Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
γυμναστική σχολείο μαθητές
«Απαράδεκτο ρουσφέτι, κατόπιν άνωθεν εντολής», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης» - Τοποθετημένη αναπληρώτρια δασκάλα με χρέωση το μάθημα της Γυμναστικής έμεινε στο ίδιο σχολείο, ενώ ζητήθηκε επανατοποθέτηση της γυμνάστρια

«Απαράδεκτο ρουσφέτι, κατόπιν άνωθεν εντολής» που «θίγει τη μόρφωση των παιδιών και καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης», καθώς αναπληρώτρια γυμνάστρια κλήθηκε να προβεί σε αίτηση επανατοποθέτησης, ενώ η αναπληρώτρια δασκάλα που είχε χρέωση να κάνει το μάθημα της Γυμναστικής έως τότε παραμένει στο σχολείο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το απαράδεκτο καθεστώς της ανάθεσης μαθημάτων, για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ρουσφετιού», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης».

Μάλιστα, σύμφωνα με το σωματείο των εκπαιδευτικών, «το εξοργιστικό αυτό γεγονός λαμβάνει χώρα τη στιγμή που 2 τμήματα στο 10ο Δημοτικό Αχαρνών και 1 τμήμα στο 1ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων δεν έχουν δάσκαλο τάξης, συνεπώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται με τα "περισσεύματα" των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών και τα ολοήμερα τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους»!

Αναλυτικά η καταγγελία των εκπαιδευτικών:

Καταγγελία: Απαράδεκτο ρουσφέτι, κατόπιν άνωθεν εντολής, θίγει τη μόρφωση των παιδιών και καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Συνάδελφοι,

στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών είναι τοποθετημένη αναπληρώτρια δασκάλα με χρέωση να κάνει το μάθημα της Γυμναστικής για 20 ώρες!!! Όταν μάλιστα αναπληρώτρια γυμνάστρια τοποθετήθηκε, για να καλύψει το κενό της γυμναστικής στο εν λόγω σχολείο, είναι αυτή τελικά που κλήθηκε να κάνει αίτηση επανατοποθέτησης αφού, κατόπιν άνωθεν εντολής, η δασκάλα παραμένει στο σχολείο, για να συνεχίσει να κάνει το μάθημα της γυμναστικής…!!!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το απαράδεκτο καθεστώς της ανάθεσης μαθημάτων, για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ρουσφετιού!! Το γεγονός είναι αποκαλυπτικό της έλλειψης σοβαρότητας της διοίκησης, αναφορικά με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, και συνιστά ευθεία βολή στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι δεδομένη η θέση του σωματείου μας πως το κάθε διδακτικό αντικείμενο θα πρέπει να το αναλαμβάνει ο ανάλογος εξειδικευμένος επιστήμονας εκπαιδευτικός. 

Το εξοργιστικό αυτό γεγονός λαμβάνει χώρα τη στιγμή που 2 τμήματα στο 10ο Δημοτικό Αχαρνών και 1 τμήμα στο 1ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων δεν έχουν δάσκαλο τάξης, συνεπώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται με τα «περισσεύματα» των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών και τα ολοήμερα τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Στο «αναβαθμισμένο ποιοτικά σχολείο» που ευαγγελίζεται Κυβέρνηση και Υπουργείο, το όλο «σκηνικό» των εκπαιδευτικών κενών συνθέτουν και τα δεκάδες κενά σε μαθήματα ειδικοτήτων, παράλληλης στήριξης, τμήματα ένταξης στα σχολεία της Β΄ Αν. Αττικής.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί τη Δ/νση Αν. Αττικής να ανακαλέσει την απόφασή της και να καλύψει άμεσα τα κενά σε δασκάλους στα τμήματα που μέρες τώρα λειτουργούν με περισσεύματα διδακτικών ωρών. 

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης να επιληφθεί του θέματος.

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Συλλόγου μας, δίνοντας δυναμική απάντηση στην προσπάθεια Κυβέρνησης και Υπουργείου να χτυπήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα οποία με τη δράση τους συνιστούν τροχοπέδη στα αντιδραστικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδιά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΕΚΑ - ΟΑΕΔ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Πότε πληρώνουν 1.000.000 πολίτες

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Νέα προγράμματα σπουδών Νεοελληνικής Γλώσσας: Εκδήλωση επιστημονικού διαλόγου
Εκδήλωση επιστημονικού διαλόγου για τα νέα προγράμματα σπουδών Νεοελληνικής Γλώσσας από την επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία»
Νέα προγράμματα σπουδών Νεοελληνικής Γλώσσας: Εκδήλωση επιστημονικού διαλόγου
Ηλικιωμένος - Νέα μέτρα - Υποχρεωτικός εμβολιασμός
Νέα «μπλόκα» στους ανεμβολίαστους: Πώς θα μπει τέλος στα «μαϊμού» πιστοποιητικά νόσησης
Πώς θα μπει τέλος στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Τι προβλέπει η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Νέα «μπλόκα» στους ανεμβολίαστους: Πώς θα μπει τέλος στα «μαϊμού» πιστοποιητικά νόσησης
Εκπαιδευτικός
Στο στόχαστρο ξανά οι εκπαιδευτικοί - Νέες μηνύσεις γονέων
Στο στόχαστρο γονέων ξανά οι εκπαιδευτικοί - Μήνυση επειδή ολοήμερο τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του για μία ημέρα - Μήνυση και για την εφαρμογή...
Στο στόχαστρο ξανά οι εκπαιδευτικοί - Νέες μηνύσεις γονέων
εκπαιδευτικοί στην τάξη - σεμινάρια
Tο διδακτικό και το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών
Το διδακτικό και το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών στα σχολεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια και μύθοι – μεθοδεύσεις και πραγματικότητα
Tο διδακτικό και το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών