Καθυστερήσεις στις συντάξεις: Σύνταξη ίσον Διαθεσιμότητα;
«Με ρωτούν συνάδελφοι/σσες και φίλοι/ες: "πώς είναι τώρα στη σύνταξη;" και μου ’ρχεται αυθόρμητα να απαντήσω "όπως στη διαθεσιμότητα"...»

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αλλά και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι βγαίνουν κάθε χρόνο στη σύνταξη συμπληρώνοντας 35, 40 ή και παραπάνω χρόνια στην εργασία τους.

Και πώς τους αντιμετωπίζει η πολιτεία, το κράτος και η κυβέρνηση; Θα περιμένεις 2, 3 ή και περισσότερα χρόνια για να πάρεις τη σύνταξή σου.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια περιμένουν γύρω στα 2,5 χρόνια για να λάβουν την κύρια σύνταξη  και γύρω στα 3 χρόνια για ένα έστω κουτσουρεμένο εφάπαξ από τις κρατήσεις που τους γίνονταν μια ολόκληρη ζωή. Υποτίθεται ότι την κατάσταση θεραπεύει μερικώς η παροχή προσωρινής σύνταξης, που για τους εκπαιδευτικούς κυμαίνεται στα 600-700 ευρώ το μήνα!! Μετά από 35 και 40 χρόνια εργασίας……

Αλλά και για αυτήν όμως ακόμα, πρέπει να περιμένει ο συνταξιούχος ίσως και 5 ή και παραπάνω μήνες. Μέχρι τότε;

Μέχρι τότε το γνωστό ανάλγητο κράτος, με την «κυβέρνηση των αρίστων» στο τιμόνι, απαιτεί από σένα να πληρώνεις κανονικά ολόκληρους τους φόρους (εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, αυτοκινήτου κ.ά.), αλλά και η ρημάδα η ζωή για να επιβιώσεις απαιτεί να ικανοποιούνται οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες στέγασης, διαβίωσης, υγείας κ.λπ. που δεν «καταλαβαίνουν» από γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστέρησης…

Και όταν με το καλό πάρεις τη σύνταξη μετά από κάποια χρόνια, στην φορολογούν αναδρομικά δύο φορές, λόγω αυξημένου ετήσιου εισοδήματος !!

Αυτό είναι το κράτος και οι κυβερνήτες του, που όμως απαιτούν από τους πολίτες να τηρούν τους νόμους και να ανταποκρίνονται χωρίς καθυστέρηση σε όλες τις υποχρεώσεις τους.

Πόσα ψέματα έχουν πει στην κοινωνία ο κ. Βρούτσης, ο κ. Χατζιδάκις και ο κ. Μητσοτάκης, όταν μας έλεγαν ότι θα πατάμε ένα κουμπί και θα βγαίνει η σύνταξη, ή ότι θα αναλάβουν την έκδοση σύνταξης ιδιώτες και θα βγαίνει γρήγορα. Πολλά και άθλια ψέματα. Και παράλληλα αντί να μειώνουν τον αριθμό των  εκκρεμών συντάξεων, τις αυξάνουν. Αντί να νοικοκυρεύουν το ΕΦΚΑ ως άριστοι που δηλώνουν ότι είναι, το πλεόνασμα το έκαναν έλλειμμα.

Με ρωτούν συνάδελφοι/σσες και φίλοι/ες:  «πώς είναι τώρα στη σύνταξη;» και μου ’ρχεται αυθόρμητα να απαντήσω «όπως στη διαθεσιμότητα»…….

Υ.Γ. Αφιερωμένο στην κα Κεραμέως, που μας έστειλε και επιστολή για να μας ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες μας στην εκπαίδευση και να μας πει ότι περιμένει τη γνώμη μας για εκπαιδευτικά θέματα (την οποία βεβαίως αγνοούσε επιδεικτικά όσο ήμασταν στα σχολεία). Μήπως να φροντίσει οι υπηρεσίες των οποίων προΐσταται να διαβιβάζουν έγκαιρα τα έγγραφα των συνταξιοδοτηθέντων εκπαιδευτικών στον ΕΦΚΑ και όχι μετά από ακόμα και 4 - 5 μήνες;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας
Τα φετινά θέματα και οι απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας για Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας