, να επιβιώσουν οι άριστοι.

     Ντροπή!

Βαγγέλης Δήμας

Φιλόλογος

1ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

katalipseis sxoleia
Θέλουμε ή όχι καταλήψεις Σχολείων;
«Θεωρούνται ακόμη και σήμερα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών, που το «σιγοντάρουν» τόσο η πολιτεία όσο και οι σύλλογοι γονέων  και...
Θέλουμε ή όχι καταλήψεις Σχολείων;
ipourgeio_paideias
Διορισμοί ΕΕΠ: Διόρθωση του ΥΠΑΙΘ στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο
Διόρθωση στο Παράρτημα «Διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο», της Απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων – Αναλυτικά το ΦΕΚ
Διορισμοί ΕΕΠ: Διόρθωση του ΥΠΑΙΘ στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο
κρούσματα αττική ερμού
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
Δραματική αύξηση έως και 60% σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική, από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη του ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη