Για διορισμούς εκπαιδευτικών μίλησε ανάμεσα σε άλλα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στα πλαίσια επίσκεψής της σε Εκπαιδευτικές δομές του Νομού Φλώρινας

Στην ανάγκη μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, η υπουργός Παιδείας στη διάρκεια επίσκεψής της σε εκπαιδευτικές δομές του Νομού Φλώρινας.

Η Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Αμμοχωρίου, το Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας που συστεγάζεται με το 7ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας, το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας, το 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Φλώρινας, το Δημόσιο ΙΕΚ της περιοχής, ενώ συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητο Πασσαλή.

Η Υπουργός, κατά την επίσκεψή της στα σχολεία, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενημερώθηκε για τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούνται, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, συζήτησε για τα νέα Προγράμματα Σπουδών, ενώ έπαιξε βόλεϊ με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας.

Συζητώντας με εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου,  η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στους μόνιμους  διορισμούς εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν μετά από δώδεκα χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά: “Σκοπεύω να συνεχίσω προκειμένου να πάρουμε κι άλλους και να φύγουμε από αυτή τη στρέβλωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών”. 

1o_epal_florinas.jpg

Η Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε και το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας όπου συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως και για την σχεδιαζόμενη ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού των δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η κα Κεραμέως συζήτησε με εκπαιδευτικούς και καταρτιζόμενους στο Δημόσιο ΙΕΚ Φλώρινας για την αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης όπως την σχεδιαζόμενη ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού των δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, την ίδρυση Θεματικών και Πειραματικών Ι.Ε.Κ., την καθιέρωση της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ., την έναρξη λειτουργίας των Γραφείων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (Γ.Ε.Α.Σ.).

Την Υπουργό Παιδείας συνόδευσαν ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Λύγουρας, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Μαρνέρη και ο πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας ΝΔ Φλώρινας Νικόλαος Ευαγγέλου.

«Είναι καθήκον και χαρά μας να είμαστε κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών, όπως η Φλώρινα. Συζητήσαμε για τα νέα Προγράμματα Σπουδών, για τις αλλαγές που ζουν στη σχολική τους καθημερινότητα, για τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, καθώς και για τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούνται σε σχολεία της περιοχής, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, που ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι πιλοτικά στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και φέτος καθολικά σε όλα τα σχολεία της χώρας. Είχα την ευκαιρία να πω για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τα παιδιά μας», δήλωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ προκηρύξεις 2022
ΓΡΑΠΤΟΣ Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2Γ: Διορισμός για 130 ειδικότητες εκπαιδευτικών
Μόνιμοι διορισμοί εντός του 2023 μόνο μέσω του Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για όλους τους εκπαιδευτικούς σε διοικητικές θέσεις σε υπουργεία, δήμους,...
ΓΡΑΠΤΟΣ Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2Γ: Διορισμός για 130 ειδικότητες εκπαιδευτικών