Thumbnail
Έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς. 

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο καθώς αρνούνται να τα υποβάλλουν σε self test και αρνούνται να χρησιμοποιήσουν μάσκα. Τα παιδιά φοιτούν στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο Αλιστράτης. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του infonews24.gr, οι γονείς ούτε πέρυσι, όταν άνοιξαν και πάλι στα σχολεία, έστελναν τα παιδιά τους.

Αρνητής γονέας: Οι καθηγητές επιβάλλουν στα παιδιά μου το βασανισμό της μάσκας και του self test

Ο αρνητής γονέας που στερεί την εκπαίδευση από τα τέσσερα παιδιά του, δήλωσε πως στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν τα δέχονται. «Τα επιβάλλουν σε βασανισμό με τη μάσκα και τα self test χωρίς τη συγκατάθεσή τους», είπε ο πατέρας.

Μιλώντας στην εκπομπή Livenews, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι καταπατώνται θεμελιώδη δικαιώματα, ενώ μάλιστα προειδοποίησε τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο πως κινδυνεύει να μηνυθεί καθώς λέει την «αντίθετη άποψη» και «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις».

Ερωτηθείς γιατί δεν θέλει να κάνει τεστ, ο αρνητής γονέας ανέφερε ότι δεν συναίνει σε αυτό και πως είναι συνταγματικό του δικαίωμα. Μάλιστα, επέμενε ότι τα μέτρα είναι παράνομα, καθώς και πως έχει «καταλυθεί η Δημοκρατία».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
Οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν
Οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική τους παρουσία στον Κόλπο, ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να υιοθετεί υψηλούς τόνους
Οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν
Matteo Paz
Έφηβος «φωτίζει» το σύμπαν με... 1,5 εκατ. νέες κοσμικές ανακαλύψεις
Μαθητής λυκείου ανέπτυξε αλγόριθμο AI που αποκάλυψε εκατομμύρια άγνωστα ουράνια αντικείμενα – και δημοσίευσε μόνος του σε κορυφαίο επιστημονικό...
Έφηβος «φωτίζει» το σύμπαν με... 1,5 εκατ. νέες κοσμικές ανακαλύψεις