γυμναστική σχολείο μαθητές
«Απαράδεκτο ρουσφέτι, κατόπιν άνωθεν εντολής», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης» - Τοποθετημένη αναπληρώτρια δασκάλα με χρέωση το μάθημα της Γυμναστικής έμεινε στο ίδιο σχολείο, ενώ ζητήθηκε επανατοποθέτηση της γυμνάστρια

«Απαράδεκτο ρουσφέτι, κατόπιν άνωθεν εντολής» που «θίγει τη μόρφωση των παιδιών και καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης», καθώς αναπληρώτρια γυμνάστρια κλήθηκε να προβεί σε αίτηση επανατοποθέτησης, ενώ η αναπληρώτρια δασκάλα που είχε χρέωση να κάνει το μάθημα της Γυμναστικής έως τότε παραμένει στο σχολείο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το απαράδεκτο καθεστώς της ανάθεσης μαθημάτων, για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ρουσφετιού», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης».

Μάλιστα, σύμφωνα με το σωματείο των εκπαιδευτικών, «το εξοργιστικό αυτό γεγονός λαμβάνει χώρα τη στιγμή που 2 τμήματα στο 10ο Δημοτικό Αχαρνών και 1 τμήμα στο 1ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων δεν έχουν δάσκαλο τάξης, συνεπώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται με τα "περισσεύματα" των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών και τα ολοήμερα τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους»!

Αναλυτικά η καταγγελία των εκπαιδευτικών:

Καταγγελία: Απαράδεκτο ρουσφέτι, κατόπιν άνωθεν εντολής, θίγει τη μόρφωση των παιδιών και καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Συνάδελφοι,

στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών είναι τοποθετημένη αναπληρώτρια δασκάλα με χρέωση να κάνει το μάθημα της Γυμναστικής για 20 ώρες!!! Όταν μάλιστα αναπληρώτρια γυμνάστρια τοποθετήθηκε, για να καλύψει το κενό της γυμναστικής στο εν λόγω σχολείο, είναι αυτή τελικά που κλήθηκε να κάνει αίτηση επανατοποθέτησης αφού, κατόπιν άνωθεν εντολής, η δασκάλα παραμένει στο σχολείο, για να συνεχίσει να κάνει το μάθημα της γυμναστικής…!!!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το απαράδεκτο καθεστώς της ανάθεσης μαθημάτων, για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ρουσφετιού!! Το γεγονός είναι αποκαλυπτικό της έλλειψης σοβαρότητας της διοίκησης, αναφορικά με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, και συνιστά ευθεία βολή στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι δεδομένη η θέση του σωματείου μας πως το κάθε διδακτικό αντικείμενο θα πρέπει να το αναλαμβάνει ο ανάλογος εξειδικευμένος επιστήμονας εκπαιδευτικός. 

Το εξοργιστικό αυτό γεγονός λαμβάνει χώρα τη στιγμή που 2 τμήματα στο 10ο Δημοτικό Αχαρνών και 1 τμήμα στο 1ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων δεν έχουν δάσκαλο τάξης, συνεπώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται με τα «περισσεύματα» των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών και τα ολοήμερα τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Στο «αναβαθμισμένο ποιοτικά σχολείο» που ευαγγελίζεται Κυβέρνηση και Υπουργείο, το όλο «σκηνικό» των εκπαιδευτικών κενών συνθέτουν και τα δεκάδες κενά σε μαθήματα ειδικοτήτων, παράλληλης στήριξης, τμήματα ένταξης στα σχολεία της Β΄ Αν. Αττικής.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί τη Δ/νση Αν. Αττικής να ανακαλέσει την απόφασή της και να καλύψει άμεσα τα κενά σε δασκάλους στα τμήματα που μέρες τώρα λειτουργούν με περισσεύματα διδακτικών ωρών. 

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης να επιληφθεί του θέματος.

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Συλλόγου μας, δίνοντας δυναμική απάντηση στην προσπάθεια Κυβέρνησης και Υπουργείου να χτυπήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα οποία με τη δράση τους συνιστούν τροχοπέδη στα αντιδραστικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδιά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoli-foitites-mathimata-panepistimio.jpg
Πανεπιστήμια 2022: «Μας λένε βάλτε μπουφάν στα αμφιθέατρα, δεν πειράζει», καταγγέλλουν οι φοιτητές
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, καταγγέλλουν ότι μένουν χωρίς θέρμανση στα αμφιθέατρα, πάνω από τη μισή ημέρα, εν έτει 2022
Πανεπιστήμια 2022: «Μας λένε βάλτε μπουφάν στα αμφιθέατρα, δεν πειράζει», καταγγέλλουν οι φοιτητές