Σχολές του ΑΠΘ τελούν υπό συμβολική κατάληψη τελούν από σήμερα το πρωί, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου και ενόψει του συλλαλητηρίου την προσεχή Τετάρτη.
Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η συμβολική κατάληψη σε Σχολές του ΑΠΘ αποφασίστηκε έπειτα από γενικές συνελεύσεις φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ όπως δήλωσαν οι φοιτητές τα «λουκέτα» θα παραμείνουν συμβολικά μέχρι την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου.
Στο Πολυτεχνείο από νωρίς το πρωί εκατοντάδες φοιτητές προχώρησαν σε κινητοποίηση και αυτή την ώρα φωνάζουν συνθήματα για το άσυλο.
«Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό», φωνάζουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές, έχοντας μάλιστα αναρτήσει και σχετικά πανό στην πρόσοψη του κτηρίου, καθώς και μικροφωνική. Την ίδια ώρα, υπό συμβολική κατάληψη τελούν και τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), καθώς και άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Ακόμη, οι φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη στις 12.00 στο άγαλμα Βενιζέλου, καθώς ζητούν την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, να μην συγχωνευτούν τμήματα, ενώ αντιτίθενται και στο όριο φοίτησης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ