γυμναστική σχολείο μαθητές
«Απαράδεκτο ρουσφέτι, κατόπιν άνωθεν εντολής», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης» - Τοποθετημένη αναπληρώτρια δασκάλα με χρέωση το μάθημα της Γυμναστικής έμεινε στο ίδιο σχολείο, ενώ ζητήθηκε επανατοποθέτηση της γυμνάστρια

«Απαράδεκτο ρουσφέτι, κατόπιν άνωθεν εντολής» που «θίγει τη μόρφωση των παιδιών και καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης», καθώς αναπληρώτρια γυμνάστρια κλήθηκε να προβεί σε αίτηση επανατοποθέτησης, ενώ η αναπληρώτρια δασκάλα που είχε χρέωση να κάνει το μάθημα της Γυμναστικής έως τότε παραμένει στο σχολείο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το απαράδεκτο καθεστώς της ανάθεσης μαθημάτων, για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ρουσφετιού», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης».

Μάλιστα, σύμφωνα με το σωματείο των εκπαιδευτικών, «το εξοργιστικό αυτό γεγονός λαμβάνει χώρα τη στιγμή που 2 τμήματα στο 10ο Δημοτικό Αχαρνών και 1 τμήμα στο 1ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων δεν έχουν δάσκαλο τάξης, συνεπώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται με τα "περισσεύματα" των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών και τα ολοήμερα τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους»!

Αναλυτικά η καταγγελία των εκπαιδευτικών:

Καταγγελία: Απαράδεκτο ρουσφέτι, κατόπιν άνωθεν εντολής, θίγει τη μόρφωση των παιδιών και καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Συνάδελφοι,

στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών είναι τοποθετημένη αναπληρώτρια δασκάλα με χρέωση να κάνει το μάθημα της Γυμναστικής για 20 ώρες!!! Όταν μάλιστα αναπληρώτρια γυμνάστρια τοποθετήθηκε, για να καλύψει το κενό της γυμναστικής στο εν λόγω σχολείο, είναι αυτή τελικά που κλήθηκε να κάνει αίτηση επανατοποθέτησης αφού, κατόπιν άνωθεν εντολής, η δασκάλα παραμένει στο σχολείο, για να συνεχίσει να κάνει το μάθημα της γυμναστικής…!!!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το απαράδεκτο καθεστώς της ανάθεσης μαθημάτων, για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ρουσφετιού!! Το γεγονός είναι αποκαλυπτικό της έλλειψης σοβαρότητας της διοίκησης, αναφορικά με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, και συνιστά ευθεία βολή στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι δεδομένη η θέση του σωματείου μας πως το κάθε διδακτικό αντικείμενο θα πρέπει να το αναλαμβάνει ο ανάλογος εξειδικευμένος επιστήμονας εκπαιδευτικός. 

Το εξοργιστικό αυτό γεγονός λαμβάνει χώρα τη στιγμή που 2 τμήματα στο 10ο Δημοτικό Αχαρνών και 1 τμήμα στο 1ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων δεν έχουν δάσκαλο τάξης, συνεπώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται με τα «περισσεύματα» των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών και τα ολοήμερα τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Στο «αναβαθμισμένο ποιοτικά σχολείο» που ευαγγελίζεται Κυβέρνηση και Υπουργείο, το όλο «σκηνικό» των εκπαιδευτικών κενών συνθέτουν και τα δεκάδες κενά σε μαθήματα ειδικοτήτων, παράλληλης στήριξης, τμήματα ένταξης στα σχολεία της Β΄ Αν. Αττικής.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί τη Δ/νση Αν. Αττικής να ανακαλέσει την απόφασή της και να καλύψει άμεσα τα κενά σε δασκάλους στα τμήματα που μέρες τώρα λειτουργούν με περισσεύματα διδακτικών ωρών. 

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης να επιληφθεί του θέματος.

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Συλλόγου μας, δίνοντας δυναμική απάντηση στην προσπάθεια Κυβέρνησης και Υπουργείου να χτυπήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα οποία με τη δράση τους συνιστούν τροχοπέδη στα αντιδραστικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδιά τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο