ειδική αγωγή σεμινάριο
Σχολική αίθουσα
«Έχουμε απευθυνθεί παντού και το μόνο που βιώνουμε είναι η πλήρης απαξίωση των δικαιωμάτων των παιδιών μας» λένε οι γονείς των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών που αντιμετωπίζει, όπως πολλά άλλα σχολεία, σοβαρά προβλήματα

Γονείς μαθητών του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών απευθύνουν επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, βουλευτές, τη δημοτική αρχή αλλά και επιστήμονες θέτοντας μία σειρά σημαντικός ζητημάτων που αφορούν το εν λόγω σχολείο.

Οι γονείς ζητούν να βρεθεί λύση στα προβλήματα του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών ενώ δεν αποκλείουν και την προσφυγή στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η απαίτησή τους.

Η επιστολή

Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας
Κύριε Πρωθυπουργέ
Κυρίες Υπουργέ και Υφυπουργέ Παιδείας
Κύριε Γενικέ Γραμματέα ΥΠΑΙΘ
Κύριε Υπουργέ Υγείας
Κύριοι Υπουργέ και Υφυπουργέ Πολιτικής Προστασίας
Κύριε Γενικέ Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων
Κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΚΚΕ
Κύριε Λοβέρδο Ανδρέα
Κύριε Φίλη Νικόλαε
Κυρία Κανέλλη Λιάνα
Κύριοι και Κυρία Εξαδάκτυλε Αθανάσιε, Τσιόδρα Σωτήριε, Σαρηγιάννη Δημοσθένη, Λινού Αθηνά
Κύριοι και Κυρίες στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Αχαρνών
Κυρία Αντιδήμαρχε για θέματα Παιδείας του Δήμου Αχαρνών
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αχαρνών


Είμαστε γονείς μαθητών/τριών του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς στην ύστατη προσπάθειά μας να εισακουστούμε και να βρεθούν λύσεις στα εξαιρετικά σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο των παιδιών μας.

Θέμα 1ο ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Μέχρι και σήμερα, 18/11/2021, στο 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Προσπαθούμε εναγωνίως από τις 18/10/2021 να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους φορείς (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ΥΠΑΙΘ), χωρίς ωστόσο να λαμβάνουμε καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την κάλυψη των ελλείψεων. Νοέμβρη μήνα και ακόμα παλεύουμε ώστε τα παιδιά μας να έχουν την Παιδεία που δικαιούνται. Το μόνο που ακούμε είναι "Υπομονή. Έχετε δίκιο. ΘΑ έρθουν καθηγητές"

Θέμα 2ο ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ 5 ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΣΕ 4

Την 1η/11/2021, εν μέσω πανδημίας covid-19 και μετά από ενάμιση μήνα από την έναρξη των μαθημάτων, τα 5 τμήματα της Α τάξης συγχωνεύτηκαν σε 4, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα από 21 σε 27!!!
Το γεγονός αυτό δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα για τους εξής λόγους:

1ον ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς την αναγκαιότητα για όσο το δυνατόν ολιγομελή τμήματα, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι αποτελεσματική, ειδικά αν ληφθούν υπ'όψιν οι ιδιαίτερες μαθησιακές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στον Δήμο Αχαρνών. Εκτός αυτού, παραβιάζονται κατά τη γνώμη μας κατάφορα οι Νόμοι 3848/2010 ΦΕΚ 71/τ, Α/19-5-2010 και 3699/2008 άρθρο 6, που αφορούν το χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο δύναται να γίνουν τροποποιήσεις στα τμήματα κάθε σχολικής μονάδας και τον συνολικό αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, όταν σε αυτό φοιτούν μαθητές με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες. Τέλος, δε θα έπρεπε να παραβλεφθεί ο ψυχολογικός παράγοντας σε εφήβους, όταν μετά από ενάμιση μήνα μαθημάτων, διαταράσσονται οι κοινωνικές επαφές τους με την ανακατανομή τους στα τμήματα.

2ον ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

Με τις αρχές του μηνός Νοεμβρίου, τα κρούσματα covid-19 κινούνται σε υψηλότατα επίπεδα (πάνω από 6.000 και μέχρι και 8.000 ημερησίως). Με ποια λογική, κοινωνική και υγιειονομική μέριμνα αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα; Να σημειωθεί ότι καθημερινά παίρνονται νέα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, ειδικά για τους ανεμβολίαστους, ενώ στο 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών, από τους 105 μαθητές/τριες της Α τάξης είναι ΜΟΝΟ 17 εμβολιασμένοι. Τα παιδιά μας, εμείς και ο ευρύτερος κύκλος μας κινδυνεύουμε καθημερινά να μολυνθούμε από covid-19, γιατί οι μαθητές της Α τάξης είναι 105 και όχι 108!!! Ακούει κανείς την κραυγή αγωνίας μας;

3ον ΛΟΓΟΥΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Το Π.Δ. 71/1988, παρ. 1 άρθρο 7 του Κανονισμού Πυροπροστασίας ορίζει, αναφορικά με τα εκπαιδευτήρια, ότι: "Ο θεωρητικός πληθυσμός των κτιρίων εκπαίδευσης υπολογίζεται ως εξής: α) Για τις αίθουσες διδασκαλίας είναι ίσος με τον αριθμό των καθισμάτων, χωρίς όμως να υπολείπεται την αναλογία 1 ατόμου/2τ.μ. καθαρού εμβαδού δαπέδου της αίθουσας." Οι αίθουσες στο 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών είναι 45 τ.μ. Σε ένα τμήμα με 27 μαθητές και 1 διδάσκοντα (28 άτομα) τα τ.μ. θα έπρεπε να είναι 56. Συνεπώς, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς (ή σεισμού) τα παιδιά μας θα κινδυνέψουν! Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά μας;

Έχουμε απευθυνθεί παντού και το μόνο που βιώνουμε είναι η πλήρης απαξίωση των δικαιωμάτων των παιδιών μας. Υπάρχει πληθώρα εγγράφων διαμαρτυρίας, τα οποία έχουμε αποστείλει σε κάθε αρμόδιο φορέα, χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να μας δώσει απάντηση, αιτιολόγηση ή λύση στα δίκαια αιτήματά μας. Νιώθουμε ότι τα παιδιά μας δεν αντιμετωπίζονται ως μαθητές δημόσιου σχολείου, αλλά ως αριθμοί. Αναλώσιμοι αριθμοί.

Τα παιδιά μας έχουν συνταγματικό δικαίωμα στην Παιδεία (τη δημόσια, δωρεάν και ισότιμη), την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια.

Σας παρακαλούμε να ασχοληθείτε με τα προβλήματα του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών και να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν τα δικαιώματα των παιδιών μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και προσμένουμε την ευαισθητοποίησή σας.
Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι θα αναγκαστούμε να κινηθούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου, για να λάβουν τα παιδιά μας την Παιδεία που δικαιούνται!
Στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και για την επίδειξη των εγγράφων/κινήσεων στα οποία/ες έχουμε προβεί.

Με εκτίμηση

Μπαξεβάνου Μαρία   6974859902
 Ρομποτή Παρασκευή  6979710036
 Χαλκίδου Ελένη
 Αρβανίτης Γεώργιος
 Πεφάνης Ιωάννης
 Τσαγκάρης Γεώργιος
 Δεμέστιχας Ιωάννης
 Σισμανίδη Ευθυμία

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
Μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα στις 12:30 μμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα Δευτέρα 26/9/2022 στις 12:30 - Ένας πολύ παγωμένος αλλά και πολύ «καυτός» χειμώνας...
Μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα στις 12:30 μμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων
ΕΟΠΥΥ: Η Αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας επιστρέφονται στον λογαριασμό σας
Πλέον δεν χρειάζεται να περιμένετε σε ουρές για να καταθέσετε δικαιολογητικά για αποζημίωση για γυαλιά οράσεως και οπτικά. Η διαδικασία γίνεται...
ΕΟΠΥΥ: Η Αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας επιστρέφονται στον λογαριασμό σας