Thumbnail
Έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς. 

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο καθώς αρνούνται να τα υποβάλλουν σε self test και αρνούνται να χρησιμοποιήσουν μάσκα. Τα παιδιά φοιτούν στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο Αλιστράτης. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του infonews24.gr, οι γονείς ούτε πέρυσι, όταν άνοιξαν και πάλι στα σχολεία, έστελναν τα παιδιά τους.

Αρνητής γονέας: Οι καθηγητές επιβάλλουν στα παιδιά μου το βασανισμό της μάσκας και του self test

Ο αρνητής γονέας που στερεί την εκπαίδευση από τα τέσσερα παιδιά του, δήλωσε πως στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν τα δέχονται. «Τα επιβάλλουν σε βασανισμό με τη μάσκα και τα self test χωρίς τη συγκατάθεσή τους», είπε ο πατέρας.

Μιλώντας στην εκπομπή Livenews, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι καταπατώνται θεμελιώδη δικαιώματα, ενώ μάλιστα προειδοποίησε τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο πως κινδυνεύει να μηνυθεί καθώς λέει την «αντίθετη άποψη» και «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις».

Ερωτηθείς γιατί δεν θέλει να κάνει τεστ, ο αρνητής γονέας ανέφερε ότι δεν συναίνει σε αυτό και πως είναι συνταγματικό του δικαίωμα. Μάλιστα, επέμενε ότι τα μέτρα είναι παράνομα, καθώς και πως έχει «καταλυθεί η Δημοκρατία».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη
Θλίψη στο ΕΚΠΑ: Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη
Το ΕΚΠΑ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη
Θλίψη στο ΕΚΠΑ: Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη
Έρευνα για υδρογονάνθρακες
Η Ελλάδα στον χάρτη της ενεργειακής αναδιάταξης: Σήμερα οι υπογραφές για έρευνες σε 47.000 τ.χλμ.
Ενεργειακή σφραγίδα στο Μέγαρο Μαξίμου: Τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα σε Chevron – HELLENiQ ENERGY
Η Ελλάδα στον χάρτη της ενεργειακής αναδιάταξης: Σήμερα οι υπογραφές για έρευνες σε 47.000 τ.χλμ.
εργασία
Σε ισχύ από σήμερα το «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» – Τι αλλάζει στην αγορά εργασίας
Ξεχωρίζουν η καθιέρωση ενός εντύπου για την πρόσληψη, αντί των τεσσάρων που απαιτούνταν έως σήμερα, καθώς και η κατάργηση του ετήσιου πίνακα...
Σε ισχύ από σήμερα το «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» – Τι αλλάζει στην αγορά εργασίας